Besi aandelen

Besi aandelen kopen of verkopen? Tips & Uitleg!

Besi aandelen

Besi, oftewel BE Semiconductor Industries is op 23 maart 2015 toegetreden tot de Midkap index, AMX. Besi is een Gelderse onderneming die gespecialiseerd is in het bouwen van machines voor de chipindustrie. Besi maakte zo’n 20 jaar geleden zijn beursdebuut en sindsdien is het erg goed gegaan met de onderneming. Besi is nu één van de belangrijkste toeleveranciers in de halfgeleiderindustrie. Belangrijke klanten van Besi zijn onder andere Samsung, LG en Infineon.

Als er naar de financiën wordt gekeken zijn er mooie cijfers te zien. De omzet bedroeg vorig jaar €349 miljoen en het ziet er naar uit dat deze omzet de komende tijd alleen nog maar verder kan gaan groeien. Bij Besi werken zo’n 1600 mensen die zich vooral bezig houden met het bouwen van de machines.

Besi maakt nog steeds flinke sprongen. Het is daarom zeker interessant om Besi-aandelen te kopen of verkopen. Wij van aandelenkopen.nl helpen u daar graag bij. U kunt handelen in Besi-aandelen door eenvoudig een account aan te maken bij Plus500. Niet alleen in aandelen kan er belegd worden, maar bijvoorbeeld ook in grondstoffen (denk bijvoorbeeld aan uranium). Liever eerst oefenen met beleggen? Geen probleem. Met een aangepaste demo-account krijgt u de beschikking over 40.000 euro oefengeld. Zo kunt u de eigen vaardigheid met beleggen eerst verbeteren.

Handelen in Besi Open een account bij CFD-aanbieder Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over Besi

Besi is een bedrijf wat zich richt op het ontwikkelen, produceren en verkopen van halfgeleider samenstellingsapparatuur. Het bedrijf doet dit voor de wereldwijde halfgeleider- en elektronica-industrie. Het hoofdkantoor van Besi staat in het Nederlandse Duiven. Naast het exploiteren van zeven fabrieken in Europa en Azië voor ontwikkeling en productieactiviteiten, heeft Besi acht service- en verkoopkantoren Europa, Azië en Noord-Amerika. Maar liefst 71% van de in totaal 2.040 werknemers is werkzaam in Azië, met een kleiner percentage van 29% in Noord-Amerika en Europa.

Onder Nederlands recht werd Besi in 1995 opgericht. Hetzelfde jaar nog had het bedrijf zijn beursintroductie gemaakt. Aan de Euronext Amsterdam zijn de gewone aandelen van Besi genoteerd. Ze zijn opgenomen in de AMX (Amsterdam Midkap Index). Mocht u het nog niet weten: in de AMX zijn de 25 middelgrote beursgenoteerde ondernemingen opgenomen. De naam Midkap komt van de samentrekking van kapitalisatie en midden.

CEO van Besi is Richard Blickman, hij is al lange tijd actief in deze markt en beschikt dan ook over veel bestuurservaring bij deze onderneming. De CEO is nu flink aan de weg aan het timmeren om zo marktleider te worden. Toen Besi begon stond de onderneming op de 18e plaats als het gaat om marktaandeel, momenteel staat Besi al op de tweede plaats. Doordat het marktaandeel zo hard is gegroeid is Besi in staat geweest om de omzet flink te laten toenemen. De omzet is 3x zo groot geworden de afgelopen jaren en er lijkt nog veel meer mogelijk te zijn.

 

Producten en klanten van Besi

De producten van Besi zijn oorspronkelijk ontworpen en ontwikkeld in Europa. De producten zijn gefabriceerd in Azië. Belangrijke merknamen van Besi voor de assemblageapparatuur systemen zijn: Esec, Meco, Fico en Datacon. Om een voorbeeld te geven: onder de merknaam Fico ontwerpt, ontwikkeld en produceert Besi vorm-trim en vorm- en verenkelsystemen. Onder de naam Meco worden er systemen geproduceerd en geleverd voor het bekleden van plafonds voor de elektronica-industrie.

