Litecoin koers verwachting

Litecoin is niet het kleine broertje van Bitcoin, zoals veel mensen denken. Sterker nog, het is een van de oudste cryptovaluta’s die er bestaat. Litecoin werd al in 2011 opgericht en werd eerder geïntroduceerd dan de Bitcoin. De oprichter van Litecoin is Charlie Lee, een ex software engineer van Google. Meneer Lee studeerde af aan Massachusetts Institute of Technology. Ook was hij CTO bij Coinbase. Inmiddels werkt hij fulltime aan het Litecoin protocol.

De Litecoin is net zoals de Bitcoin een peer-to-peer valuta op het internet die het gebruikers toestaat om betalingen te doen naar wie dan ook ter wereld. Litecoins zijn net zoals Bitcoins gebaseerd op een protocol. Toch zitten er wezenlijke verschillen tussen de Bitcoin en de Litecoin. De Litecoin kan namelijk veel efficiënter gemined worden met hardware die beter toegankelijk is voor de doorsnee gebruiker. 

Litecoin is op zoek naar een privacyprotocol genaamd Mimblewimble, dat meer crypto-investeerders aantrekt. Deze beslissing is een na-effect van privacy munten worden de heetste koopt dit jaar. Privacy munten zijn een gekoesterde keuze van de handelaren als het werpt gebruikersidentificatie op het netwerk met embedded technologie. De adoptie wordt al getest en als alles er goed uitziet, kunnen we verwachten dat deze vooruitgang op het hoofdnetwerk tegen volgend jaar wordt geëxpliciteerd. De verbetering heeft ook het potentieel om het momentum van Litecoin in de markt te stimuleren.

Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Litecoin? Litecoin kopen kan het goedkoopst bij deze exchange.

Wat is Litecoin?

Litecoin is gemaakt door Charlie Lee, een ex-Google-medewerker, om de visie te hebben om iets te creëren dat lichter en goedkoper is dan Bitcoin, vandaar de naam. Op 7 oktober 2011 werd Litecoin uitgebracht door een open-source client op GitHub. Litecoin wordt gevormd uit Bitcoin, met vergelijkbare functies en kenmerken. Het is dus de vork van de Bitcoin. Litecoin is een verbeterde versie van de Bitcoin zal de naamsbekendheid verminderen.

Litecoin is een van de meest ondergewaardeerde en geaarde cryptokringen ter wereld en bestaat al zeven jaar sinds 2011. Litecoin is toegankelijker voor de mensen dan Bitcoin, vandaar dat het bekend staat als “zilver” van de cryptowereld en Bitcoin wordt aangeduid als “goud” van de cryptowereld.

Investeren in Litecoin? Dit zijn betrouwbare exchanges & brokers.

AanbiederEigenschappenRating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

AanmeldenBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,2

Aantal cryptocurrencies

100+

AanmeldenBinance
 /></a><br />
<p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

AanmeldenBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
Litebit

Nederlandse exchange

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

AanmeldenBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

AanmeldenKraken

De Litecoin koersverwachting in 2021 en verder

De crypto markt is altijd volatiel, gezien deze in het algemeen nog kleiner is dan andere markten waardoor de prijzen sterker kunnen stijgen en dalen. Het is daarom altijd goed te kijken naar de ontwikkelingen en de toekomst om te wat te zeggen over een prognose.

De technische analyse van Litecoin ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn. Het verhandelen van een Litecoin op korte termijn is altijd meer risicovol. Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades. Veel vragen zich altijd af waarom stijgt Litecoin, maar dit heeft altijd te maken met wat er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol.

Wat kan een Litecoin waard worden? 2021 – 2015

Dit is een lastige vraag welke niet zo direct te beantwoorden is. Het beste is daarom op de hoogte te zijn van het laatste Litecoin nieuws. Dan weet je waar het project en de community mee bezig. Kijk na welke ontwikkelingen gepland staan, welke samenwerkingen ze mee bezig zijn of er al zijn, hoe ze bezig zijn met de community en andere factoren zodat je een goed beeld van een blockchain project. Een Litecoin kan namelijk tientallen keren stijgen als alles er echt veelbelovend uitziet en het team dit ook werkelijkheid weet te maken. Wij doen daarom zelf geen predictie maar zijn wel erg positief over de Litecoin< toekomst. Maar een voorspelling laten we achterwegen.

