Marihuana aandelen

MarihuanaCannabis is uit de schaduw van de stoner cultuur geslopen en heeft zich ontwikkeld tot een miljardenindustrie die wortel heeft geschoten in sectoren als de gezondheidszorg, de farmaceutische industrie, consumptiegoederen en de landbouw. Overheidsbedrijven met stijgende waarderingen haasten zich om het meest innovatief te zijn, terwijl gevestigde blue-chip-bedrijven samenwerken of marihuana-gerelateerde bedrijven kopen om toegang te krijgen tot de industrie.

Begin van Cannabis

In de afgelopen jaren is cannabis van een modewoord uitgegroeid tot een miljardenindustrie en nu deze miljarden de sector binnenstromen, willen investeerders graag deelnemen aan de verwachte marihuana-hausse. Maar voordat je marihuana-aandelen aan jouw portefeuille toevoegt, moet je overwegen hoe de legaliteitsproblemen rond dit product de winst kunnen beïnvloeden. Ongeacht het type belegger dat je bent, het is van cruciaal belang om de risico’s van aandelen te begrijpen voordat je deze koopt.

Verschillende investeerders hebben verschillende financiële doelen. Belangrijker is dat verschillende beleggers verschillende risicotoleranties hebben. Conservatieve beleggers zullen waarschijnlijk niet veel plezier beleven aan de meeste -financiële- marihuana produkten vanwege hun hoge risiconiveaus en volatiliteit. Agressieve beleggers maakt dit wellicht niets uit.

Wat zijn de risico’s van beleggen in marihuana aandelen.

Tussen 2014 en 2018 gingen een groot aantal cannabisbedrijven naar de beurs in Canada en op NYSE en NASDAQ, waardoor miljarden aan investeringen werden aangetrokken en de sluizen werden geopend voor een tijdperk van immense groei, media-aandacht en opwinding onder investeerders, vaak de ‘groene stormloop’ genoemd.

Eind 2019 en begin 2020 zorgden voor een algemeen verlies aan vertrouwen bij de investeerders, ingegeven door een onvervulde belofte van winstgevendheid van veel bedrijven in de cannabis sector. De waardering van de meeste openbare cannabis bedrijven daalde, groeikapitaal werd moeilijker te verkrijgen en veel bedrijven werden gedwongen om te bezuinigen en te consolideren met anderen om de zeepbel te doorbreken.

Impact van COVID-19

De COVID-19-pandemie toonde echter aan dat, hoewel de aanvankelijke vlam van verliefdheid tot bedaren was gekomen, de cannabis industrie er was om te blijven. Geconfronteerd met maatregelen op het gebied van sociaal isolement, verklaarden de meeste rechtsgebieden met legale of medische programma’s cannabis als een essentieel product, wat een aantal analisten ertoe aanzette het de branchetitel “recessiebestendig” te verlenen.

Tegenwoordig presenteert cannabis zichzelf dus als een meer gevestigde industrie waar de verwachtingen realistisch zijn geworden. Aangezien ongebreidelde groei ondergeschikt wordt aan winstgevendheid en positieve balansen, bieden veel bedrijven nog steeds enorme kansen voor alle soorten investeerders.

De Marihuana-industrie

De marihuana-industrie bestaat uit bedrijven die onderzoek, ontwikkeling, distributie en verkoop van medicinale en recreatieve marihuana ondersteunen of erbij betrokken zijn. Cannabis heeft een bredere acceptatie gekregen en wordt in een groeiend aantal landen gelegaliseerd voor recreatief, medicinaal en ander gebruik. Enkele van de grootste bedrijven in de marihuana-industrie zijn onder meer Canopy Growth Corp. (CGC), Cronos Group Inc. (CRON) en Tilray Inc. (TLRY). Veel grote marihuana bedrijven hebben aanzienlijke nettoverliezen geboekt omdat ze zich richten op investeringen in apparatuur om de omzetgroei te versnellen, die ook gedurende de door de pandemie veroorzaakte economische neergang sterk bleek.

Zoals met elke nieuwe branche, kan het overweldigend zijn om meer te weten te komen over de ins en outs van het marihuana landschap. Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende en belangrijke termen opgesomd die je waarschijnlijk tegenkomt als je de cannabismarkt volgt.

Medicinale cannabis versus recreatieve cannabisvoorraden – een overzicht:

De marihuana-industrie is grofweg verdeeld in twee markten: medische en recreatieve marihuana. Zoals hun namen suggereren, hebben beide toepassingen in verschillende industrieën en bedienen ze verschillende markten. Medicinale marihuana-aandelen vertegenwoordigen bedrijven die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling voor de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen, terwijl recreatieve cannabis bedrijven zich richten op producten die geen medisch doel dienen. In plaats daarvan zoeken hun gebruikers de high die gepaard gaat met het roken, consumeren of drinken van cannabis.

Medicinale Marihuana

Medicinale cannabis is een type therapie dat door artsen wordt voorgeschreven voor gezondheidsproblemen en symptomen. Dit betekent dat patiënten alleen toegang hebben tot cannabisbehandelingen op voorschrift van hun arts. Tot op heden is het medicijn gebruikt om onder andere de ziekte van Alzheimer, verschillende vormen van kanker, verschillende psychische aandoeningen, multiple sclerose, misselijkheid en pijn te behandelen.

