Google
Google

Ajax

ajax aandelen kopenAjax aandelen kopen?

Ajax! Wie kent deze profvoetbalclub uit Amsterdam nou niet? De Amsterdamsche Football Club, kortweg Ajax is sinds de oprichting uitgegroeid tot één van de ‘Grote Drie’ topclubs van Nederland. Naast PSV en Feyenoord is Ajax de club die met afstand de meeste landstitels en bekers heeft behaald.

Ajax is sinds 1998 genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext. De beursnotering is best bijzonder, want Ajax is de enige Nederlandse voetbalclub die met een notering aan het Damrak. Ajax aandelen kopen is dus goed mogelijk. Maak een account aan bij broker Binckbank en begin direct met het beleggen in Ajax aandelen!

Beleggen in Ajax? Begin hier!

 

Over Ajax

In 1894 richtte een aantal vrienden een voetbalclub op. Ze gaven deze club in eerste instantie de naam “Union”, maar doopten de naam later om naar “Footh-Ball Club Ajax”. Er werden rond de jaren 1900 veel verschillende voetbalclubs opgericht en opgeheven. Ditzelfde was ook het geval voor Footh-Ball Club Ajax.

Op 18 maart 1900 werd de naam Ajax opnieuw gebruikt door oprichters Floris Stempel, Han Dade en Carl Bruno Reeser. In de eerste jaren van de voetbalclub werd vooral op weilandjes gespeeld. In 1907 nam Ajax intrek in “Het Houten Stadion” (het eerste voetbalstadion van Amsterdam). Nadat de club meerdere landstitels had gewonnen werd ervoor gekozen om te verhuizen naar Stadion De Meer. Ajax groeide in Stadion De Meer verder uit. Dit lukte vooral ook door goede spelers zoals Johan Cruijff en Marco van Basten, zij maakten daar hun debuut.

Stadion De Meer had in 1996 zijn tijd gehad. Ook vanwege nieuwe veiligheidsregels van de UEFA moest er worden nagedacht over een nieuw stadion. Op 14 augustus 1996 werd daarom de Amsterdam ArenA geopend. De bouw kostte €96 miljoen, maar met een capaciteit van 54.033 mensen en met de bekende naam en reputatie, is dit geld zeker goed besteed.

Zowel nationaal als international staat Ajax bekend om haar Joodse achtergrond. Dit komt door verschillende bekende Joodse spelers en bestuurders. De bijnamen van deze voetbalclub zijn dan ook: De Joden, Godenzonen en Ajacieden. Nog een aantal feitjes op een rij:

  • Jaarlijkse begroting: 80 miljoen euro
  • Landskampioenschap: 33x gewonnen
  • KNVB beker: 18x gewonnen
  • Europacub/Champions League: 4x gewonnen

Bekijk ook de onderstaande video waarin te zien is hoe Ajax de UEFA Cup won in 1992.

 

Cijfers van Ajax

Tijd om eens in de cijfers van Ajax te duiken. We zien dat het Ajax de laatste tijd weer voor de wind gaat. Tijdens het afgelopen seizoen van de Europa League heeft Ajax goed gecasht. Alleen al aan prijzengeld hebben de Amsterdammers €8,1 miljoen verdiend. Het leuke is ook dat er door de winst bij de Europa League een ticket is gewonnen voor de groepsfase van de Champions League. De startpremie hiervan bedraagt €12 miljoen. Naast de startpremie is er ook nog de mogelijkheid op mediagelden. Dit spekt de kas van Ajax nog verder. Ajax kan de komende tijd hoe dan ook weer mooie resultaten gaan verwachten.

Sinds 1 januari 2015 is Ziggo de hoofdsponsor van Ajax. De overeenkomst met Ziggo loopt tot 30 juni 2019. De huidige kledingsponsor is Adidas, dat contract loopt ook tot medio 2019. Adidas is al kledingsponsor sinds het jaar 2000. ABN AMRO is ook lange tijd shirtsponsor geweest, maar werd vervangen door Aegon en later door Ziggo. Het mag duidelijk zijn dat zulke sponsordeals voordelen hebben, zowel voor de club als voor de sponsors.

 

Waar Ajax aandelen kopen?

Interesse gekregen om Ajax aandelen te kopen? Groot gelijk! Deze voetbalclub zal in de toekomst goed blijven presteren en met belangen in de club, een 51% belang in het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town en met een belang van 13% in de Amsterdam ArenA is Ajax verzekerd van mooie inkomstenbronnen.

Ajax aandelen kopen is mogelijk als u zich aanmeldt bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties te verrichten op de beurs. Het is erg aan te raden om een account aan te maken bij een betrouwbare broker met lage transactiekosten. We adviseren u daarom om een te beginnen met beleggen in Ajax aandelen bij broker Binckbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *