Google
Google

Besi aandelen

Wilt u Besi aandelen kopen?Besi aandelen

Besi, oftewel BE Semiconductor Industries is op 23 maart 2015 toegetreden tot de Midkap index, AMX. Besi is een Gelderse onderneming die gespecialiseerd is in het bouwen van machines voor de chipindustrie. Besi maakte zo’n 20 jaar geleden zijn beursdebuut en sindsdien is het erg goed gegaan met de onderneming. Besi is nu één van de belangrijkste toeleveranciers in de halfgeleiderindustrie. Belangrijke klanten van Besi zijn onder andere Samsung, LG en Infineon.

Als er naar de financiën wordt gekeken zijn er mooie cijfers te zien. De omzet bedroeg vorig jaar €349 miljoen en het ziet er naar uit dat deze omzet de komende tijd alleen nog maar verder kan gaan groeien. Bij Besi werken zo’n 1600 mensen die zich vooral bezig houden met het bouwen van de machines.

 

Over Besi

Besi is begonnen met zijn activiteiten in mei 1995 en in december 1995 vond de beursgang van de onderneming plaats. Sinds de oprichting is Besi uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt van het bouwen van chips. Het hoofdkantoor bevindt zich in Duiven en Besi beschikt over 474.200 m² die gebruikt wordt voor productie en ontwikkeling. Daarnaast beschikt Besi ook over 8 verschillende kantoren verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika. Van de 1600 mensen die in dienst zijn, is ongeveer 56% geplaatst in Azië, de andere 44% bevindt zich in Europa en Noord-Amerika.

CEO van Besi is Richard Blickman, hij is al lange tijd actief in deze markt en beschikt dan ook over veel bestuurservaring bij deze onderneming. De CEO is nu flink aan de weg aan het timmeren om zo marktleider te worden. Toen Besi begon stond de onderneming op de 18e plaats als het gaat om marktaandeel, momenteel staat Besi al op de tweede plaats. Doordat het marktaandeel zo hard is gegroeid is Besi in staat geweest om de omzet flink te laten toenemen. De omzet is 3x zo groot geworden de afgelopen jaren en er lijkt nog veel meer mogelijk te zijn.

 

Besi cijfers en aandelen

In 2015 behaalde Besi een omzet van €349 miljoen. Hier werd een winst bij geboekt van €50 miljoen. Het balanstotaal bedroeg €433 miljoen, met een eigen vermogen van €330,6 miljoen. Andere kerncijfers van Besi zien er als volgt uit:

De aandelen van Besi doen het ontzettend goed. De koersontwikkelingen van dit aandeel zijn bijzonder, omdat er in een vrij korte tijd flinke koersstijgingen hebben plaatsgevonden. Op 9 april 2010 stond de koers op €3,25 per aandeel. Op 9 april 2012 stond de koers op €5,80. In 2013 liep de koers mooi op, maar vooral 2014 en 2015 zijn erg goed geweest als het gaat om de prestaties van het aandeel. Besi aandelen stonden in april 2015 rond de €31,-. U had uw geld dus kunnen vertienvoudigen in 5 jaar tijd!

De voornamelijkste reden dat deze aandelen het zo goed doen heeft te maken met het feit dat deze onderneming in staat is gebleken om op een snelle manier groei en marktaandeel te creëren. Ondanks de koersexplosie staat de koers/winstverhouding op 13,5 en daarnaast wordt er een dividendrendement geboden van 5,2%. Besi is dus zeker nog niet duur en we zijn benieuwd naar hoe het aandeel zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Voor meer informatie is het mogelijk om naar het gedeelte “Investor Relations” te gaan op de website van Besi.

 

Wilt u ook Besi aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Besi aandelen. Besi aandelen kopen kan erg eenvoudig bij de broker. De koers van Besi kan 24/7 worden bekeken en wanneer u de juiste analyses maakt, is het mogelijk om mooie rendementen te realiseren. Het is bij de broker ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Besi aandelen!

 

Koop hier uw Besi aandelen!

 

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google