Money management is cruciaal!

geld-bij-money-managementBij het beleggen op de beurs, is het cruciaal dat u aan money management doet. Of u nou in aandelen, grondstoffen, valuta’s, opties of indexen belegt, het maakt niet uit! Money management is erg bekend bij bijvoorbeeld poker of andere casinospellen, maar deze term is helaas nog minder bekend bij het beleggen in bijvoorbeeld aandelen.

Het is vreemd dat veel belegger niet veel met deze term bekend zijn, want als u op de juiste manier aan money management doet, bent u wel in staat om uw doelen op een stabieler tempo te behalen.

Beginnen met beleggen is hier mogelijk!*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Hoe werkt money management?

Money management houdt in dat u een goed beheer over uw beschikbare geld voert. Het is met name belangrijk om niet zomaar in één keer al uw geld in te zetten bij het doen van een aanschaf. Bij elke aanschaf moet u de overweging nemen over hoeveel geld u inzet. Zorg er altijd voor dat u vooraf al duidelijk heeft over welke aandelen u wilt gaan spreiden en hoeveel procent u van uw portefeuille per aandeel wilt gaan inleggen.

Sommige experts raden aan om maximaal 20% van uw portefeuille per aandeel in te zetten en dus nooit boven deze grens uit te komen. Wij vinden 20% ook een mooie grens, maar als u erg zeker van uw zaak bent, is het natuurlijk wel mogelijk om meer in te zetten. Wees er bij beleggen echter wel altijd van bewust dat u uw inleg kunt verliezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.