Action aandelen

Action: dé prijsvechter van Nederlandse bodem

action aandelen

De Action is van oorsprong een Nederlandse keten. Vorig jaar opende de winkelketen bijna één filiaal per dag. Datzelfde jaar draaide Action een omzet van 3,4 miljard euro. Eind 2019 willen een aantal belangrijke investeerders cashen. Er wordt gezocht naar nieuwe investeerders. We vertellen u graag meer over deze prijsvechter.

Vrijwel elke stad heeft er een vestiging van. In de centra en tegenwoordig ook op allerlei andere plekken is er een Action te vinden. En nog steeds komen er elk jaar flink wat vestigingen bij. Vorig jaar opende de winkelketen nog bijna één filiaal per dag. We hebben het over een echte prijsvechter die zijn intrede wel heeft gemaakt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je gaat ervoor naar de Action. Misschien komt u er zelf ook wel regelmatig.

Het assortiment van Action bestaat uit 1500 vaste artikelen, maar een groot deel van de geboden artikelen (zo’n 4500 artikelen) wisselen regelmatig. Action doet dit om zo verrassend te blijven voor zijn klanten. Action staat voor goede producten voor lage prijzen. Andere aspecten zoals duurzaamheid en service hebben minder prioriteiten, maar de lage prijzen compenseren dit zeer goed. Action trekt dan ook veel Nederlanders en is één van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland.

Beleggen in Action is hier mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over Action

Action is in 1993 opgericht. De 1e winkel stond in Enkhuizen. Sinds 1993 is het bedrijf snel opgebouwd tot een enorme non-food keten. In 2003 had Action nog 100 winkels, maar dit aantal groeide erg snel. In 2008 ging de 200e winkel open, in 2013 de 300e, in 2014 de 500e en in 2015 wist Action zijn 600e winkel te openen. De groei van Action is de afgelopen jaren enorm geweest en het lijkt erop dat de rek er nog lang niet uit is. Action heeft nu niet alleen winkels in Nederland en Belgie, maar ook in Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

De Action is van oorsprong een Nederlandse keten met meer dan 1000 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Frankrijk. Nog steeds staat het hoofdkantoor in Nederland. Vandaag vertellen we meer over deze interessante winkelketen. We duiken kort in een stukje historie en gaan natuurlijk ook in op de cijfers. Bovendien is het goed om eens te kijken naar de toekomstplannen van deze prijsvechter.

Action is in handen van private-equityhuis 3i. Het doel van dit van oorsprong Britse investeringsfonds is het faciliteren van succes. Door te zoeken naar snelgroeiende bedrijven met veel potentie is het dit private-equityfonds gelukt om juiste bedrijven te selecteren en te laten doorgroeien. Action is hoe dan ook goed aan de weg aan het timmeren en veel mensen zijn grote fan van de producten die bij de winkel te koop zijn. Bekijk ook de onderstaande shopvlog.

 

Snelle uitbreiding

In het Nederlandse Enkhuizen begonnen Rob Wagemaker en Gerard Deen in 1993 een klein winkeltje. In datzelfde jaar kwamen er nog nieuwe vestigingen in Noord-Holland bij. Een jaar later werd de keten uitgebreid met nog eens vijf winkels. In 2002 had Action al 94 winkels geopend. Het eerste buitenlandse filiaal opende in 2005 in België. Vier jaar later volgde Duitsland ook. Vorig jaar opende Polen ook hun eerste Action winkel.

 

Britse investeringsmaatschappij 3i

Voor een bedrag van 500 miljoen euro kwam de winkelketen in 2011 in handen van de Britse investeringsmaatschappij 3i. Op dat moment waren er 8.000 medewerkers en 269 winkels. De omzet was goed voor een bedrag van 600 miljoen euro. Er werd na de overname van de winkelketen nog eens 275 miljoen euro geïnvesteerd. De jaren erop behaalde Action vele mijlpalen. Vorig jaar wist de prijsvechter een omzet te draaien van maar liefst 3,4 miljard euro. Dat zijn natuurlijk enorme bedragen, dus er is zeker sprake van een explosieve groei voor de winkelketen!

