Lyft aandelen

Lyft logo

Lyft is een Amerikaans bedrijf dat vergelijkbaar is met het bedrijf Uber. Lyft heeft een app waarmee mensen een taxi kunnen bestellen. Dit is over het algemeen goedkoper dan lokale taxicentrales. Het bedrijf is wel vergelijkbaar met Uber, maar wel een stuk kleiner. Lyft is actief in Canada en de Verenigde Staten op ongeveer 300 locaties.

Naast het bestellen van een taxi is het ook mogelijk om via de app van Lyft een leenscooter of een leenfiets te huren. Toch bestaat het grote deel van de omzet vooral uit taxi ritten. Het verdien model van Lyft is als volgt: een klant boekt via de app een taxi rit en Lyft krijgt een bepaald percentage over het betaalde bedrag.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat Lyft doen in de toekomst?

Lyft is een innovatief bedrijf als het gaat om taxi ritten. Het is daarom interessant om te kijken naar wat het bedrijf van plan is in de toekomst.

  • Het pad naar nul-emissie

Lyft heeft aangegeven om tijdens de corona crisis in actie te komen en hun aanpak van de klimaat crisis te versnellen. Het bedrijf heeft als doel gesteld om in 2030 alleen 100% elektrische auto’s op hun platform te hebben. Hiermee wil Lyft het benzine gebruik in het aankomende decennium met een miljard liter verminderen. 

Lyft wil de leider zijn en blijven in de strijd tegen de klimaatverandering. In 2018 zijn alle ritten op het Lyft-platform koolstofneutraal gemaakt via het CO2-compensatieprogramma. Nu wil het bedrijf stoppen met dit programma en zich focussen op 100% elektrisch rijden.

  • Geen grote expansie

Lyft heeft op dit moment de volle focus liggen op Canada en de Verenigde Staten. Het bedrijf probeert daar een stuk van het marktaandeel van Uber af te pakken. Waar Uber wereldwijd actief is, gaat Lyft niet uitbreiden naar andere landen. Het bedrijf heeft aangegeven om alleen op de 2 landen in Noord-Amerika te focussen en zegt dat er geen plannen zijn voor een grote globale expansie.

Lyft verwachtingen – De toekomst van Lyft

Lyft maakt al jarenlang verliezen en heeft zelfs sinds de lancering nog nooit winst gedraaid. Toch stijgt het marktaandeel en de omzet enorm. Het is duidelijk dat ze de laatste jaren een stuk marktaandeel van Uber afpakken, al is Uber nog wel een stuk groter.

De toekomst van Lyft is veel belovend als het ze lukt om hun doelen te bereiken. Het 100% elektrisch rijden plan is zeer innovatief en Lyft heeft hiervoor met verschillende bedrijven samenwerkingen gesloten die de positie van Lyft versterkt in de markt.

Het bedrijf Lyft biedt dus veel potentie. Ondanks dat ze geen intercontinentale uitbreiding plannen zou dit in de toekomst toch goed mogelijk zijn. In dat geval zou het bedrijf enorm kunnen stijgen als het gaat om omzet. 

Het blijft een risico om in de aandelen van Lyft te investeren aangezien het bedrijf verlies blijft draaien. De aandelen zijn flink aan het fluctueren, maar ook biedt Lyft een potentieel goede toekomst. Het is daarom slim om de laatste ontwikkelingen van het bedrijf te volgen en aan de hand daarvan een beslissing te maken.

Lyft aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Lyft? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Lyft koers, de verwachtingen en toekomst van Lyft en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Lyft aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Lyft aandelen. Als je Lyft aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Lyft – Wat is de waarde van aandelen Lyft ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Lyft kost. Het aandeel Lyft is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is LYFT.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Lyft aandeel te kopen.

Lyft – Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Lyft aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Lyft en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Lyft. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Lyft kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Lyft aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.