ArcelorMittal aandelen

Wilt u ArcelorMittal aandelen kopen?ArcelorMittal aandelen

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Het bedrijf ontstond in 2006 door een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel. De multinational heeft 260.000 werknemers in dienst. De onderneming heeft 61 vestigingen in 27 verschillende landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. Bestuurder van ArcelorMittal is Lakshmi Mittal. Hij bezit met zijn familie 44,79% van de ArcelorMittal aandelen

In 2011 had het staalconcern een totale productie van 92 miljoen ton staal. 86 miljoen staal hiervan was ook daadwerkelijk geleverd aan klanten. 2/3e van het staal wordt verwerkt tot plaatstaal. Dit staal wordt vervolgens gebruikt voor auto’s, witgoed enz. De ijzerertsmijnen liggen in Canada, Oekraïne en Kazachstan. Duitsland en Frankrijk zijn de belangrijkste afzetmarkten in Europa voor ArcelorMittal. De multinational is goed voor een weging van 2,16% in de AEX.

ArcelorMittal CFD’s kopen of verkopen? Start hier!  *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Beursagenda ArcelorMittal 2018

  • 11-02: Resultaten 1e kwartaal 
  • 01-08: Resultaten 2e kwartaal 
  • 01-08: Halfjaarresultaten 
  • 01-11: Resultaten 3e kwartaal 
 

Cijfers van ArcelorMittal

Het balanstotaal van ArcelorMittal bedroeg eind 2015 €70,6 miljard en het gedeelte aan eigen vermogen bedroeg ruim €23,2 miljard. De multinational beschikt dan ook over een redelijk gedeelte aan eigen vermogen. Hier kunnen lange termijn verplichtingen mee worden voldaan. De solvabiliteit ziet er dus redelijk uit.

De balans laat een groot contrast zien met de winst- en verliesrekening. De winst- en verliesrekening ziet er namelijk een stuk slechter uit dan de balans. De omzet in 2015 bedroeg €58,4 miljard. Hier werd een verlies bij geboekt van maar liefst €7,2 miljard! Dit verlies is gigantisch en 2015 was voor ArcelorMittal een historisch slecht jaar. Uit de cijfers van de staalgigant hebben we ook de volgende kerncijfers weten te halen:

 • Eigen vermogen per aandeel: €12,93
 • Koers-/winstverhouding: -0,96
 • Winst per aandeel: -€4,07

Uit de cijfers is op te maken dat het erg slecht gaat met ArcelorMittal. De belangrijkste oorzaak is de afnemende vraag naar staal, wat leidt tot een dalende staalprijs. De staalgigant heeft veel vaste lasten die gewoon moeten worden doorbetaald. Doordat het eindproduct voor een veel goedkopere prijs aan de man moet worden gebracht, staat de winstmarge zwaar onder druk. ArcelorMittal heeft veel dividend uitgekeerd, maar vanaf 2014 is dit afgeschaft. De kasstroom is simpelweg niet meer voldoende om de dividenduitkeringen te waarborgen. Hoe moet het nu verder met ArcelorMittal en de aandelen van deze multinational? Lees snel verder!

 

Analyse ArcelorMittal aandelen

Het koersverloop van ArcelorMittal aandelen vertoont een volatiel beeld. In 2008 daalde ArcelorMittal aandelen met 67%. In het jaar 2009 stegen de aandelen met 85%. In 2011 daalde ArcelorMittal weer met 51%. Als u als belegger grote koersbewegingen wilt meemaken, moet u dus bij dit aandeel zijn!

Ook het afgelopen jaar was het raak. Eind 2014 stond de koers op €9,09 per aandeel. Eind 2015 kon je al een aandeel kopen voor €3,90. Als belegger in ArcelorMittal heeft u dus flinke verliezen moeten lijden (tenzij u bent short gegaan). Zeker als u beseft dat de koers van deze staalgigant in 2011 nog rond de €25,- per aandeel stond. Het koersrendement op deze aandelen is de afgelopen jaren negatief geweest, maar ook van het dividendrendement heeft u niet kunnen genieten, aangezien deze sinds 2014 is geschrapt.

Er is pijnlijk duidelijk geworden wat voor gevolgen een afnemende vraag naar staal voor de grootste staalgigant ter wereld kan hebben. Als u echter gelooft dat de wereldwijde economische groei weer gaat aantrekken, moet u deze aandelen in uw portefeuille gaan opnemen. De staalprijs is uiteindelijk bepalend voor de koers van ArcelorMittal. Wanneer staal duurder wordt, is ArcelorMittal de multinational die hier het meeste van gaat profiteren. Zorg ervoor dat u de wereldwijde ontwikkelingen dus nauwlettend in de gaten houdt!

 

Hoe kunt u ArcelorMittal aandelen kopen?

het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in ArcelorMittal aandelen!

 

Geef een reactie