Aalberts aandelen

Wilt u Aalberts aandelen kopen?

Aalbers aandelenAalberts Industries N.V. is een Nederlandse  beursgenoteerde onderneming met het hoofdkantoor in Langbroek. Aalberts houdt zich bezig met vier hoofdactiviteiten, namelijk building installations, climate control, industrial controls en industrial services. Er werken ongeveer 15.300 medewerkers bij de onderneming en in 2016 bedroeg de omzet €2,5 miljard waar een winst van €182,6 miljoen bij werd behaald.

 

Over Aalberts

Jan Aalberts startte met de onderneming Mifa in 1975 in Venlo. In 1981 leidde dit tot Aalberts Industries. De onderneming groeide hard door doorzettingsvermogen, door nooit tevreden te zijn en door focus te houden. In 1987 werd de onderneming naar de beurs gebracht, de omzet bedroeg toen €22 miljoen. Momenteel ligt deze omzet dus vele malen hoger. Aalberts is nu actief in Europa en heeft verschillende meerderheidsbelangen in andere ondernemingen. Sinds 23 maart 2015 is Aalberts beursgenoteerd aan de AEX met een indexweging van 0,66%.

 

Beursagenda Aalberts 2018

    • 28-02: Jaarresultaat 2017
    • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
 

Cijfers van Aalberts

We zijn eens goed naar de jaarcijfers van Aalberts gaan kijken. Er kan worden geconstateerd dat de cijfers er netjes uitzien. De omzet in de afgelopen jaren van 2 miljard euro in 2013 naar 2,5 miljard euro in 2016 gestegen. Ook de winst is netjes toegenomen. In 2013 werd er nog een winst van 134,2 miljoen geboekt. In 2016 lag dit bedrag op 182,6 miljoen.

Het eigen vermogen van Aalberts is de afgelopen jaren toegenomen tot 1,37 miljard euro. Het balanstotaal van Aalberts bedroeg eind 2016 2,85 miljard. De balanspositie is dan ook voldoende en Aalberts beschikt over voldoende eigen vermogen voor het geval er een tegenvaller zou ontstaan. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

Bij Aalberts kunt u rekenen op een dividend van 1,88%. De pay-out ratio bedraagt momenteel zo’n 35,13% en er is dus nog zeker een mogelijkheid dat Aalberts in de toekomst meer dividend gaat uitbetalen. In het verleden lag de pay-out ratio namelijk nog op 33,64%. Het lijkt erop dat deze ratio steeds hoger wordt bijgesteld, om zo dus ook meer dividend aan de aandeelhouders te kunnen uitkeren.

 

Analyse Aalberts

Wanneer er wordt gekeken naar de aandelen van deze multinational, is er te zien dat deze een volatiel verloop hebben vertoond. Rond maart 2009 bedroeg de koers €3,10. Momenteel staat de koers aanzienlijk hoger. Als u een aantal jaren geleden Aalberts had gekocht, had u erg grote winsten kunnen behalen.

Doordat de aandelen zo hard zijn gestegen is de waardering ook wat opgelopen. De koers-winstverhouding staat op 21,25 en dit is enigszins hoog. Als u Aalberts aandelen koopt weet u dus dat u niet iets koopt dat best al prijzig gewaardeerd is. Het eigen vermogen per aandeel bedraagt €11,45 en dit is dus wel flink lager dan de koers van het aandeel. Deze ontwikkeling zien we heel vaak en hoeft verder niet perse iets negatiefs te zijn. Aalberts heeft een eigen vermogen van zo’n €1,27 miljard en dit is in verhouding tot het totaal vermogen ook positief te noemen. De onderneming is in staat om flinke klappen op te vangen.

De toekomst van Aalberts ziet er rooskleurig uit. Het voordeel van Aalberts is dat de onderneming over een stabiel management beschikt die duidelijke doelstellingen heeft geformuleerd. Door focus te houden zal Aalberts de komende jaren zijn activiteiten nog verder kunnen uitbreiden. Dit leidt vervolgens tot een hogere omzet, een hogere winst en een hogere koers. Voor aandeelhouders is dat positief nieuws. Blijf bij Aalberts echter wel de waardering in de gaten houden.

 

Hoe kunt u Aalberts aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Aalberts aandelen!

 

Geef een reactie