Avantium aandelen

Avantium aandelen kopen?

avantium aandelen

Op 15 maart 2017 is het Nederlandse chemiebedrijf Avantium naar de beurs gegaan. Bij de berusgang zijn 8.181.818 aandelen naar de beurs gegaan tegen een prijs van €11 per aandeel. Er is bij de beursgang zo’n 90 miljoen euro opgehaald. Het is goed om op te merken dat maar 35% van het aandelenkapitaal naar de beurs is gebracht. Het grootste gedeelte van de aandelen is al toegewezen aan de investeerders van het eerste uur. 

Interesse om Avantium aandelen te kopen? Broker Binckbank maakt het mogelijk om deze aandelen aan te schaffen. Het is hieronder direct mogelijk om een account aan te maken bij de broker.

Avantium aandelen kopen of verkopen? Handel in CFD’s! 

 

Over Avantium

Avantium is in 2000 ontstaan uit een ontwikkelingstak van Shell. Het was in eerste instantie de bedoeling om van Avantium een research en development bedrijf te maken die zich met verschillende sectoren bezig houdt. Sinds 2015 richt Avantium zich volledig op het gebied van hernieuwbare en duurzame chemische producten.

We kennen allemaal het probleem van de gigantische plastic afvalberg in onze zeeën. Avantium heeft hier een mooie oplossing voor. Ze hebben een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt plastic te maken van suikers in plaats van aardolie. Deze plastic is van hoogwaardig materiaal en beschikt over dezelfde functies als normaal plastic. Het grote voordeel van deze plastic is het feit dat het om een biologisch en afbreekbaar product gaat.

Het zal voor Avantium niet vanzelfsprekend worden om op hele korte termijn al flink geld te gaan verdienen. De komende jaren moeten er nog veel werk worden verzet om tot een goed eindproduct te komen. Het is de bedoeling om uiteindelijk te starten met een demonstratiefabriek in Antwerpen. Het is in die fabriek mogelijk 50.000 ton biologisch plastic te produceren. Dit is goed voor zo’n 2 a 3 miljard frisdrankflessen. Als de eerste fabriek een succes is, is het de bedoeling om licenties te verkopen voor het gebruik van de technologie. Afnemers van de licentie kunnen dan hun eigen fabriek bouwen om zo de techniek op grote schaal uit te rollen.

 

Avantium stelt geduld op de proef

In januari 2018 werd bekend gemaakt dat de bouw van een geplande fabriek met twee tot drie jaar wordt uitgesteld. Dit heeft uiteraard flinke gevolgen voor de toekomstige omzet- en nettowinst cijfers. Er is meer tijd nodig om het duurzame plastic (PEF) te ontwikkelen. Beleggers zullen nu tot minimaal 2025 of 2026 moeten wachten voordat Avantium zwarte cijfers kan schrijven. Als belegger wordt uw geduld nu dus wel heel erg op de proef gesteld! Het vervelende van dit verhaal is dat de koers sinds de beursgang al bijna is gehalveerd. Dividend krijgt u niet en als lange termijn belegger in Avantium moet u dus wel heel lang op de blaren zitten. We wensen u veel sterkte!

 

Geef een reactie