Boskalis aandelen

Wilt u Boskalis aandelen kopen?Boskalis aandelen

Boskalis is een toonaangevende wereldwijde baggeraanvoerder en aanbieder van maritieme diensten. Het bedrijf biedt een unieke combinatie van experts, schepen en services. En dat met het behoud van de hoogste veiligheid- en duurzaamheidsnormen. Ontdek meer over Boskalis.

Boskalis (Koninklijke Boskalis Westminster NV) is een toonaangevende wereldwijde baggeraanvoerder en aanbieder van maritieme diensten. Baggeren is vanaf oudsher de kernactiviteit van Boskalis geweest. Baggeren omvat simpel gezegd alle werkzaamheden die nodig zijn voor het weghalen van zand, slib en andere lagen van de waterbodem. Maar bijvoorbeeld ook landaanwinning en het opschonen van het oppervlaktewater.

 

Oprichting Boskalis

Boskalis is opgericht in 1910 door een drietal Sliedrechtse baggeraars. De onderneming werd opgericht onder de naam Fa. Kraaijeveld en Van Noordenne. Later werd de naam NV Baggermaatschappij Bos en Kalis. En uiteindelijk veranderde dat in Boskalis. Inmiddels is Boskalis een wereldwijd bekend bedrijf.

 

Investeren in Boskalis

Als particuliere belegger kan het interessant zijn om te investeren in een bedrijf uit eigen land. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen bij Boskalis kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Boskalis voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Zo weet u zeker of instappen bij Boskalis interessant genoeg is.

 

Nederlands bedrijf

Het Nederlandse bedrijf biedt een unieke combinatie van experts, schepen en services. En dat met het behoud van de hoogste veiligheid- en duurzaamheidsnormen. De diensten omvatten de aanleg evenals het onderhoud van havens en waterwegen, landaanwinning, kustverdediging en oeverbescherming. We vertellen u in dit artikel graag meer over Boskalis.

 

Allround oplossingen

Vandaag de dag worden er innovatieve en competitieve allround oplossingen geboden voor klanten in de offshore energiesector, havens, kust- en deltagebieden wereldwijd. De maritieme diensten en contracten met de offshore energiesector omvatten zowel de ontwikkeling, de constructie, het transport, de installatie, de inspectie, de reparatie, het onderhoud en de ontmanteling van o.a. olie- en LNG-import. Maar denk bijvoorbeeld ook aan offshore platforms, pijpleidingen, kabels en offshore windparken.

 

Diensten Boskalis

Boskalis biedt sleepdiensten, noodhulp en redding via SMIT. Samen met de strategische partners in havensleepdiensten en terminaldiensten, dekt het bedrijf meer dan 90 havens in 36 verschillende landen. Boskalis heeft al meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van waterbouw, landaanwinning en kustbescherming.

 

Team van professionals

Wat betreft de experts, heeft Boskalis een team dat bestaat uit meer dan 10.700 professionele mensen. Zo is het bedrijf in staat om een team rond de behoeften van de klant op te bouwen. Het wereldwijde team bestaat uit een scala professionals uit verschillende disciplines. Denk bijvoorbeeld aan hydraulische, civiele- en marine engineering, morfologie, ecologie, geologie, geofysica en mariene biologie.

 

Boskalis wereldwijd

Het bedrijf heeft zijn wortels in Nederland. Zo staat het hoofdkantoor in Papendrecht en is er een uitgebreid netwerk van vestigingen verspreid over de wereld. Toch is Boskalis actief in maar liefst 90 landen en op 6 continenten. En dat met een veelzijdige vloot van meer dan 900 schepen evenals drijvende uitrustingen. De aandelen van Boskalis zijn sinds 1971 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

 

Boskalis klanten

De belangrijkste klanten van Boskalis zijn o.a. overheden, olie/gas- en windenergiebedrijven, mijnbouwbedrijven, haven- en terminalexploitanten, EPC-aannemers en onderaannemers, verzekeringsmaatschappijen en internationale projectontwikkelaars. Het mag duidelijk zijn dat het om grote klanten gaat.

 

Boskalis diensten

De vraag naar Boskalis diensten wordt gedreven door een groeiend energieverbruik en klimaatverandering. Evenals de groei van de wereldhandel en de groeiende wereldbevolking. Hoewel het bedrijf wereldwijd actief is, concentreert het op regio’s met de hoogste groeiverwachtingen voor de haven- en energiemarkten. De spreiding geeft Boskalis zowel een solide basis als de flexibiliteit om een breed scala aan projecten te beveiligen. Het biedt goede vooruitzichten voor een duurzame en evenwichtige groei.

 

Eigen aandelen inkopen

Eerder werd al bekend dat Boskalis van plan is om voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen. Bij de huidige beurskoers komt dat neer op ruim 4 miljoen aandelen ofwel een ruime 3% van het aantal uitstaande aandelen. Later zal het bedrijf met berichten komen over de aanvang van het inkoopprogramma evenals de nadere details.

 

Belangrijk contract binnengesleept

Ook liet eerder nieuws al weten dat Boskalis een belangrijk contract heeft binnengesleept voor het transport van een groot aantal modules naar een LNG-export faciliteit in Noord-Amerika. De contractwaarde bedraagt ongeveer 55 miljoen dollar met opties tot meerwerk met een waarde die op kan lopen tot 30 miljoen dollar. De werkzaamheden omvatten het logistiek management en transport van een groot aantal modules van een productiewerf in China naar Noord-Amerika.

Vanaf het tweede kwartaal in 2021 tot het derde kwartaal in 2022 zorgt het contract voor een bezetting van een tweetal high-end zware ladingschepen met open achtersteven. Het is een project wat volgens Boskalis tegemoetkomt aan de oplopende energieconsumptie waarbij LNG een belangrijke schakel vormt in de energietransitie.

 

Meerderheidsbelang Horizon

Boskalis heeft inmiddels ook een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Horizon is een bedrijf dat geofysisch onderzoek uitvoert en geotechnische diensten verleent. Het bedrijf komt voor 62,5% in handen van Boskalis. Horizon is een marktleider in het Midden-Oosten. De klanten komen o.a. uit de gas- en olie-industrie. Na het verwerven van een meerderheidsbelang wil het Nederlandse bedrijf de dienstverlening van Horizon uitbreiden.

 

Boskalis aandeelhouder worden

Overweegt u om aandelen te kopen bij Boskalis? Dat begrijpen wij goed. Beleggen in Boskalis aandelen kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een gebruiksvriendelijke online broker met ontzettend veel mogelijkheden voor elk type belegger. Door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij deze toegankelijke broker, kunt u direct starten met beleggen in Boskalis aandelen. Denk alvorens u start aan het doen van een goede technische en fundamentele analyse voor Microsoft. Er geldt tenslotte een CFD-risico. *76,4% van de mensen verliest geld.

 

Geef een reactie