Lufthansa aandelen kopen

Lufthansa is een groep van bedrijven op het gebied van vliegverkeer, die over heel de wereld actief zijn. Het gaat in totaal om meer dan 500 verschillende ondernemingen en aanverwante bedrijven, die nauw met elkaar samenwerken.

Lufthansa is actief binnen 5 verschillende segmenten. Het gaat om het vervoer van passagiers, het vervoer van vracht door de lucht en diverse andere taken waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Lufthansa is onder andere zelf verantwoordelijk voor de catering en IT services, maar ook voor de logistiek op de luchthaven. Op die manier kan Lufthansa zorgen voor een efficiënte operatie, die het resultaat voor de belegger uiteindelijk ook ten goede zal komen.

Lufthansa aandelen

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Lufthansa verwachtingen – De toekomst van Lufthansa

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Lufthansa verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Lufthansa

Lufthansa bestaat uit een groep met daarin verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het gaat natuurlijk om Lufthansa voor passagiers, maar bijvoorbeeld ook om SWISS en Austrian Airlines. De verschillende luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa staan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit, maar aan de andere kant niet direct om de scherpe prijzen. Lufthansa heeft investeringen in Brussels Airlines en SunExpress uitstaan, waarmee men ook in die bedrijven een belangrijke rol speelt. Het bedrijf speelt een leidende rol in Europa en had in 2013 de hoogste omzet van alle airlines. Lufthansa is bovendien sterk in het vervoeren van speciale goederen, die anders niet zomaar met een vlucht mee kunnen.

Lufthansa maakt daarnaast gebruik van ondernemingen op het gebied van catering en IT, ter ondersteuning van het daadwerkelijke vliegen. Ook binnen die sectoren staat het bedrijf echter vooral bekend om de uitstekende kwaliteit die het levert, bijvoorbeeld als Lufthansa Technik. Dit is de wereldwijde leider op het gebied van onderhoud en reparaties aan commerciële vliegtuigen, waardoor ook andere airlines daar graag gebruik van maken. Ook op het gebied van catering speelt men een belangrijke rol. Dit geeft aan dat Lufthansa met recht een van de grootste bedrijven binnen de luchtvaart is, dat de waarde van het aandeel graag verder op laat lopen.

 201520162017201820192020
Omzet32 05631 66035 57937 99239 21140 095
Nettowinst1 6981 7762 3642 0432 2832 414
Koers/winst verhouding3,973,226,115,755,244,79
Winst per aandeel ( € )3,673,815,034,444,865,32
Dividend per aandeel ( € )0,50,50,80,830,931
Dividendrendement3,43%4,07%2,60%3,25%3,63%3,92%

Lufthansa aandelen

Het aandeel van Lufthansa doet het sinds enige tijd weer behoorlijk goed, nadat het een langere tijd minder goed ging met de koers. Lufthansa heeft natuurlijk last van de ontwikkelingen binnen de luchtvaart, die aan lijken te geven dat we meer willen vliegen, maar we daar steeds minder voor willen betalen. Lufthansa is onder andere op zoek naar mogelijkheden om passagiers op een meer voordelige manier van dienst te zijn en aan de andere kant meer te verdienen aan het vervoer van vracht. De koers van het aandeel liep in 2013 terug van nog ongeveer €17 tijdens de zomermaanden, naar minder dan €13 tijdens de herfst en uiteindelijk ongeveer €15 tijdens het einde van het jaar.

Lufthansa is het nieuwe jaar vervolgens echter uitstekend gestart, waardoor er direct een flinke stap naar boven kon worden gezet. Het aandeel steeg door de grens van €17,50 heen en begon uiteindelijk zelfs op te lopen naar een koers van €20. Inmiddels staat de koers weer wat lager, maar het lijkt er wel op dat Lufthansa de echt mindere periode inmiddels achter de rug heeft. In dat geval heeft Lufthansa het lek boven en is de kans groot dat het aandeel de komende tijd een interessante optie zal vormen.

Lufthansa aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Lufthansa? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Lufthansa koers, de verwachtingen en toekomst van Lufthansa en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Lufthansa aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Lufthansa aandelen. Als je Lufthansa aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Lufthansa – Wat is de waarde van aandelen Lufthansa?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Lufthansa kost. Het aandeel Lufthansa is te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is LHA.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Lufthansa aandeel te kopen.

Lufthansa kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Lufthansa aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Lufthansa en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Lufthansa. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Lufthansa kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Lufthansa aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.