Naast de elektronica- en industriële bedrijven, zijn vooral multinationale chipfabrikanten en assemblageonderaannemers de klanten van Besi. Het gaat enerzijds om onafhankelijke apparaat fabrikanten die de apparatuur van Besi intern gebruiken binnen hun assemblagevestigingen. Anderzijds gaat het om assemblageonderaannemers die de apparatuur van Besi kopen om pakketten voor buitenstaanders op contractuele basis te produceren.

 

Doel van Besi

Het doel van Besi is helder en concreet. Ze willen ’s werelds meest toonaangevende leverancier van halfgeleider assemblage apparatuur voor geavanceerde toepassingen van verpakkingen worden. Hiermee willen ze de benchmarkprestaties binnen de financiële sector overtreffen. Bovendien werkt Besi met een goed duurzaams beleid en gaan ze maatschappelijk verantwoord te werk. Niet voor niets is MVO een belangrijke pijler binnen het bedrijf.

Besi probeert de omzet jaarlijks te vergroten tegen snelheden die de groei van de markt voor montagemateriaal overtreffen. Zo willen ze een grotere, efficiëntere en meer winstgevende onderneming worden. Er kan op die manier een groter marktaandeel in de segmenten van de markt voor montageapparatuur bewerkstelligd worden. En dat Besi er goed in slaagt de omzet jaarlijks te verhogen, is verderop terug te zien in de cijfertabel.

 

Besi cijfers en aandelen

Afgelopen kwartaal profiteerde Besi van een aanhoudende sterke vraag naar hun apparatuur en diensten vanuit de chipindustrie. Het bedrijf behaalde een omzet van bijna 155 miljoen euro. Dat was een ruime 1% meer dan het kwartaal daarvoor. Besi evenals de analisten voorzien wederom een omzetgroei van zo’n 10% aankomend kwartaal. Naar verwachting is er een verhoging van om en nabij de 15% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.    

Besi201520162017201820192020
Omzet349375593640658723
Nettowinst4965,3173196191225
Koers/winst verhouding14,618,616,11312,511,6
Winst per aandeel ( € )0,640,852,172,392,482,67
Dividend per aandeel ( € )0,50,872,322,082,111,89
Dividendrendement5,39%5,50%6,64%6,69%6,80%6,08%

De cijfers van Besi laten zien dat er vanaf 2015 al sprake is van een stijgende omzet. Ook de winst valt jaarlijks hoger uit. Hiermee zijn ze goed op weg ’s werelds meest toonaangevende leverancier te worden. Naar verwachting houdt het bedrijf er de aankomende jaren een mooie koers/winstverhouding op na. Er is al langer sprake van een mooi dividendrendement van maar liefst 5%. Dat zijn bij lange na geen percentages meer die je terugvindt bij de banken.  

De voornamelijkste reden dat deze aandelen het zo goed doen heeft te maken met het feit dat deze onderneming in staat is gebleken om op een snelle manier groei en marktaandeel te creëren. Ondanks de koersexplosie staat de koers/winstverhouding op 13 en daarnaast wordt er een dividendrendement geboden van ruim 5%. Besi is dus zeker nog niet duur en we zijn benieuwd naar hoe het aandeel zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Voor meer informatie is het mogelijk om naar het gedeelte “Investor Relations” te gaan op de website van Besi.

 

Wilt u ook Besi aandelen kopen of verkopen?

Een mooi dividendrendement evenals een bedrijf met veel groeipotentieel kan een reden zijn om Besi-aandelen te kopen of verkopen. Aan de Euronext Amsterdam zijn de gewone aandelen van Besi genoteerd. Ze zijn opgenomen in de AMX (Amsterdam Midkap Index). Met de broker Plus500 wordt het eenvoudig om in Besi-aandelen te handelen. Wij willen alleen graag dat u dit op verstandige wijze doet. Maak daarom altijd gebruik van de technische- en fundamentele analyse. Kijk ook zeker naar de plannen van het management van Besi. 

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Besi aandelen. Besi aandelen kopen of verkopen kan erg eenvoudig bij de broker. De koers van Besi kan 24/7 worden bekeken en wanneer u de juiste analyses maakt, is het mogelijk om mooie rendementen te realiseren. Het is bij de broker ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Besi aandelen!

Koop of verkoop hier uw Besi aandelen! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie