Dutch15

Leer hier alles over de Dutch15-index! 

Nederlandse aandelen

De Dutch15-index is een vrij nieuwe beursindex van The Smart Index Company (TSIC). De index bestaat uit 15 aandelen die een belangrijke Nederlandse bekendheid/uitstraling hebben.

De index bestaat uit: Aegon, Ahold Delhaize, Akzo Nobel, ASML, DSM, Heineken, ING, KPN, Philips, Randstad, Royal Dutch Shell, RELX, Unilever, Vopak en Wolters Kluwer.

 

Beleg hier in de Dutch15! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over de Dutch15

Wanneer u aan de Nederlandse beurs denkt, denkt u ook automatisch aan de AEX. De AEX is de belangrijkste beursindex van Nederland en de AMX en AScX zijn bij veel beleggers al iets minder bekend. Er bestaat nog veel kritiek op een index zoals de AEX. In de AEX maken Shell, Unilever, Philips, ING en ASML samen al meer de helft van de index uit. Bij de Dutch15 wordt de weging voor ieder aandeel gelijk gesteld. Elke derde vrijdag in maart vindt dit plaats en elk aandeel heeft op dat moment een evengrote weging. In de AEX zitten daarnaast ook aandelen zoals OCI en Gemalto. Deze aandelen spreken niet tot de verbeelding, aangezien er bij deze ondernemingen vrijwel geen omzet uit Nederland wordt gecreëerd. De Hollandse glorie staat bij de AEX niet hoog in het vaandel, dit is bij de Dutch15 wel het geval.

Beleggen in de Dutch15 kan dus zeker interessanter zijn dan beleggen in de AEX, omdat u bij deze index echt belegt in Nederlandse bedrijven die ook daadwerkelijk door de Nederlandse economie worden beïnvloed. Veel analisten vinden de Dutch15 een goede toevoeging voor de Nederlandse beurs en als u eens is iets anders wilt dan de AEX, is het zeker de moeite waard om te kijken wat deze index voor u kan gaan betekenen.

 

Beleggen in de Dutch15!

Beleggen in de Dutch15 is iets dat nog niet veel beleggers doen. Dit is ontzettend jammer want de index heeft u wel veel te bieden. Bij deze index heeft u sowieso geen last van een rare verdeling als het gaat om wegingen en daarnaast krijgt u de beschikking over een volledige Nederlandse index. Wilt u beleggen in de Dutch15-index? Het is niet moeilijk om hier uw geld in te investeren. Maak een account aan bij Plus500 en begin direct met het beleggen in deze nieuwe interessante index! Veel succes toegewenst! *CFD service.80,5% verliest geld

 

Geef een reactie