Google
Google

Boskalis aandelen

Wilt u Boskalis aandelen kopen?Boskalis aandelen

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is de grootste baggermaatschappij ter wereld. Landwinning, onderhoud en aanleg van oevers, vaarwegen, rivieren en havens is de specialiteit van Boskalis. In 2015 waren er ongeveer 8.500 werknemers actief bij de onderneming. Er werd in 2015 een omzet van €3,2 miljard gerealiseerd. De winst die hierbij werd behaald bedroeg €440 miljoen.

Boskalis is opgericht in 1910 door drie Sliedrechtse baggeraars. De onderneming werd opgericht onder de naam Fa. Kraaijeveld en Van Noordenne. Later werd de naam NV Baggermaatschappij Bos en Kalis. Uiteindelijk veranderde dit in Boskalis. De baggermaatschappij heeft activiteiten op vier verschillende gebieden, namelijk:

De vier verschillende activiteiten sluiten mooi op elkaar aan, maar door verschillende divisies te creëren is het voor Boskalis wel mogelijk om heel gespecialiseerd en gefocust te werk te gaan. De afgelopen jaren zijn er veel overnames, innovaties en investeringen gedaan. Hierdoor zorgt de onderneming ervoor dat de rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit op een goed peil blijft.

 

Beursagenda Boskalis 2018

  • 08-03: Jaarresultaat 2017
  • 09-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 09-05: Resultaten 1e kwartaal
  • 16-08: Halfjaarresultaten
  • 09-11: Resultaten 3e kwartaal
 

Cijfers van Boskalis

In 2015 realiseerde Boskalis een omzet van €3,24 miljard. Hier werd een nettowinst bij geboekt van €440 miljoen. Het eigen vermogen bedroeg op 31-12-2015 €3,7 miljard. Het totaal vermogen bedroeg €6,6 miljard. De balanspositie van Boskalis ziet er hierdoor stabiel uit. Boskalis is in staat om voldoende klappen op te vangen of om eventuele nieuwe overnames of investeringen te doen. De volgende kerncijfers per aandeel zijn ook vast te stellen:

 

Boskalis aandelen

De aandelen van deze baggermaatschappij doen het erg goed. In 2011 betaalde u voor één aandeel zo’n €20,-. Deze prijs is langzaam opgelopen en het aandeel staat op het moment van schrijven op €36,-. U had de afgelopen jaren dus een mooi rendement kunnen behalen. Het is altijd lastig om te voorspellen wat een aandeel in de toekomst gaat doen. De cijfers zien er wel goed uit en voor de toekomst kan het zeker interessant zijn om in Boskalis aandelen te beleggen. Maak uiteindelijk uw eigen beslissingen en neem de fundamentele analyse en de technische analyse goed door.

 

Hoe kunt u Boskalis aandelen kopen?

Wilt u Boskalis aandelen kopen? Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Boskalis aandelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *