Google
Google

Basic-Fit aandelen

Doe ook mee met de beursgang van Basic-Fit!

basic fitKom op, kom op nou! Wie kent het nou niet…Basic-Fit. De low-budget sportschoolketen gaat vandaag zijn debuut op de beurs gaan maken. Er worden 24,7 miljoen nieuwe aandelen en 2 miljoen bestaande aandelen naar de beurs gebracht (goed voor een belang van 49%). De prijs per aandeel zal tussen de 15 en 20 euro liggen en de beursgang zal dus zo’n €400 miljoen gaan opleveren. De totale waarde van Basic-Fit gaat bij deze cijfers dus richting de 1 miljard euro.

 

Basic-Fit aandelen kopen? Dat zal hier na de beursgang mogelijk zijn!

 

Over Basic-Fit

Basic-Fit beschikt over 350 sportscholen, waarvan er 140 in Nederland en zelfs 145 in België staan. In 2015 opende Basic-Fit 78 nieuwe vestigingen en dit jaar komen er weer zo’n 75 bij. Met een miljoen leden (waarvan 500.000 in Nederland) heeft Basic-Fit erg veel leden aan zich weten te binden. In Nederland zijn er in totaal zo’n 2 miljoen mensen aangesloten bij een sportschool. Basic-Fit heeft daarmee dus een marktaandeel van 25% in Nederland.

De redactie van Aandelenkopen.nl heeft ook ervaring met de sportscholen van Basic-Fit. Wij vinden dat de lage prijs vooral zorgt voor een USP ten opzichte van andere sportschoolketens. Waar andere sportscholen €30 tot €50 per maand voor een abonnement vragen, bent u bij Basic-Fit al klaar voor zo’n €18 tot €24 per maand. Het is bij Basic-Fit ook mogelijk om de pas te delen met anderen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook af en toe uw gezinsleden naar de sportschool laten gaan. Bij Basic-Fit hoeft u geen zwembad, sauna en andere welness faciliteiten te verwachten. Als u hier toch al geen gebruik van maakt is het sowieso de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij deze sportschoolketen.

 

De Basic-Fit beursgang

De oprichters van Basic-Fit (Rene Moos en Eric Wilborts) hebben een enorme expansiedrift. Er worden steeds meer vestigingen geopend en dit komt de omzet en stabiliteit van de onderneming op de lange termijn zeker ten goede. Er is uiteraard ook kapitaal nodig om de groei te financieren. Een beursgang is daarom een logische stap.

In 2015 wist Basic-Fit €200 miljoen omzet binnen te halen. Een beurswaarde van €1 miljard lijkt volgens veel analisten daarom wat aan de hoge kant. Basic-Fit zal zich de komende maanden echter nog verder gaan ontwikkelen. Zo kan de wat hoge waardering weer iets stabiliseren. Vandaag gaan we zien hoe populair Basic-Fit is bij institutionele en particuliere beleggers.

Pas geleden was er een analist die stelde dat Basic-Fit eigenlijk technisch failliet is. Dit komt omdat Basic-Fit een negatief eigen vermogen heeft van 30,9 miljoen euro. Met het kapitaal dat Basic-Fit door de beursgang zal ontvangen is de sportschoolketen van plan om de schulden te herfinancieren, het eigen vermogen te versterken en de rentelasten te laten dalen. Basic-Fit gaf aan dat de hoge schulden vooral komen doordat er de afgelopen tijd veel nieuwe vestigingen zijn geopend. Deze nieuwe vestigingen kunnen het ledenaantal van Basic-Fit nog verder vergroten. Uiteindelijk zullen de omzet- en winst er steeds beter voor komen te staan.

 

Meedoen met de beursgang?

Wilt u Basic-Fit aandelen kopen? Doe eenvoudig mee met deze beursgang door u hier in te schrijven. Het is al vanaf €100,- mogelijk om met echt geld te beleggen bij deze broker. Zo kan een kleine storting toch tot iets moois leiden!

 

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google