Basic-Fit aandelen

Basic-Fit: ook een low-budget aandeel?

basic fitKom op, kom op nou! Wie kent het nou niet…de slogan van Basic-Fit. Tatjana Simic (van Flodder) kwam regelmatig voorbij in de reclames. Inmiddels heeft deze low-budget sportschoolketen zijn intrede wel gemaakt. Er is in vrijwel elke stad wel een Basic-Fit te vinden. Welnu, de low-budget sportschoolketen heeft inmiddels ook zijn debuut op de beurs gemaakt. Er werden 24,7 miljoen nieuwe aandelen en 2 miljoen bestaande aandelen naar de beurs gebracht (goed voor een belang van 49%).

De prijs per aandeel lag bij de beursgang tussen de 15 en 20 euro en de beursgang heeft zo’n €370 miljoen opgeleverd. Een bedrag van 250 miljoen aan schulden zou ervan afbetaald worden. De opbrengst zou ook gebruikt worden voor de groei. Waar de hoge schulden in 2016 nog flink op het resultaat drukten, staat Basic Fit er nu een stuk beter voor. Inmiddels staat het aandeel op 24,95 euro. Tijd om eens wat meer achtergrond informatie te geven en eens te kijken naar de belangrijkste cijfers.

Basic-Fit aandelen kopen of verkopen? CFD-aanbieder Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over Basic-Fit 

Basic-Fit beschikt over alleen al 450 clubs in Europa. Niet alleen in Nederland zijn ze volop actief, maar ook in: België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Voorlopig komen daar geen andere landen bij, maar ligt de focus op een verdere groei binnen deze landen. En elke maand komen er nog steeds nieuwe vestigingen bij. Inmiddels beschikt Basic-Fit over 1,65 miljoen leden. Daarmee is het de Europese marktleider op het gebied van de value-for-money fitnessmarkt.

De teller van Basic-Fit clubs in Nederland stond in september op 153. In België waren dat er 167. In Luxemburg waren dat er 9. In Frankrijk het grootste aandeel met 171 clubs en in Spanje een aantal van 33 clubs. Met een ledenaantal van 1,65 miljoen leden (waarvan 500.000 in Nederland) heeft Basic-Fit erg veel leden aan zich weten te binden. In Nederland is naar schatting 15% van de Nederlandse bevolking actief lid van een sportschool. Basic-Fit heeft daarmee dus een marktaandeel van 25% in Nederland. 

 

Onze ervaring

De redactie van  Aandelenkopen.nl heeft ook ervaring met de sportscholen van Basic-Fit. Wij vinden dat de lage prijs vooral zorgt voor een USP ten opzichte van andere sportschoolketens. Waar andere sportscholen al gauw een maandelijks bedrag van €30 tot €50 per maand vragen voor een abonnement, bent u bij Basic-Fit al klaar voor €19,99 per maand. Met dit bedrag heb je het smart pakket. Daarnaast werken ze ook met een fles en een easy pakket.

Natuurlijk is €19,99 per maand heel weinig geld om te sporten. Logisch dat je er verder geen extra faciliteiten bij krijgt. Bovenop je abonnement kun je daarom extra kiezen voor een kickstartsessie met een Personal Trainer. Of bijvoorbeeld het volgen van live groepslessen, de Pro Coach fitness app of het kunnen drinken van Yanga sports water.

Het is bij Basic-Fit ook mogelijk om de pas uit te lenen aan familie of vrienden. Dit in tegenstelling tot veel andere clubs waar dat niet mogelijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld ook af en toe uw gezinsleden naar de sportschool laten gaan. Het midden segment verdwijnt. Fitness kan vrij duur zijn. Over het algemeen willen mensen alleen even sporten en daarna weer weg. Dat is precies hetgeen waar Basic-Fit goed op inspeelt vanaf het begin.

Het gaat om de basis, waarbij het gaat om de volgende termen: essentieel, ongecompliceerd en effectief. Bij Basic-Fit hoeft u dus geen zwembad, sauna en andere welness faciliteiten te verwachten. Als u hier toch al geen gebruik van maakt is het sowieso de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij deze sportschoolketen. Bovendien zijn steeds meer clubs 24 uur open. Dat is ideaal wanneer je onregelmatig werkt of last hebt van slapeloze nachten.  

 

De cijfers van Basic-Fit

De oprichters van Basic-Fit (Rene Moos en Eric Wilborts) hebben een enorme expansiedrift. Er worden steeds meer vestigingen geopend en dit komt de omzet en stabiliteit van de onderneming op de lange termijn zeker ten goede. Er is uiteraard ook kapitaal nodig om de groei te financieren. Een beursgang was daarom een logische stap.

In 2015 wist Basic-Fit €200 miljoen omzet binnen te halen. Een beurswaarde van €1 miljard leek volgens veel analisten daarom wat aan de hoge kant. Basic-Fit is de jaren erop echter nog verder gaan ontwikkelen. Er zijn veel nieuwe clubs bijgekomen. Alleen al in 2017 waren dat er 47. Vooral in Frankrijk werden er veel nieuwe clubs geopend.

In het eerste halfjaar van 2017 werd er een winst van 2,2 miljoen euro gemaakt. Een bedrag wat aanzienlijk beter is dan het verlies van 26 miljoen in dezelfde periode in 2016. Basic-Fit is dus voor het eerst met een nettowinst geëindigd. Met alle openingen van de nieuwe vestigingen heeft de keten best wat schulden gemaakt. In het jaar 2017 steeg de omzet tot 156 miljoen. Het bedrijf rekent in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.

In 2017 was Basic-Fit aanzienlijk minder kwijt aan de rentelasten. Het ging om een bedrag van 3,6 miljoen. En dat in vergelijking met een bedrag van 32,5 miljoen het jaar ervoor. Er zat toen nog een post van 12 miljoen verwerkt in de resultaten vanwege de vervroegde terugbetaling van de leningen. Volgens het bedrijf zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de geldschieters. Meer weten? Bekijk ook zeker de onderstaande tabel!

Basic Fit20162017201820192020
Omzet259326401484570
Nettowinst-32,411,12238,555,7
Koers/winst verhouding-21,710161,435,823,9
Winst per aandeel ( € )-0,740,20,430,731,1
 

Positieve vooruitzichten

Topman Moos geeft aan dat hij erg te spreken is over nieuwe opties voor leden om extra abonnementen af te sluiten. En op die manier de opbrengst van elk lid te vergroten. Bovendien valt er nog veel nieuwe groei te verwachten. Voor Frankrijk staat het streven op een aantal van 600 clubs. Uiteindelijk zullen de omzet- en winst er steeds beter voor komen te staan. De resultaten van de nieuw geopende clubs zullen hun werk gaan doen.

Wilt u Basic-Fit aandelen kopen? Doe eenvoudig mee met deze beursgang door u hier in te schrijven. Het is al vanaf €100,- mogelijk om met echt geld te beleggen bij deze broker. Zo kan een kleine storting toch tot iets moois leiden!

 

Geef een reactie