LG aandelen

Beleggen in LG is eenvoudiger dan de meesten denken. LG aandelen kopen is mogelijk als u zich inschrijft bij een broker. Het is via deze link direct mogelijk om u bij Plus500 (onze favoriete broker) in te schrijven!

LG (Life’s Good) is één van de bekendste merken op het gebied van elektronica en huishoudelijke producten. De smartphones, televisies, wasdrogers en alle andere talloze producten van deze multinational zijn vaak van hoge kwaliteit en worden door veel mensen dagelijks in gebruik genomen.

lg aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

LG verwachtingen – De toekomst van LG

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de LG verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over LG

De LG Group is een Zuid-Koreaans chaebol (conglomeraat) die activiteiten heeft op het gebied van elektronica, chemie, handel, energievoorziening en financiering. De meesten denken dat LG alleen maar goed is met smartphones en huishoudelijke producten, maar niets is dus eigenlijk minder waar. Wat dat betreft kan LG goed worden vergeleken met Samsung, die ook bezig is met  het aanbieden van allerlei verschillende producten en diensten.

LG pacmanLG is in 1947 opgericht door Koo In-Hwoi. Het was in eerste instantie de bedoeling om een bedrijf in de chemische sector te starten. In 1958 vond er echter een uitbreiding plaats naar de categorieën elektronica. Hiermee werd LG het eerste elektronicabedrijf in Zuid-Korea en was daarmee een echte trendsetter. LG was tot 1995 een afkorting voor Lucky Goldstar. Sinds 1995 is deze afkorting gewijzigd naar de reclameslogan Life’s Good.

Het logo van LG is grappig vormgegeven, want als de L iets naar boven wordt verplaatst, ontstaat er een Pac-Man. Zie ook de afbeelding hiernaast om te zien hoe de Pac-Man op een grappige manier in het logo kan worden verwerkt.

De afgelopen jaren heeft LG zich ontpopt tot belangrijke speler op het gebied van smartphones. Het marktaandeel van LG ligt op dit moment rond de 3,7% en daarmee is deze multinational de 5e grootste smartphone fabrikant in Nederland. Alleen Samsung, Apple, Huawei en Alcatel doen het beter.

LG heeft joint ventures met: Philips, Nortel en Hitachi. Deze joint ventures zorgen ervoor dat LG nog betere producten in bepaalde productgroepen kan plaatsen. Al met al is de CEO Koo Bon-Moo met zijn 177.000 medewerkers goed aan weg aan het timmeren.

 

 

LG analyse

Op dit moment biedt LG zijn aandeelhouders een dividendrendement van 0,60% aan. Dit is toch een leuk extraatje dat jaar na jaar tot een mooi rendement kan leiden. Natuurlijk moet u het als belegger ook hebben van koersrendement. Het is dus goed om eens te kijken hoe de financiële situatie van LG in elkaar zit.

De afgelopen jaren heeft LG stabiele bedrijfsresultaten laten zien. De omzet zit al jaren rond de $46 miljard en hier wordt ook al jaren een operating profit van ongeveer $1,5 miljard geboekt. Het nettoresultaat ligt rond de 250 tot 500 miljoen per jaar. Eigenlijk is LG dus een vrij robuust bedrijf waarbij u wel weet wat u eraan heeft. De koers/winstverhouding ligt helaas wel op vrij hoge niveaus door de lage winstgevendheid. Dit betekent dat het wat minder aantrekkelijk is om nu in LG te beleggen. Uiteraard hoeft dit geen breekpunt te zijn en het kan juist ook heel aantrekkelijk zijn om in zulke tijden een bedrijf aan te schaffen.

 201520162017201820192020
Omzet56 50955 36761 39665 15268 94671 839
Nettowinst12476,91 7261 8562 0731 856
Koers/winst verhouding10,19,1110,6
Winst per aandeel ( KRW )6864229 57910 50211 68410 094
Dividend per aandeel ( KRW )400400439505488
Dividendrendement0,41%0,47%0,46%

LG aandelen kopen?

Interesse om LG aandelen te kopen? Begrijpelijk want deze multinational heeft in het verleden veel bereikt. In de toekomst zal het zeker doorgaan met het creëren van aandeelhouderswaarde. LG heeft de visie om hard door te gaan knallen als het gaat om het verhogen van omzet en het vergroten van de winstmarge en dus ook de netto winst.

Het is hieronder direct mogelijk om de koers van LG te bekijken. Interesse om deze aandelen te kopen? Klik op de printscreen en u wordt direct doorgestuurd naar een broker waar het mogelijk is om in deze aandelen te beleggen. De broker stelt u in staat om op korte termijn, maar zeker ook op lange termijn winsten met LG te realiseren. Veel succes belegger!

LG aandeel

 

LG aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in LG? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de LG koers, de verwachtingen en toekomst van LG en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in LG aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in LG aandelen. Als je LG aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers LG – Wat is de waarde van aandelen LG?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van LG kost. Het aandeel LG is te vinden op de KRX, de afkorting op de beurs is 003550.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een LG aandeel te kopen.

LG kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een LG aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in LG en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van LG. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen LG kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

LG aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.