Recreatieve Marihuana

Recreatieve marihuana is geschikt voor een groter publiek. Dit vertaalt zich in een potentieel grotere markt voor dit type marihuana en wordt weerspiegeld in de exponentiële groeicijfers voor bedrijven die in deze sector betrokken zijn. De recreatieve marihuana-industrie gebruikt voor haar producten voornamelijk tetrahydrocannabinol (THC), een psychoactief middel dat verantwoordelijk is voor de high die ontstaat bij het roken van marihuana. Het heeft meerdere toepassingen in verschillende producten, van met marihuana doordrenkt bier en koffie tot sigaretten. In plaats van een medisch doel, brengt de recreatieve cannabis industrie de hoge daarvan op de markt.

Investeerders en bedrijven zijn enthousiast over de cannabismarkt. Ooit aan de rand van de financiële wereld, winnen cannabis bedrijven meer grip, met reguliere bedrijven die op de marihuana-kar springen.

Verdienen marihuana-ETF’s een plaats in uw portefeuille?

Voor de meeste beleggers blijft de grootste vraag over marihuana-ETF’s of ze de tijd en moeite waard zijn of niet. In dit stadium is het moeilijk te zeggen. Ondanks een sterke prestatie in sommige gevallen, staan ​​marihuana-ETF’s voor een onrustige en onzekere toekomst. Zolang veel banken nog steeds weigeren de potentiële juridische en reputatie gerelateerde risico’s op zich te nemen die gepaard gaan met het steunen van een ETF die handelt in een branche die op nationaal niveau niet legaal is, zullen er waarschijnlijk veel marihuana-ETF’s zijn die er niet in zullen slagen om van de grond te komen.

Zelfs degenen die erin slagen het lanceringsproces te doorlopen, zullen waarschijnlijk een moeilijke tijd meemaken, met zeer gespannen onderhandelingen met regelgevende instanties en instellingen om de simpele reden dat ze hun doelen moeten proberen te bereiken met onconventionele middelen.

De zorgpunt van Marihuana- ETF

Handelen is een zorg voor marihuana-ETF’s en verschillende fondsen hebben sinds het begin van het jaar over het algemeen een daling gezien, waardoor ze nog minder zeker zijn voor veel beleggers die al bang voor kopzorgen over regelgeving. De strijd om wiet te legaliseren wint echter langzaam maar zeker terrein. Als we kijken naar bijvoorbeeld de VS is medicinale marihuana inmiddels legaal in meer dan 35 staten terwijl 15 daarvan recreatief gebruik hebben gelegaliseerd. Deze aantallen zullen naar verwachting toenemen naarmate meer staten manieren onderzoeken om de plant te decriminaliseren. Houd er echter rekening mee dat marihuana in de VS nog steeds illegaal is op federaal niveau, waardoor het ingewikkeld wordt voor iedereen die financiële transacties uitvoert, zelfs in staten waar wiet legaal is.

Bedrijven en exploitanten die recreatieve en medicinale wiet verkopen en/of distribueren, mogen vanwege de federale wetgeving nog steeds geen banken gebruiken voor hun transacties. De ontwikkeling en het gebruik van marihuana specifieke virtuele valuta zijn versneld om het gat in deze markt op te vullen. Cryptocurrencies maken het gemakkelijk voor mensen in de marihuana-industrie – of gewoon voor degenen die wiet willen kopen – om transacties uit te voeren. Hoewel Bitcoin enorm populair is geworden in de virtuele valutaruimte, zijn er een paar alternatieve cryptocurrencies die specifiek op de cannabis sector zijn gericht zoals PotCoin, CannabisCoin, DopeCoin, HempCoin en CannaCoin.

Het blijft gissen…

Investeerders, banken, toezichthouders en anderen maken zich allemaal zorgen over de toekomst van marihuana voorraden. Het blijft voorlopig moeilijk te zeggen hoe die toekomst eruit zal zien. Hoewel velen geloven dat er reden is om optimistisch te zijn over het uiteindelijke succes is het voor veel investeerders tegenwoordig gewoon te veel hoofdpijn om marihuana-ETF’s in de gaten te houden. Dat gezegd, als en wanneer de legale marihuana industrie in de VS een vlucht neemt, zoals sommige enthousiastelingen voorspellen, zijn die investeerders die vroeg zijn binnengekomen misschien spekkopers.

Wat voor cannabis-aandelen & opties zijn er allemaal?

Marihuana-telers

Waarschijnlijk is de meest eenvoudige manier om in marihuana te investeren het kopen van aandelen van een marihuana kweker. Canopy Growth geldt als een van de beste Canadese marihuana telers. Het bedrijf is een erkende producent voor de medische en recreatieve marihuana markten in Canada. Bovendien heeft Canopy activiteiten in verschillende andere landen die medicinale marihuana toelaten, met name Duitsland, dat de grootste marihuana markt buiten Noord-Amerika claimt.

