Air France-KLM aandelen

Wilt u Air France-KLM aandelen kopen?

Air France-KLM  is een Frans-Nederlandse Air France-KLM aandelenmultinational. Het hoofdkantoor bevindt zich bij Parijs. Wanneer er wordt gekeken naar omzet, is het de grootste luchtvaartonderneming ter wereld. Verder is het de grootste vrachtvervoerder ter wereld en de derde in de wereld als het gaat over passagiersvervoer.

Air France-KLM is dus een enorme onderneming met veel internationale betrekkingen en belangen. De multinational heeft ongeveer 100.000 fte en behaalde een omzet van €26 miljard in 2015. Oorspronkelijk is Air France-KLM is ontstaan uit een fusie tussen Air France en KLM op 30 september 2003. De multinational heeft in 2007/2008 Martinair en het Belgische VLM overgenomen. Deze uitbreidingen zorgden ervoor dat de onderneming een groter bereik heeft en beter kan omgaan met verschillende ontwikkelingen.

 

Cijfers van Air France-KLM

In 2015 wist Air France-KLM een omzet van €26 miljard te realiseren. Helaas werd er bij deze enorme omzet maar een winst van €100 miljoen geboekt. De winstgevendheid van Air France-KLM laat dus de wensen over. In eerdere jaren boekte Air France-KLM zelfs verliezen. Als er naar de balans wordt gekeken, is er te zien dat Air France-KLM over een eigen vermogen van €225 miljoen beschikt, op een totaal vermogen van €23,35 miljard. De schuldenpositie van deze vliegtuigmaatschappij is een punt dat dringende aandacht vereist.

Voor het komende jaar wil de onderneming een kostenreductie per eenheid invoeren van 1% tot 1,3%. Air France-KLM heeft zijn eerder geformuleerde winstdoelstelling losgelaten. Er werd eerder gesteld dat het mogelijk was om in de jaren tot 2017 de brutowinst met 8% tot 10% te vergroten, deze doelstelling was dus iets te ambitieus en de luchtvaartonderneming is nu ook genoodzaakt om te bezuinigen

 

Air France-KLM aandelen

Het koersverloop van de luchtvaartonderneming vertoont een erg grote volatiliteit. In september 2003 vond de fusie plaats. Sindsdien heeft het bedrijf last van harde concurrentie en personeelsstakingen. Het aandeel heeft tijden gehad waarin er grote dalingen plaatsvonden. In 2011 daalde het aandeel 71,11%. In 2012 steeg het aandeel weer met 75,06%. Deze grote bewegingen kwamen door bijvoorbeeld de vulkaanuitbarsting in IJsland en door grote veranderingen die betrekking hebben op de luchtvaart. Denk hierbij aan veranderingen in volumes van passagiers en veranderingen in het luchtvrachtverkeer.

De laatste tijd bestaat er ook een grote volatiliteit bij deze aandelen doordat er grote fluctuaties in de olieprijs hebben plaatsgevonden. De verwachting bestaat dat de volatiliteit in dit aandeel de komende tijd nog op een hoog niveau zal blijven liggen. Voor korte termijn beleggers en voor beleggers die graag agressieve aandelen in bezit hebben, is het zeker interessant om deze aandelen in de portefeuille op te nemen.

Voor de middellange termijn belegger is het de vraag of het nu verstandig is om het aandeel te kopen. Volgens kenners zal er een consolidatie voltrekken in de Europese luchtvaartindustrie. Hierbij moet worden gedacht aan een situatie waarbij er slechts ruimte is voor drie grote luchtvaartmaatschappijen en één of twee goedkopere maatschappijen. De kleinere maatschappijen worden als het ware overgenomen of er zullen fusies plaatsvinden. Dit is nodig voor deze bedrijven om te kunnen overleven in de harde wereld van de luchtvaart.

De gevolgen hiervan op de Air France-KLM aandelen kunnen groot zijn. Voor de langere termijn zal de concurrentiepositie van de onderneming kunnen verbeteren, maar bij zo’n termijn moet u dan denken aan 15-30 jaar. Koop deze aandelen alleen als u ervan overtuigd bent dat de onderneming weer in stabieler vaarwater gaat komen.

 

Hoe kunt u Air France-KLM aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handelen is al mogelijk vanaf een bedrag van €100,-. Er hoeft dus helemaal niet veel geld te worden gestort om met echt geld te kunnen beleggen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Air France-KLM aandelen!

 

Eén gedachte over “Air France-KLM aandelen”

Dennis schreef:

Volgens mij is die hele fusie tussen Air France en KLM de stomste zet ooit geweest. Zie geen rooskleurige toekomst in dit bedrijf.

Groeten,
Dennis

Geef een reactie