Litecoin nieuws verwachting

2021 wordt een goed jaar voor Litecoin. In 2020 is de prijs al aardig gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, maar dit jaar lijkt een veel beter jaar te worden vanwege alle nieuwe ontwikkelingen. Lees hier meer over het laatste nieuws en de verwachtingen van Litecoin.

Litecoin verwachting 2023

De Litecoin-prijsvoorspelling wordt gedaan op basis van het feit dat het de 7e meest waardevolle cryptocentrische valuta ter wereld is. Litecoin, met zijn lage transactiekosten en snelle bevestigingstijden, wordt “de nieuwe wereldwijde betaalstandaard voor consumenten en bedrijven wereldwijd”. Het stelt ook de handelaars gerust dat de kosten waarschijnlijk lager zijn dan ze dachten. De kosten voor de verwerking van betalingen zijn veel lager dan die voor creditcards en andere vormen van betaling en zelfs de integratie is gratis.

Inspelen op de hoge prijsverwachtingen van Litecoin? Onderstaande brokers en exchanges zijn de beste opties om te starten.

AanbiederEigenschappenRating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

AanmeldenBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,2

Aantal cryptocurrencies

100+

AanmeldenBinance
 /></a><br />
<p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

AanmeldenBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
Litebit

Nederlandse exchange

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

AanmeldenBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

AanmeldenKraken

Litecoin verwachting 2025

Litecoin zou in 2023 worden, waarbij de blokbeloningen zouden worden gehalveerd en 6,25 LTC worden. Dit zou de Litecoin-liefhebbers ertoe aanzetten om te handelen en te investeren, aangezien het halveringsproces de munt in staat stelt om zijn waarde te doen stijgen. Litecoin zou zelfs voor zijn soortgenoten kunnen schitteren en een van de meest verhandelde cryptocurrencies kunnen worden. Tegen 2025 zou Litecoin wel eens $1200 kunnen bereiken.

Litecoin als digitaal geld in de toekomst

Digitaal geld

Het Litecoin betaalsysteem behandelt geen fysieke valuta. Het gaat dus om digitaal geld. Het gebruikt zijn eigen rekeneenheid. Litecoins kunnen gekocht en verkocht worden voor traditioneel geld op een variëteit aan online beurzen. Deze cryptovaluta kan gebruikt worden voor de aanschaf van diensten, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een website. Maar ook om producten te kopen.

Litecoin verzorgt een veilige en simpele manier voor ondernemers om geld te accepteren. Dit aangezien er geen kosten voor het ontvangen betalingen zijn. Evenals geen terugboekingen. De transacties worden geregistreerd in een publiek kasboek. Dit noemen ze de Blokchain. Zo kunnen betalingen direct worden geverifieerd. Litecoin maakt het mogelijk om overal en naar iedereen ter wereld geld te sturen. De transactiekosten zijn hierbij aanzienlijk lager wanneer dit vergeleken wordt met redit card ondernemingen, bank overschrijvingen en digitale betalingsdiensten.

Zo kan een onderneming in Singapore binnen een paar seconden een betaling van een klant uit San Francisco ontvangen. Beide partijen hebben dan een helder bewijs dat de betaling is verzonden en ontvangen. Litecoin maakt gebruik van veilige software dat u in staat stelt om betalingen net zo eenvoudig te maken als het versturen van een e-mail. U kunt het veilig versturen en opslaan op de computer of een mobiel apparaat.

Er zullen in totaal 84 miljoen Litecoins bestaan. Met andere woorden: er is geen zorgen over de inflatie die de waarde van de Litecoins doet verminderen. Litecoin heeft een stabiele gevestigde markt die bestaat uit vele Exchanges die dagelijks miljoenen dollars in Litecoin transacties verwerken. De Exchanges kunnen gebruikt worden voor het verhandelen van uw dollars, euro’s en andere valuta’s voor Litecoins.

Litecoin kopen? Dat kan het goedkoopst bij deze exchange.

Jordy de Weerd

Actief bij Aandelenkopen.nl als Crypto specialist. Speurt dagelijks het internet af opzoek naar coins met een mooi vooruitzicht. Sinds 2016 actief in crypto.