McDonald’s aandelen

McDonald’s Corporation heeft het motto I’m Lovin it, het is ‘s werelds grootste fastfoodrestaurants keten. De multinational is opgericht in 1940 en heeft een gigantisch grote groei doorgemaakt de afgelopen tig jaar. Het hoofdkantoor van de fastfoodketen bevind zich in Oak Broak, Illinois in de Verenigde Staten. De omzet van McDonald’s bedroeg €25,4 miljard in 2015, de nettowinst was €4,5 miljard in datzelfde jaar. Bij De fastfoodketen werken ongeveer 1,8 miljoen mensen! McDonald’s bedient elke dag ongeveer 75 miljoen klanten in 100 verschillende landen, op 35.000 verschillende locaties.

Het doel van McDonald’s is het volgende: “To become customers’ favorite place and way to eat and drink by serving core favorites such as our World Famous Fries, Big Mac, Quarter Pounder and Chicken McNuggets”. De McDonald’s Corporation bezit zelf een aantal restaurants, maar het overgrote gedeelte van de inkomsten komt echter van auteursrechten, huur en vergoedingen van franchisenemers die gebruik maken van zelf uitgebate restaurants. 80% van de restaurants zijn namelijk een franchise. McDonald’s verkoopt meerdere producten, de focus ligt hierbij op: patat, frisdrank, hamburgers, cheeseburgers, kippenvlees, milkshakes en desserts. Veel mensen vonden dit menu altijd eenzijdig, hierdoor is McDonald’s langzaam aan ook salades, fruit, wraps en garnalen gaan verkopen.

McDonald's aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

McDonalds verwachtingen – De toekomst van McDonalds

Door de recente gebeurtenissen en de aanslepende pandemie, belandden veel beleggers in een twijfel rond alle retail en fast food aandelen. Ook McDonald’s voelde de dip, maar herstelde zich netjes binnen enkele maanden, en haalde in oktober 2020 zelfs een all time high. De angst van beleggers was in de hele markt te voelen, maar McDonald’s is een zeer stabiel en gerenommeerd bedrijf dat financieel enorm sterk in zijn schoenen staat.

Een meesterlijk groeiplan

Mcdonald’s is voortdurend bezig met innovatie en het verbeteren van hun customer experience, maar sinds 2017 is de keten bezig met de uitrol van een meesterlijk groeiplan, genaamd “Velocity Growth Plan”. Hiermee wil McDonald’s meer gaan moderniseren door o.a. in te zetten op delivery, klanten de mogelijkheid te geven om te bestellen aan kiosk in het restaurant, enz. Met dit groeiplan focust McDonald’s voornamelijk op de stijging van de klanttevredenheid.

Vegetarisch aanbod

Een ander deel van dit plan, is de uitbreiding van het vegetarisch aanbod, om zo deel te nemen aan een snel groeiende sector met enorm veel potentieel. Waar de markt van vegetarische alternatieven in 2020 rond de 4,3 miljard euro per jaar zat, zou dit tegen 2025 tot een sterke 8,3 miljard euro stijgen. Voor 2027 ligt de verwachting op maar liefst 13,4 miljard euro.

Het ziet er dus naar uit dat deze exponentiële trend McDonald’s zeker geen windeieren zal leggen, en door een vegetarisch alternatief te bieden, bereikt McDonald’s een groter publiek dan voorheen. En dat is goed nieuws voor beleggers die MCD in hun portefeuille hebben, of erover nadenken om het aandeel aan hun portfolio toe te voegen. Velen denken wel eens dat de groei van de zogenaamde ‘blue-chip stocks’ beperkt is, maar door de innovaties waar McDonald’s aan werkt, is niets minder waar.

Investeren in vastgoed bij McDonald’s

Ervaren beleggers weten dat vastgoed een veilige en consistente investering is. Wat u waarschijnlijk nog niet wist, is dat McDonald’s 85% van hun restaurants zelf bezit en deze verhuurt aan franchisees. Hierdoor bezit McDonald’s dus ook heel wat vastgoed, wat niet alleen zorgt voor een sterk fundament voor de financiële gezondheid van het bedrijf, maar ook nog eens in waarde stijgt op lange termijn.

Conclusie

McDonald’s mag dan wel een blue-chip stock zijn, toch blijven de aandelenprijs van dit bedrijf groeien. De innovatie die McDonald’s de komende brengt, de uitbreiding van het vegetarisch aanbod én het jaarlijks dividend (gemiddeld 2,5%), zijn voldoende redenen om McDonald’s aan de portefeuille toe te voegen, als je dat nog niet gedaan hebt.

McDonald’s aandelen

Wanneer er naar de aandelen van de fastfoodketen wordt gekeken, is er te zien dat deze aandelen een exponentiële groei hebben doorstaan. Er is nooit een grote crisis geweest bij deze onderneming. Doordat er vele franchisenemers zijn, worden risico’s gespreid. Daarnaast is het ook zo dat er goede mogelijkheden zijn om door te groeien. McDonalds is nog niet actief in 76 onafhankelijke staten, concurrenten zoals KFC en Burger King zijn al wel actief in meerdere van deze landen. Er is vooral nog veel groei mogelijk in landen in Afrika. De verwachting is dat de aandelen de stijgende trend goed blijven voortzetten. McDonald’s scoort goed en het merk is ook ijzersterk.

Analisten zijn zeer positief over deze fastfoodketen. De cijfers zien er rooskleurig uit en de fundamentele analyse toont aan dat er stabiliteit aanwezig is bij de onderneming. Hierdoor geven analisten een koopadvies voor deze aandelen. Bij McDonald’s zult u weinig risico’s lopen en daarnaast is het ook zo dat er geen grote fluctuaties plaatsvinden bij deze aandelen. Wanneer u een laag risicoprofiel heeft, is het voor de lange termijn dus verstandig om te kijken naar deze aandelen. Wij van Aandelenkopen.nl raden u wel aan om altijd uw eigen beslissingen te blijven maken.

 201520162017201820192020
Omzet25 41324 62222 82021 04520 89521 057
Nettowinst4 5294 6875 1925 9596 2846 660
Koers/winst verhouding24,622,42720,518,817,3
Winst per aandeel ( $ )4,85,446,377,578,228,96
Dividend per aandeel ( $ )3,443,614,044,14,334,65
Dividendrendement2,91%2,97%2,35%2,64%2,79%3,00%

McDonalds aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in McDonald’s? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de McDonald’s koers, de verwachtingen en toekomst van McDonald’s en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in McDonald’s aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in McDonald’s aandelen. Als je McDonald’s aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers McDonald’s – Wat is de waarde van aandelen McDonald’s?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van McDonald’s kost. Het aandeel McDonald’s is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is MCD.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een McDonald’s aandeel te kopen.

McDonald’s kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een McDonald’s aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in McDonald’s en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van McDonald’s. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen McDonald’s kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

McDonald’s aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.