Nationale Nederlanden aandelen

NN ofwel Nationale Nederlanden behoort met ruim 5 miljoen klanten (particulier en zakelijk) tot de grootste en daarnaast de meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederlandse bodem. De financiële dienstverlener biedt een compleet assortiment aan producten. Deze lopen uiteen van verzekeringen tot beleggingen en leningen. We vertellen u graag meer over Nationale Nederlanden en dan vooral de producten die worden aangeboden.

Nationale Nederlanden is sinds 2 juli 2014 beursgenoteerd. De Nationale Nederlanden beursgang gaf veel kansen voor beleggers en het zou erg goed zijn geweest als u deze kansen heeft aangegrepen. Nationale Nederlanden had zelf ook baat bij de beursgang, deze maakte het mogelijk om geld op te halen en schulden af te betalen, schulden die er nu nog voor zorgen dat het bedrijf moeite heeft om winst te maken.

Op 2 juli 2014 zijn er 77 miljoen aandelen naar de beurs gebracht, met een uitgifteprijs van €20,-. Het was eerst de bedoeling dat er 70 miljoen aandelen naar de beurs werden gebracht, maar door de grote vraag is ervoor gekozen om dit aantal te vergroten. De bruto opbrengsten van de beursgang bedroegen daarmee ongeveer 1,5 miljard euro. Heel Nationale Nederlanden werd hierdoor gewaardeerd op 7 miljard euro.

Nationale Nederlanden is vooral een dividend aandeel. Het aandeel zal minder gericht zijn op groei, maar wel een hoog dividendrendement van ongeveer 5% aanbieden. Hiermee komt nationale Nederlanden tussen dividendaandelen zoals Shell, Aegon en Ahold te staan. Bekijk hieronder direct het koersverloop van Nationale Nederlanden, ookwel NN Group.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Nationale Nederlanden verwachtingen – De toekomst van Nationale Nederlanden

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nationale Nederlanden verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. De financiële dienstverlener is onderdeel van de NN Group. Voorheen behoorde Nationale Nederlanden tot de ING Groep, die weer tot één van de grootste banken in Nederland behoort. Nationale Nederlanden heeft ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten en er wordt een compleet assortiment van producten zoals verzekeringen, hypotheken, beleggingen, spaarproducten en leningen aangeboden.

De geschiedenis van de financiële dienstverlener is interessant om te bekijken. Nationale Nederlanden in zijn huidige vorm ontstond in 1962. De originele wortels gaan echter terug tot 1845. Nationale Nederlanden beschikt dan ook over specialistische kennis op het gebied van verzekeringen en andere gerelateerde financiële producten.

Nog een aantal interessante feitjes:

 • Nationale Nederlanden beschikt over meerdere kantoren. Één van deze kantoren is gevestigd in Rotterdam, naast het Rotterdam Centraal Station. Dit gebouw met de naam “Delftse Poort”, was tot voor kort het hoogste kantoorgebouw in Nederland.
 • De financiële dienstverlener was van 1988 tot 2009 hoofdsponsor van het Nederlandse voetbalelftal.
 • Het bedrijf nam onlangs de Westland Utrecht Bank over en zorgde daarmee onder andere voor een nieuwe uitbreiding binnen de landsgrenzen. Nationale Nederlanden is ook internationaal actief en kan de risico’s op die manier steeds beter spreiden.

Internationale financiële dienstverlener

De organisatie achter NN is de Nationale Nederlanden Group. Deze internationale financiële dienstverlener is actief in ruim 18 landen. Er is vooral een sterke aanwezigheid in Japan en een aantal Europese landen. NN Group kent op dit moment meer dan 17 miljoen klanten. Het varieert van particulieren en midden- en kleinbedrijven tot grote ondernemingen en institutionele banken. De klanten worden bediend via onafhankelijke adviseurs en verzekeringsagenten. Maar daarnaast ook via banken, callcenters en eigen websites.

NN Group

NN Group omvat dus Nationale Nederlanden, maar dat is niet alles. Het omvat ook de volgende namen: Delta Lloyd, Movir, AZL, OHRA, ABN-AMRO-verzekeringen, BeFrank en NN Investment Partners. Het zijn bekende namen die u ongetwijfeld bekend in de oren klinken. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Als particulier kunt u ervoor kiezen om aandelen te kopen van Nationale Nederlanden. Hieronder vertellen we u hoe dat mogelijk is.

NN-aandelen

Interesse om NN-aandelen in de beleggingsportefeuille op te nemen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in NN-aandelen. Plus500 is een bekende en betrouwbare online broker. Door in enkele stappen een persoonlijke account aan te maken, kunt u direct aan de slag met online handelen. Daarnaast is het mogelijk om te beleggen met een levenslange demo account. Zo kunt u eerst volop experimenteren met beleggen in deze financiële dienstverlener. Beleggen met echt geld kan uiteraard ook. Er geldt dan een minimale inleg van 100 euro. In vergelijking met andere online brokers is die investering weliswaar aan de lage kant.

Sparen bij NN

Op het gebied van sparen kunnen particulieren kiezen voor internet sparen, deposito sparen en pensioensparen. Bij internet sparen is er sprake van een variabele rente. Bij deposito sparen staan de rente en de looptijd vast. Voor elk type klant dus een optie. Ook kan er gespaard worden als aanvulling op een pensioen. Dat betekent sparen met een belastingvoordeel en sparen tegen een aantrekkelijke rente.

