Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Johnson & Johnson aandelen

Johnson & Johnson is gevestigd in Verenigde Staten aan 1 Johnson And Johnson Plz, 08933-0001, te New Brunswick. De CEO van het bedrijf is Alex Gorsky.

 

Het Johnson & Johnson-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $176,57, de hoogste koers was $177,88 en de laagste koers was $176,23. De slotkoers was $177,17 en is daarmee met 0,61% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Johnson & Johnson cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Johnson & Johnson-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Johnson & Johnson kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Johnson & Johnson aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Johnson & Johnson? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Johnson & Johnson-koers, de verwachtingen en toekomst van Johnson & Johnson en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Johnson & Johnson-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Johnson & Johnson-aandelen. Als je het Johnson & Johnson-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Johnson & Johnson Koers - Wat is de waarde van aandelen Johnson & Johnson

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Johnson & Johnson was. The stock Johnson & Johnson can be found of the abbreviation of the exchange is JNJ.

Beurskoers Johnson & Johnson | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Johnson & Johnson verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Medische producten en persoonlijke verzorging

Het bedrijf moest zich bij de opstart gaan richten op medische producten en persoonlijke verzorging. In 1944 kreeg Johnson & Johnson een notering aan de beurs van New York. Vandaag de dag is J&J het grootste en meest breed georiënteerde zorgbedrijf ter wereld. Johnson & Johnson is met ruim 250 bedrijven actief in ruim 60 verschillende landen.

Johnson & Johnson aandelen kopen

Het kopen van Johnson & Johnson aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in J&J-aandelen kan simpelweg door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 *(*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.). Hier kunt u al beleggen in J&J-aandelen voor een bedrag van 100 euro. Plus500 *(*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.) maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse voor Johnson & Johnson.

Drie divisies

De activiteiten van het Amerikaanse zorgbedrijf zijn onderverdeeld in drie divisies. De belangrijkste en meest winstgevende divisie is Farmaceutica. Deze divisie is goed voor een ruime 50% van de totale winst voor belastingen. Een percentage van ruim 35% komt uit de divisie Medische Apparatuur. Hieronder vallen o.a. de protheses en chirurgische hulpmiddelen. De laatste en kleinste divisie is Consumentenproducten. Bekende merken hierbij zijn: Listerine (mondwater) en Tylenol (pijnstiller). Als laatste divisie neemt het een kleine 10% van de winst voor belastingen voor zijn rekening.

Laatste kwartaal 2017

Het Amerikaanse medische bedrijf had in het vierde kwartaal van vorig jaar een beduidend hogere omzet dan een jaar eerder. De hogere omzet kwam o.a. door een toegenomen verkoop van medicatie tegen kanker. Daarentegen moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Hierdoor werd een miljardenverlies geleden.

Medische apparatuur, medicijnen en verzorgingsproducten

De producent van medische apparatuur, medicijnen en verzorgingsproducten steeg van 11,5% naar een bedrag van ruim 20 miljard dollar. Johnson & Johnson profiteerde daarnaast ook van de overname van Actelion (Zwitserse farmaceut) en van gunstige wisselkoerseffecten. Er verscheen weliswaar een min van bijna 11 miljard dollar onder de streep. De reden was een last van bijna 14 miljard dollar voor de belastingwijzigingen. Een jaar eerder werd een winst van bijna 4 miljard dollar behaald.

Totale omzet 2017

De totale omzet van vorig jaar kwam uit op 76,5 miljard dollar. Voor dit jaar verwacht Johnson & Johnson een omzet van rond de 80 miljard dollar evenals een stijgende winst per aandeel. Alex Gorsky (topman J&J) is tevreden met de invoering van de nieuwe belastingwetgeving in de VS. Het bedrijf wordt daarom in staat gesteld om meer te investeren in innovatie.

Tweede kwartaal 2018

Het afgelopen kwartaal boekte Johnson & Johnson een omzet van bijna 21 miljard dollar. Er werd groei gerapporteerd in alle drie de divisies. Zo groeide de divisie Medische Apparatuur met een wereldwijze omzetstijging van bijna 4%. Verschillende analisten verwachten een totale omzet over dit jaar van ruim 81 miljard dollar. Er wordt een nettowinst gegeven van bijna 22 miljard dollar.

Johnson & Johnson aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Johnson & Johnson-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Johnson & Johnson-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie