Altice aandelen

Altice aandelen kopen of verkopen? Ontdek de mogelijkheden!

Altice aandelen kopenAltice werd in 2002 opgericht door de Frans-Israëlische miljardair Patrick Drahi. Eigenlijk dus nog een ontzettend jong bedrijf. Altice is een internationaal kabelconcern die is gevestigd in Luxemburg. Het bedrijf heeft inmiddels al ruim 37.000 werknemers in dienst. Altice biedt deze kabelaar zogeheten kabeldiensten en mobiele telefoniediensten aan zowel particulieren als bedrijven. De kabeldiensten die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld: breedband internet, betaaltelevisie en vaste telefonie. Vandaag de dag zijn dit diensten die onmisbaar zijn in ons leven.

Nog steeds groeit Altice hard en daarom kan het handelen in Altice-aandelen interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Handelen in Altice-aandelen kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de Altice-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro.

Altice kopen of verkopen? Open een account bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Wereldwijd actief

Altice is actief en bedient klanten in onder andere Frankrijk, Portugal, België, de Dominicaanse Republiek, de Franse Antillen, Luxemburg, Israël, Zwitserland en de VS. Enkele bekende namen die gekoppeld zijn aan Altice zijn: Portugal Telecom, Tricom, Cablevision, Suddenlink, Orange Dominicana, Green en MCS TV.

 

Financiële flexibiliteit

Het valt op dat deze onderneming geen activiteiten heeft in Nederland, maar toch in de AEX is genoteerd. Sinds 22 december 2014 is de kabelonderneming Altice genoteerd in de AEX-index. Altice nam toen de plek in van Ziggo, een andere kabelaar. In 2014 werd de onderneming de grootste stijger van de AEX genoemd, met maar liefst 121,7% winst! Meneer Drahi bouwde de laatste 20 jaar flink aan zijn imperium. Met de beursgang werd de financiële flexibiliteit versterkt en konden er meer overnames worden gedaan. De enorme groei van Altice is mede te danken aan de vele overnames. Altice is na een overname vaak goed in staat gebleken om kosten bij de aangekochte bedrijven flink te reduceren. Door veel overnames te doen en door services uit te breiden in verschillende regio’s, is Altice in staat geweest om goede rendementen te behalen.

 

Meerdere overnames

Om u een beeld te geven, sinds de oprichting in 2002 tot de beursintroductie wist Altice al 20 overnames te doen. Met een aandelenbelang van 70% in Suddenlink eind 2015, kon het bedrijf voor het eerst voet zetten op Amerikaanse bodem. Het gevolg was ruim 1,5 miljoen klanten in het mid-westen en zuiden van het land. Een jaar later kon Altice het bedrijf Cablevision overnemen voor een bedrag van ruim 17,5 miljard dollar. Nog eens 3 miljoen klanten in New Jersey en New York waren het gevolg.

De kansen van hoge rendementen zijn bij Altice ook zeker aanwezig door de harde aanpak op het gebied van overnames/aquisities. Met CEO Patrick Drahi bent u ook gegarandeerd van een gedegen en sterk management. Patrick Drahi heeft zichzelf bewezen en zal zich actief gaan inzetten om Altice tot het volgende niveau te tillen.

 

2016: Flinke sprongen

In datzelfde jaar wist Altice, onder leiding van CEO Michel Combes, een omzet te realiseren van 23,5 miljard dollar. Er werd een operationele winst genoteerd van bijna 9 miljard dollar. De netto schuld kwam in 2016 uit op 50,4 miljard dollar. Verderop vindt u een uitgebreide tabel met cijfers waarmee u een goede indruk krijgt van de resultaten van Altice.

 

De cijfers

Veel van de diensten van Altice worden gebundeld in een pakket en op die wijze geleverd aan afnemers. Een ruime 40% van de omzet wordt behaald uit de vaste diensten die aan consumenten worden geleverd. Een ruim aandeel van 25% wordt behaald uit de mobiele pakketten voor het particuliere gebruik. De rest van de omzet komt uit het conto van de bedrijfsbundels en de overige segmenten. Eén van de belangrijkste afzetmarkten van Altice is Frankrijk.

In de tabel hieronder is goed terug te zien dat Altice enorme sprongen heeft gemaakt. De omzet in 2015 bedroeg 14,6 miljoen euro, waar dit in 2016 al 20,8 miljoen euro was. We hebben het dan over een totale groei van ruim 42,5%. De explosieve groei is vooral bij de beleggers niet onopgemerkt gebleven. Investeerders die sinds de beursgang al aandelen hebben van Altice, kunnen op een erg mooi rendement terugkijken. In vergelijking met de concurrenten presteerde de Altice-aandelen de afgelopen jaren een stuk beter.

Altice201520162017201820192020
Omzet14 55020 75623 50022 88423 30623 411
Nettowinst-319-1 558-546345626854
Koers/winst verhouding-44,2-13,8-19-2219,47,82
Winst per aandeel ( € )-0,3-1,36-0,46-0,390,441,09
Dividend per aandeel ( € )0,060,04
Dividendrendement0,65%0,49%
 

Behoorlijke verliezen

Zoals echter ook goed te zien is, heeft de explosieve groei ook wat diepe sporen achtergelaten. Al vanaf de beursgang van 2014 worden er behoorlijke verliezen geleden. Door deze negatieve resultaten is het eigen vermogen negatief. Door een zwakke balans heeft Altice ook zeker onder vuur gelegen gedurende langere tijd. Het bedrijf wist begin 2016 veel schulden te herfinancieren. En zo kon de aflossingsdatum van het schuldpapier verder in de toekomst worden geschoven. Inmiddels is het vertrouwen in Altice-aandelen weer helemaal terug!

 

Mooie toekomst

Met een verwachte winst die verder zal toenemen voor het bedrijf, valt het aandeel van Altice zelfs weer onder de term ‘’investment grade’’. Verschillende analisten zien een mooie toekomst voor het bedrijf. Niet voor niets wordt er geadviseerd om de buy en hold strategie te hanteren. Het vasthouden van het Altice-aandeel lijkt een mooi rendement te gaan opleveren in de toekomst.

 

Altice-aandeel kopen of verkopen

Het kopen van een Altice-aandeel kan een slimme keuze zijn voor uw kapitaal. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro aan beleggeld te oefenen. Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. U kunt zo uw persoonlijke handelskwaliteit verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

Koop of short hier uw Altice aandelen!

 

Geef een reactie