ASR aandelen

ASR aandelen kopen of verkopen? Begin hier!

ASR aandelenRuim 2 miljoen Nederlanders hebben een verzekering bij ASR lopen en ASR is daarmee de 4e grootste verzekeraar van Nederland. ASR werkt met een aantal grote labels die diverse segmenten binnen de markt bedienen. Een voorbeeld van zo’n label is Ditzo.

ASR had het lastig na het uitbreken van de financiële crisis. De verzekeraar werd (net zoals ABN AMRO) in 2008 genationaliseerd. Als de overheid geen geld in de verzekeraar had gestoken, was ASR waarschijnlijk ten onder gegaan. ASR is verantwoordelijk voor een groot aantal verzekeringen in Nederland, waardoor de schade bij een faillissement niet te overzien was geweest.

ASR is pas geleden naar de beurs gebracht. De beursgang van ASR vond overigens op dezelfde dag plaats als die van Basic-Fit. Bij de ASR beursgang zijn 40% (zo’n 60 miljoen aandelen) naar de beurs gebracht. De bandbreedte van de introductiekoers lag op 19 tot 20 euro en hiermee werd een opbrengst van rond de 2,85 miljard tot 3 miljard euro opgehaald. De mogelijke introductiekoers was naar beneden bijgesteld, want eerst werd nog uitgegaan van een bandbreedte van 18 tot 22 euro.

ASR kopen of vekopen? Open een account bij Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over ASR

De eerste wortels van ASR Nederland N.V. zijn terug te herleiden naar het jaar 1720. Sinds 1720 zijn de activiteiten van het huidige ASR steeds verder uitgebreid. Op dit moment is ASR Nederland N.V. verantwoordelijk voor de verzekeringen van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Belangrijke merken van ASR zijn o.a. Ditzo, ASR verzekeringen, Ardanta, De Amersfoortse en Europeesche Verzekeringen.

Tijdens de kredietcrisis kwam Fortis in grote problemen. Fortis werd daarom genationaliseerd en op 21 november 2008 maakte minister van financiën Wouter Bos de nieuwe naam van Fortis Verzekering Nederland N.V. bekend. De nieuwe naam werd ASR Nederland N.V. Sinds de nationalisatie van ASR is er veel veranderd, de verzekeraar heeft een conservatief beleid waardoor het renterisico volledig is afgedekt. Er is daarnaast ook flink gesneden in kosten en er is gekeken naar zwakke plekken zodat de verzekeraar beter kan functioneren.

De cijfers van ASR zien er goed uit, vooral de solvabiliteit van 285% valt op, dat is namelijk heel hoog. Er werd in 2015 een winst gemaakt van €381 miljoen. Bij de beursgang van Nationale Nederlanden en Delta Lloyd (vergelijkbare bedrijven) werden respectievelijk 11 keer en 7,5 keer de winst betaald. Met een mogelijke beurswaarde van 2,85 miljard tot 3 miljard euro zou ASR een waardering van ongeveer 8 keer de winst kunnen hebben. In totaal heeft de overheid ASR genationaliseerd voor €3,65 miljard. De overheid zal dus wel wat verlies leiden bij de beursgang van ASR.

 

ASR aandelen kopen

Op vrijdag 10 juni werd ASR naar de beurs gebracht. De beursgang was een succes. ASR aandelen kopen? Bij de broker Plus500 is het mogelijk om de CFD’s van ASR in uw bezit te krijgen. De broker heeft ontzettend veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! U kunt u hieronder direct aanmelden bij Plus500!

 

Geef een reactie