Wilt u Michelin aandelen kopen of verkopen?

Michelin is een groot concern uit Frankrijk, dat nog altijd in handen is van de familie. Het is wat dat betreft een familiebedrijf, al heeft het via een slimme constructie (Michelin is geen Naamloze Vennootschap) voor het aantrekken van grote hoeveelheden kapitaal weten te zorgen.

Michelin werd in 1889 gestart door de broers Andre en Edouard Michelin. Zij hebben de onderneming uit weten te bouwen, onder andere door in 1934 eigenaar te worden van Citroën. Deze onderneming werd in 1976 verkocht, waardoor dit slechts van tijdelijke duur is geweest. Het bedrijf staat al sinds 1900 bekend om de reisgidsen die het uitgeeft, wat mooi laat zien dat Michelin op een veelzijdige manier in elkaar zit.

Michelin logo

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Over Michelin

Het unieke van Michelin is dat het tot de grootste bandenproducenten ter wereld behoord, terwijl het aan de andere kant geen NV is. Men is erin geslaagd grote hoeveelheden kapitaal aan te trekken, terwijl de onderneming aan de andere kant nog volledig in handen is van de familie. Zij nemen op deze manier zelf de beslissingen, zonder dat de aandeelhouders hier inspraak in hebben. Michelin is een commanditaire vennootschap op aandelen, wat in het Frans wordt afgekort tot SCA. Het is voor grote aandeelhouders en investeerders van belang om hier rekening mee te houden.

Michelin doet meer dan alleen het produceren van banden, men is er onder andere in geslaagd om de meest bekende mascotte ter wereld in de markt te zetten. Bibendum kent bijna niemand in Nederland, maar bij het ‘Michelinmannetje’ weet een ieder zich een beeld voor de geest te halen. Daarnaast is Michelin het moederbedrijf van Euromaster en laat het daarmee zien een grote speler te zijn binnen de wereld van banden. Bovendien brengt men er sinds 1900 reisgidsen uit en is Michelin het grote bedrijf achter de sterren die er worden uitgedeeld aan de restaurants die koken op een hoog niveau.

Michelin aandelen

Het koersverloop van Michelin ontwikkelt zich over het algemeen op een vrij stabiele manier. Dat lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat men zich geografisch goed heeft weten te spreiden en men bovendien omzet genereert op enkele verschillende fronten. De banden maken hier het grootste onderdeel van uit. Sinds oktober 2012 heeft het afgelopen jaar een stabiele positieve ontwikkeling laten zien, waardoor het aandeel aan waarde heeft gewonnen. Dat neemt niet weg dat er eind 2014 een forse dip in de koers van Michelin heeft plaatsgevonden.

Hoe kunt u Michelin aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Michelin aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld.