DSM aandelen

Wilt u DSM aandelen kopen?

DSM aandelenKoninklijke DSM N.V. opgericht in 1902 is een Nederlands chemiebedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerlen. De onderneming heeft 22.000 werknemers en richt zich op allerlei producten voor industrieën. In 2015 behaalde DSM een omzet van €9 miljard en een winst van €78 miljoen. DSM heeft honderden vestigingen over de hele wereld. De onderneming is dus internationaal erg actief.

De oprichting van DSM vond plaats in 1902. Het was opgericht als een staatsbedrijf die steenkoolreserves in Limburg uit de grond ging exploiteren. Er werd een grote gasvondst gedaan in Groningen (Slochteren). Hierdoor werd besloten om de steenkolenmijnen te sluiten. In 1973 was de laatste steenkolenmijn gesloten. De onderneming breidde daarentegen zijn chemische activiteiten flink uit. DSM richt zich momenteel op producten in de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidssector, verf en bouw en de automobielindustrie.

 

Beursagenda DSM 2018

     
  • 08-05: Resultaten 1e kwartaal
  • 09-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 01-08: Halfjaarresultaten
  • 31-10: Resultaten 3e kwartaal
 

Cijfers van DSM

De omzetontwikkeling van DSM ziet er erg stabiel uit. Elk jaar wordt zo’n €9 miljard omzet gerealiseerd. De winst die op jaarlijkse basis wordt behaald ligt op een flink lager niveau. In 2015 werd een winst geboekt van €78 miljoen. De jaren voor 2014 lag deze winst op een hoger niveau, maar de winst bleef alsnog laag ten opzichte van de gerealiseerde omzet.

Het balanstotaal van DSM bedroeg €11,7 miljard. €5,5 miljard hiervan was eigen vermogen. DSM beschikt dus over een mooie balanspositie. De onderstaande cijfers per aandeel zijn ook vast te stellen:

 

DSM aandelen

Het aandeel DSM schommelt al een aantal jaar tussen de €45,- en €60,- per aandeel. Er is geen duidelijke trend te herkennen. Het dividendrendement op deze aandelen ligt op 3,26%. Als lange termijn belegger kan het de moeite waard zijn om te kijken wat deze aandelen u te bieden hebben. Voor de korte termijn is het aan te raden om onze artikelen over de technische analyse door te nemen.

 

Hoe kunt u DSM aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in DSM aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u DSM opzoeken en het aandeel in de gaten gaan houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in DSM aandelen!

 

Geef een reactie