AMG aandelen

Wilt u AMG aandelen kopen?

AMG aandelen

AMG aandelen? AMG (Advanced Metallurgical Group) maakt gespecialiseerde hoogwaardige metalen en mineralen producten. De eindmarkten van AMG worden gevormd door infrastructuur, transport, energie, specialmetalen en chemicaliën. Naast het bovengenoemde levert de Advanced Metallurgical Group ook vacuüm ovensystemen en diensten. Simpel gezegd hanteert het bedrijf twee verschillende segmenten. Enerzijds zijn er de critical materials. Anderzijds de engineering. AMG is een beursgenoteerde onderneming.

AMG aandelen kopen of verkopen? Open een account bij Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over AMG

AMG is de moedermaatschappij van AMG Group en is opgericht in 2006. De operationele divisies gaan echter al langer terug. Zo is de Advanced Materials ontstaan uit het in 1911 opgerichte Gesselschaft fur Elektrometallurgic mbH voor het produceren van chemicaliën en vanadiumlegeringen. Het bedrijf is vanuit daar verder uitgegroeid, mede door verschillende overnames, tot een marktleider in zijn vakgebied.

AMG mag niet worden verward met AMG uit Duitsland. Dit is een onderdeel van Mercedes-Benz. We hebben het hier dus over de AMG met als officiële benaming de Advanced Metallurgical Group. In 2015 bedroeg de omzet van de Advanced Metallurgical Group maar liefst €897 miljoen, de nettowinst bedroeg €10,2 miljoen. AMG heeft wat mindere jaren gekend, maar slaagt er steeds meer in om betere jaarcijfers te realiseren. Verderop meer over de cijfers van AMG.

 

Critical materials en engineering

Het segment critical materials draagt zorg voor het maken van titaniumlegeringen en coatings, aluminiumlegeringen en poeders, ferrovanadium, chroommetaal, tantalum, niobium, antimoon, siliciummetaal en natuurlijk grafiet. Bijna 70% van de omzet komt uit de critical materials. En engineering, de naam zegt het al, ontwerpt en maakt apparatuur en systemen voor vacuümoven voor de transportmarkt, infrastructuur, energie en automobielmarkten.

 

Bestuur van AMG

De leden van de Raad van Bestuur zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van AMG. Evenals voor het uitvoeren van de doelstellingen en strategie. Ze worden hierbij ondersteund door de raad van commissarissen. Deze raad van commissarissen benoemt ook de leden van de Raad van Bestuur. Ze zijn onafhankelijk. Een taak van de raad van commissarissen is bovendien het houden van toezicht op de uitvoerende bestuurders.

 

Nederlandse bodem

De AMG is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf is werkzaam op wereldwijd niveau en heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst. Het neemt wereldwijd een steeds sterkere positie in. AMG werd al opgericht in 1911. In 2016 werd er, onder leiding van CEO Heinz Schimmelbusch een totale omzet van maar liefst 921 miljoen euro gerealiseerd. De totale nettowinst bedroeg dat jaar 38,5 miljoen euro.

 

AMG groeit

Nog steeds doorloopt de AMG een mooie groei door en neemt op wereldwijd niveau een sterkere positie in. Inmiddels heeft het Nederlandse bedrijf al productievestigingen in Engeland, Duitsland, Mexico en Amerika. Er zijn belangrijke deals gesloten en mede daardoor zien veel analisten een mooie toekomst voor dit bedrijf. Het kopen van AMG-aandelen kan de overweging zeker waard zijn. De AMG staat genoteerd aan de Euronext in Amsterdam.

 

De cijfers

Uit de cijfers hieronder blijkt ook dat het bedrijf goed presteert. Te zien is dat AMG erin slaagt om elk jaar een hogere omzet te realiseren. Om hier zelf een goede mening over te vormen, is het zeker verstandig om de koers en de koershistorie eens te onderzoeken. U kunt op die manier de ontwikkelingen van het bedrijf beter analyseren en begrijpen. Houd er bij de cijfers en dus ook het verhandelen van AMG-aandelen rekening mee dat het gaat om dollars. U heeft dus te maken met wisselkoersen.

AMG201520162017201820192020
Omzet9779711 0601 2741 3081 556
Nettowinst11,140,657116
Koers/winst verhouding24,511,827,916,1
Winst per aandeel ( $ )0,41,321,83,79
Dividend per aandeel ( $ )0,210,270,280,380,540,88
Dividendrendement2,14%1,74%0,56%0,62%0,89%1,44%
 

Productie van siliciummetaal

AMG is marktleider in een aantal marktniches. Een van de snelst groeiende en meest veelbelovende activiteiten is het produceren van siliciummetaal. En juist dat siliciummetaal is geschikt voor zonnepanelen. Inmiddels zijn zonnepanelen goedkoper om aan te schaffen dan het verleden. Steeds vaker zien we dat zonnepanelen worden ingezet om op die manier op gas te besparen. De vraag neemt niet voor niets steeds meer toe.

 

AMG aandelen

Het bestuur van AMG ziet nog geen duidelijk marktherstel voor de komende tijd. Dit is ook een verslechtering van de vooruitzichten. Om deze reden gaat AMG kostenbesparingen doorvoeren en op deze manier is het ook direct mogelijk om schulden te verminderen. Analisten geven een “houden advies” voor deze aandelen. Kostenbesparingen zijn ervoor aan het zorgen dat het operationele resultaat dit jaar zal gaan stabiliseren. Toch is het nog maar afwachten geblazen wat de markt gaat doen. Blijf terughoudend bij het investeren in deze aandelen. De onderneming is kwetsbaar door een relatief hoge schuldratio (na afboekingen).

 

Hoe kunt u AMG aandelen kopen?

Een AMG-aandeel kopen doet u met de nodige voorbereiding. Uzelf voorbereiden op een dergelijke aankoop kunt u op verschillende manieren doen. Enerzijds is het mogelijk om de website van AMG te bekijken voor meer informatie. Niet alleen vindt u daar algemene informatie, maar ook veel nieuwsberichten over het bedrijf. Het is verstandig om de actualiteiten rondom AMG goed in de gaten te houden. De koers kunt u ook op diverse websites vinden. De koers is de prijs waarmee u een AMG-aandeel kunt verhandelen.

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om in AMG-aandelen te handelen. Deze broker is niet alleen betrouwbaar, hij biedt de belegger ook ontzettend veel mogelijkheden. Beleggen kan al vanaf een bedrag van 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom. Hierdoor is 100 euro inzet een bedrag van 1000 euro waard. Anderzijds kunt u dus relatief snel geld verliezen. Lees u van tevoren goed in met bijvoorbeeld de investor relations van AMG.

 

Eén gedachte over “AMG aandelen”

Stefan schreef:

Is een mooi bedrijf, heb er al goede winsten mee behaald!

Geef een reactie