Google
Google

Delta Lloyd aandelen

Wilt u Delta Lloyd aandelen kopen?

De Delta Lloyd Groep is een Nederlandse Delta Lloyd aandelendienstverlener op het gebied van financiën. De groep biedt voornamelijk verzekeringen aan. Delta Lloyd is de vijfde verzekeraar van Nederland en heeft ongeveer 8% van de Nederlandse verzekeringsmarkt in handen. Er werken ongeveer 6.500 Fte’s bij de groep en verder werd er een omzet van €6 miljard, met een winst van €128 miljoen behaald.

De Delta Lloyd groep bezit naast Delta Lloyd zelf ook nog OHRA en ABN-AMRO verzekeringen. De focus ligt op verzekeringen en hierbij kan worden gedacht aan levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en bancaire producten.

Op 5 oktober 2016 werd bekend gemaakt dat Nationale Nederlanden interesse heeft om Delta Lloyd over te nemen voor €2,4 miljard euro. Er werd €5,30 per aandeel geboden en de koers schoot daarom met 30% omhoog van €4,12 tot ongeveer €5,30. Delta Lloyd bekijkt nog of het wil ingaan op dit bod.

 

Cijfers van Delta Lloyd

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg €73 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg €2,8 miljard. Delta Lloyd beschikt dus over een laag eigen vermogen van 3,8% ten opzichte van het totaal vermogen. Delta Lloyd voldoet hiermee wel aan kapitaaleisen, maar echt heel stabiel is deze situatie niet (overigens hebben verzekeraars en banken altijd een laag vermogen ten opzichte van het totaal vermogen. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk €6 miljard en $128 miljoen. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

Delta Lloyd aandelen

Delta Lloyd heeft in het verleden goed gepresteerd. Er vond een fors herstel plaats na de crisis in 2008. Toch gaat het de afgelopen tijd weer dramatisch slecht met de verzekeraar. John de Mol zag begin 2016 zijn kans en stapte in Delta Lloyd met 7,2 miljoen aandelen. De waarde van deze aandelen bedroeg bij de transactie zo’n €41 miljoen. Delta Lloyd daalde echter nog hard door en de waarde van de aandelen van John de Mol kwam op €29 miljoen. Erg pijnlijk dus, maar we gaan zien wat de toekomst gaat brengen!

Sommige analisten stellen dat het verstandig is om Delta Lloyd in uw portefeuille op te nemen. De reden hiervoor is dat de onderneming nog potentie heeft om te groeien. Aandelenkopen.nl is van mening dat u vooral uw eigen keuzes moet maken. Dit moet u met zoveel mogelijk argumenten kunnen onderbouwen.

 

Hoe kunt u Delta Lloyd aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Delta Lloyd aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Delta Lloyd aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google