ASM International aandelen

ASM International aandelen? Ontdek de kansen!

ASM International werd opgericht in 1964 en is een van de aandeASM International aandelenlen die onderdeel uitmaakt van de AMX index in Nederland. Het bedrijf kent sinds 1996 een notering aan de EuroNext Amsterdam, waardoor het aandeel vanaf dat moment op een uitstekende manier vrij te verhandelen is.

Eerder in 1981 ging het bedrijf in Amerika al eens naar de beurs, om in 1983 een tweede emissie van aandelen te doen. Inmiddels heeft ASM International fabrieken in een groot aantal verschillende landen. Hong Kong, de VS, Japan en Finland zijn hier goede voorbeelden van. Dit biedt ASM International de mogelijkheid om internationaal te opereren en er hiermee voor te zorgen dat er op verschillende fronten groei mogelijk is.

 

Onderzoeken en ontwikkelen

ASM International houdt zich vooral bezig met het onderzoeken, ontwikkelen, produceren en verkopen. Het gaat hierbij om apparatuur en materialen die andere ondernemingen kunnen gebruiken bij het produceren van halfgeleiderproducten. Wat dat betreft is het een onderneming die heel duidelijk binnen de zakelijke markt actief is. Gezien de relatief hoge mate van innovatie is het een onderneming die sterk afhankelijk is van de conjunctuur van het moment. Het aandeel laat relatief grote schommelingen zien en is daarmee vooral interessant op het moment dat het economisch voor de wind gaat in de verschillende landen waarin het actief is.

 

Financiële crisis

De financiële crisis van 2008 heeft een flinke knauw voor ASM International opgeleverd. Men kreeg er te maken met een flinke terugloop in orders, waardoor het van belang was om een nieuwe klant voor zijn ALD-technologie binnen te halen. Dit lukte uiteindelijk, waardoor ASM International de mogelijkheid had om door te blijven groeien. De ALD-technologie moet er vooral in de toekomst voor zorgen dat ASM International zich op een positieve manier kan blijven ontwikkelen. Dat neemt echter niet weg dat het een risicovolle onderneming blijft, die afhankelijk is van de economische ontwikkelingen die er plaatsvinden.

 

Ontwikkeling van de koers

De koers van ASM International heeft zich vanaf oktober 2012 op een heel positieve manier ontwikkeld. het aandeel wist in een paar maanden tijd te klimmen van iets meer dan €25 naar en waarde van €31. Er is echter sprake geweest van een scherpe terugval in het eerste kwartaal van 2013, waarna het aandeel te maken heeft gekregen met een aantal schommelingen. Het lijkt erop dat beleggers er op dit moment nog niet zeker van zijn of ASM International erin zal slagen om de ALD-technologie voldoende aan de man te brengen en de toekomst daarmee veilig te stellen.

 

Hoe ASM International aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in ASM International aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in ASM International aandelen!

 

Geef een reactie