Michelin aandelen

Michelin is een groot concern uit Frankrijk, dat nog altijd in handen is van de familie. Het is wat dat betreft een familiebedrijf, al heeft het via een slimme constructie (Michelin is geen Naamloze Vennootschap) voor het aantrekken van grote hoeveelheden kapitaal weten te zorgen.

Michelin werd in 1889 gestart door de broers Andre en Edouard Michelin. Zij hebben de onderneming uit weten te bouwen, onder andere door in 1934 eigenaar te worden van Citroën. Deze onderneming werd in 1976 verkocht, waardoor dit slechts van tijdelijke duur is geweest. Het bedrijf staat al sinds 1900 bekend om de reisgidsen die het uitgeeft, wat mooi laat zien dat Michelin op een veelzijdige manier in elkaar zit.

Michelin logo

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Michelin verwachtingen – De toekomst van Michelin

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Michelin verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Michelin

Het unieke van Michelin is dat het tot de grootste bandenproducenten ter wereld behoord, terwijl het aan de andere kant geen NV is. Men is erin geslaagd grote hoeveelheden kapitaal aan te trekken, terwijl de onderneming aan de andere kant nog volledig in handen is van de familie. Zij nemen op deze manier zelf de beslissingen, zonder dat de aandeelhouders hier inspraak in hebben. Michelin is een commanditaire vennootschap op aandelen, wat in het Frans wordt afgekort tot SCA. Het is voor grote aandeelhouders en investeerders van belang om hier rekening mee te houden.

Michelin doet meer dan alleen het produceren van banden, men is er onder andere in geslaagd om de meest bekende mascotte ter wereld in de markt te zetten. Bibendum kent bijna niemand in Nederland, maar bij het ‘Michelinmannetje’ weet een ieder zich een beeld voor de geest te halen. Daarnaast is Michelin het moederbedrijf van Euromaster en laat het daarmee zien een grote speler te zijn binnen de wereld van banden. Bovendien brengt men er sinds 1900 reisgidsen uit en is Michelin het grote bedrijf achter de sterren die er worden uitgedeeld aan de restaurants die koken op een hoog niveau.

Michelin aandelen

Het koersverloop van Michelin ontwikkelt zich over het algemeen op een vrij stabiele manier. Dat lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat men zich geografisch goed heeft weten te spreiden en men bovendien omzet genereert op enkele verschillende fronten. De banden maken hier het grootste onderdeel van uit. Sinds oktober 2012 heeft het afgelopen jaar een stabiele positieve ontwikkeling laten zien, waardoor het aandeel aan waarde heeft gewonnen. Dat neemt niet weg dat er eind 2014 een forse dip in de koers van Michelin heeft plaatsgevonden.

 

Michelin aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Michelin? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Michelin koers, de verwachtingen en toekomst van Michelin en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Michelin aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Michelin aandelen. Als je Michelin aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Michelin – Wat is de waarde van aandelen Michelin?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Michelin kost. Het aandeel Michelin is te vinden op de EPA, de afkorting op de beurs is ML.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Michelin aandeel te kopen.

Michelin kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Michelin aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Michelin en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Michelin. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Michelin kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Michelin aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.