Marihuana royalty-streaming

Een intrigerende wending aan directe investeringen in marihuana telers is om in plaats daarvan een positie te kopen in een royalty streaming bedrijf dat financiering verstrekt aan marihuana telers in ruil voor een percentage van hun productie. Deze aanpak helpt kleinere telers bij het verkrijgen van financiering en helpt het royalty streaming bedrijf bij het ontwikkelen van diverse bronnen van inkomsten. Auxly Cannabis Group is een leider in deze nichemarkt, met 13 streaming partners.

Marihuana-distributeurs

Distributie is een belangrijk onderdeel van de toeleveringsketen van de cannabisindustrie. Het omvat transport van telers, opslag en transport naar winkels of apotheken. Origin House, voorheen bekend als CannaRoyalty, is de grootste distributeur van recreatieve marihuana in Californië, die de grootste marihuanamarkt ter wereld claimt.

Marihuana-retailers

Marihuana retailers geven marihuana producten in handen van eindgebruikers en patiënten. MedMen Enterprises geldt als de grootste marihuana detailhandelaren in de VS, met activiteiten in Californië, Nevada en New York. Het bedrijf breidt ook uit naar Florida en heeft een partnerschap met Cronos Group (NASDAQ: CRON) om winkels in Canada te lanceren. MedMen heeft onlangs de overname van PharmaCann aangekondigd, een deal die de gecombineerde entiteit het grootste cannabis bedrijf in de Verenigde Staten zal maken.

Aanbieders van ondersteunende diensten/ leveringen

Elke branche heeft een groot aantal leveranciers van ondersteunende diensten en leveringen nodig. De cannabis industrie is geen uitzondering. Dankzij een reeks overnames is Scotts Miracle-Gro de grootste leverancier van Hydro cultuurproducten (die helpen gewassen te telen in vloeistof zonder aarde) aan Amerikaanse marihuana telers. Het bedrijf is ook een belangrijke leverancier van andere belangrijke producten voor de cannabis industrie, waaronder meststoffen en verlichtingssystemen.

Op cannabinoïden gerichte biotechbedrijven

Op cannabinoïden gerichte biotech bedrijven ontwikkelen medicijnen op basis van chemische ingrediënten afgeleid van marihuana planten of synthetische versies van deze ingrediënten. GW Pharmaceuticals is een toonaangevende op cannabinoïden gerichte biotech geworden. Het bedrijf kreeg de goedkeuring van de Amerikaanse regelgevende instantie voor het CBD-medicijn Epidiolex als behandeling voor het Dravet-syndroom en het Lennox-Gastaut-syndroom, beide zeldzame vormen van epilepsie.

Ondanks het gebrek aan legaliteit in tal van landen en zelfs enkele staten in de VS, is cannabis een populair product. En de wereld staat steeds meer open voor het gebruik ervan. Naarmate meer landen het gebruik van medicinale en recreatieve marihuana accepteren, groeit de cannabis markt. En naarmate de cannabis markt groeit, nemen ook de omzet, winst en bedrijfswaarderingen toe.

De verschuiving in de houding ten opzichte van cannabis beperkt zich niet tot de VS. In 2018 legaliseerde Canada recreatief marihuanagebruik in het hele land net als Uruguay. En ook andere internationale regeringen heroverwegen hun cannabis wetgeving, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een explosie van nieuwe bedrijven. Statista voorspelt dat de wereldwijde cannabis sector tegen 2025 zal groeien tot $ 43 miljard. De cannabis markt is er één die klaar is om te groeien – en voor investeerders betekent groei winst.

Risico’s van investeren in cannabis

Afgezien van positieve groeiprojecties, is cannabis misschien geen praktische toevoeging aan je portfolio. En dat komt omdat deze sector barst van de risico’s – waarvan er vele voortkomen uit de legaliteitskwesties rond het product. Aangezien wetten die de legalisatie van recreatieve marihuana omringen, blijven veranderen, moeten investeerders op hun hoede zijn voor de invloed van hoge belastingtarieven op de markt.

In Californië worden consumenten bijvoorbeeld bijna 45% belast voor recreatieve cannabis. Met zulke hoge belastingen is het geen wonder dat Golden State-consumenten zich tot de zwarte markt wenden om hun product te kopen, waardoor cannabis aanbieders hoog en droog achterblijven. Financiering voor cannabis bedrijven is ook een punt van zorg, aangezien cannabis bedrijven in de ogen van veel financiële instellingen worden gezien als risico handelaars. Als gevolg hiervan zijn veel van deze banken niet bereid essentiële bankdiensten te verlenen en moet financiering elders worden gevonden. Een manier waarop cannabis bedrijven geld kunnen inzamelen, is door gewone aandelen uit te geven, maar dit verwatert het bezit van bestaande investeerders.

Over het algemeen lijkt de cannabis markt aan kracht te winnen. En voor beleggers die risico’s kunnen tolereren, is dit een opwindend vooruitzicht. Maar uiteindelijk zijn het de variabelen die een rol spelen bij de winstgevendheid van deze markt die voortdurend in beweging lijkt te zijn. En dit soort beweging zorgt voor instabiliteit welke weer kan leiden tot prijsschommelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.