Verzekeringsopties bij NN

Voor vervoer, wonen, reizen & vrije tijd en uzelf en het gezin zijn er verschillende verzekeringsopties bij NN. Denk bijvoorbeeld aan een auto en motorverzekering, een opstal- en inboedelverzekering, een aansprakelijkheids- en overlijdensrisicoverzekering en een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Dit is slechts een kleine greep uit het ruime aanbod. Kijk voor meer informatie over de verschillende verzekeringen op de website van NN.

Beheerd beleggen

Wilt u als particulier meer met uw geld doen? Een begrijpelijke keuze, aangezien sparen bij de bank nauwelijks meer wat oplevert. Uw geld beleggen kan dan een slimme zet zijn. Met beheerd beleggen bij NN worden uw beleggingen uitbesteed aan experts. De experts gaan op zoek naar het beste rendement, tegen een risico wat bij de persoon past. Superhandig wanneer u zelf nog niet zo ervaren bent met beleggen. Beheerd beleggen bij Nationale Nederlanden kan al vanaf 1.000 euro inleg of 50 euro inleg per maand. U kunt dagelijks opzeggen.  

Hypotheek bij NN

Heeft u net een huis gekocht of gaat u een ander huis kopen? Op het gebied van hypotheken bent u bij NN ook aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwbouw of ondernemershypotheek. De ondernemer met personeel, de ZZP’er en de freelancer komen bij NN dus ook in aanmerking voor een hypotheek. Wel zo prettig! Ook is er een speciale seniorenverhuisregeling en kan er o.a. gekozen worden voor een verhuurhypotheek. Lees meer over de kenmerken op de website van NN.

Geld lenen

Heeft u geld nodig voor een bepaald doel? Bij Nationale Nederlanden kan er geld worden geleend tegen een aantrekkelijke rente. Er kan op elk moment boetevrij worden afgelost. Het bestedingsdoel en de persoonlijke situatie bepalen natuurlijk welke lening het beste past. Voorbeelden van leningen die zijn af te sluiten bij NN zijn: persoonlijke lening en doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt er een vast bedrag eenmalig geleend. De looptijd staat vast. Bij een doorlopend krediet is de looptijd flexibel en geldt een variabele rente.

Pensioen bij NN

Bent u bezig met het regelen van uw pensioen? Bij Nationale Nederlanden kunt u naast pensioensparen o.a. terecht voor een persoonlijk pensioenplan, aanvullende pensioenuitkering, pensioen continu plan en een persoonlijke pensioenuitkering. Op de website van NN leest u er alles over. Nationale Nederlanden helpt u en eventuele werknemers hierbij op weg! Ook wanneer u meer wilt weten over uw inkomen voor later of hoe het pensioen werkt, vindt u uitgebreid informatie op de website van NN.

Zakelijke producten

Voor de zakelijke klant biedt NN meerdere opties. Zo ook op het gebied van verzekeren. Denk bijvoorbeeld eens aan een schade- en inkomensverzekering. Succesvol ondernemen brengt tenslotte risico met zich mee. U kunt ook kiezen voor een zorgverzekering voor uw medewerkers. Er zijn een vast aantal middelen beschikbaar. Ze zijn met een collectiviteitscode en kortingen te personaliseren naar de collectiviteit.

Beursagenda Nationale Nederlanden 2018 & 2019

 • 31-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering 2018
 • 04-06: Notering ex-dividend 2018
 • 16-08: Resultaten 2e kwartaal 2018
 • 15-11: Resultaten 3e kwartaal 2018
 • 14-02: Resultaten 4e kwartaal 2018
 • 16-05 Resultaten 1e kwartaal 2019
 • 29-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering 2019
 • 15-08: Resultaten 2e kwartaal 2019
 • 14-11: Resultaten 3e kwartaal 2019

Financiële situatie van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft op dit moment nog te maken met de schulden die moederbedrijf ING gemaakt heeft. Dit bedrijf heeft een groot bedrag aan steun van de overheid ontvangen, om na het uitbreken van de financiële crisis overeind te kunnen blijven. Deze schuldenlast zorgt ervoor dat het bedrijf nog maar moeilijk winst kan maken. De rode cijfers zijn Nationale Nederlanden niet vreemd, iets waar de onderneming graag verandering in aan wil brengen. De beursgang maakte het mogelijk om een flink kapitaal op te halen en er daarmee voor te zorgen dat het bedrijf zich weer op de toekomst kan richten.

In 2015 boekte Nationale Nederlanden een omzet van €9,2 miljard. Het operationeel resultaat (voor belastingen) bedroeg €1,56 miljard. Wanneer naar de balans wordt gekeken, is te zien dat Nationale Nederlanden per 31 december 2015 over een totaal vermogen van €162 miljard beschikte. Het eigen vermogen bedroeg toen €20 miljard. Zo’n 12% van het totaal vermogen bestaat dus uit eigen vermogen.

Nationale Nederlanden aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nationale Nederlanden? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nationale Nederlanden koers, de verwachtingen en toekomst van Nationale Nederlanden en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nationale Nederlanden aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nationale Nederlanden aandelen. Als je Nationale Nederlanden aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nationale Nederlanden – Wat is de waarde van aandelen Nationale Nederlanden?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nationale Nederlanden kost. Het aandeel Nationale Nederlanden is te vinden op de Nationale Nederlanden, de afkorting op de beurs is Nationale Nederlanden.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nationale Nederlanden aandeel te kopen.

Nationale Nederlanden kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nationale Nederlanden aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nationale Nederlanden en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nationale Nederlanden. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nationale Nederlanden kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Nationale Nederlanden aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.