 

Lage prijsassortiment

Er wordt vooral geopereerd onderaan de markt, in het zogeheten lage prijsassortiment. De mensen die er komen kunnen dit maar al tegoed beamen, want het is echt belachelijk goedkoop. Allerlei huisraad producten, gereedschap, tuinartikelen, kantoorartikelen, speelgoed en dierenvoeding. Tegenwoordig heeft de Action het allemaal in de winkels liggen. Over het algemeen richt de prijsvechter zich op de non-food artikelen. Toch zien we steeds vaker snoepgoed en dranken in de winkels liggen.

 

Wisselen in artikelen

Er wordt regelmatig gewisseld binnen de aangeboden artikelen. Dit doet Action vooral om de klanten te blijven verassen. Het kan zomaar zijn dat bepaalde producten worden vervangen voor ander soort producten. Het assortiment bestaat uit slechts 1500 vaste artikelen. In vergelijking met sommige andere winkels is dat bijzonder weinig. Het verrassingselement wat ze erop nahouden werkt bijzonder goed, want loop een Action winkel binnen en het is gewoon druk.   

 

Action op middellange termijn

Het Financieel Dagblad meldt dat Action verder wil doorgroeien op middellange termijn naar 2.500 à 3.000 filialen. Het doel is om in totaal een omzet te realiseren van 10 miljard euro. Een aantal belangrijke investeerders in de winkelketen willen eind volgend jaar graag cashen. In 2006 hadden zij voor een tiental jaren geld toegezegd aan het fonds. Het gaat om een aantal investeerders binnen 3i. In totaal bezitten zij een percentage van 80% van de aandelen.

 

Nieuwe investeerders

Er wordt nog veel potentiële waarde gezien in de winkelketen, dus het beursgenoteerde deel van 3i wil de aandelen niet volledig verkopen. Wel wordt er dus gezocht naar nieuwe investeerders die het belang van de verkopers kunnen overnemen. Vorig jaar is er nog een nieuw distributiecentrum van 44.000 vierkante meter bijgekomen in Toulouse (Frankrijk).

 

Toekomst Action

Action breidt het assortiment steeds verder uit. Zo zal de prijsvechter ook meer sportartikelen aan gaan bieden. Nog steeds groeit de keten als kool. Dit jaar komen er naar verwachting nog meer nieuwe winkels bij in vergelijking met vorig jaar. Deze winkels zullen vooral in Duitsland en Frankrijk geopend worden. Ook zullen er meer nieuwe distributiecentra bijkomen.

 

Action beursgang?

Action beursgangAction gaat voorlopig nog niet naar de beurs. De topman Sander van der Laan gaf aan dat een beursgang niet nodig is om meer geld binnen te halen. Het gaat om een gezond en renderend bedrijf wat investeringen kan bekostigen uit de eigen cashflow. Uiteindelijk gaat 3i over deze beslissing. Er is sprake van een wederzijds begrip en solide bedrijfsvoering.

Begrijpelijke taal als je het ons vraagt. Natuurlijk kan er hoe dan ook nog niet definitief worden uitgesloten dat Action uiteindelijk naar de beurs gaat. Mocht er dus meer informatie over een eventuele beursgang naar buiten komen, dan houden we u hier uiteraard over op de hoogte. Tot die tijd kan het interessant zijn om alvast een account aan te maken bij onze favoriete broker Plus500. Het is daar al mogelijk om met echt geld te beleggen vanaf 100 euro.

Mocht er meer informatie over een eventuele beursgang naar buiten komen, dan houden we u hier uiteraard over op de hoogte. Tot die tijd kan het interessant zijn om alvast wel een account aan te maken bij onze favoriete broker. Het is al mogelijk om met echt geld te beleggen vanaf €100,-

Beleggen in Action is hier mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld
 

2 gedachten over “Action aandelen”

Youssef schreef:

Geachte heer/mevrouw,

Ik zie geen action aandelen bij plus500?

Mvg,
Youssef

Jim schreef:

@Youssef:Misschien moet je eerst eens bovenstaand artikel lezen voor je vragen stelt.

Geef een reactie