Wilt u Johnson & Johnson aandelen kopen?

Johnson & Johnson is producent van medische apparatuur, medicijnen en verzorgingsproducten. In 1944 kreeg J&J een notering aan de beurs van New York. Vandaag de dag is het de grootste en meest breed georiënteerde zorgbedrijf ter wereld. We vertellen u graag meer over handelen in J&J.

Johnson & Johnson werd opgezet als familiebedrijf door een drietal broers in 1886 in New Jersey. Oorspronkelijk had het bedrijf 14 werknemers. De drie broers erkenden een behoefte bij artsen om de hygiëne in hun praktijken te verbeteren en te vergemakkelijken. Met het succes van hun medische producten kon het bedrijf snel sprongen maken. Vandaag vertellen we u graag wat meer over Johnson & Johnson. Ook leggen we uit hoe u kunt handelen in J&J-aandelen.

Johnson & Johnson kopen of verkopen? *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Medische producten en persoonlijke verzorging

Het bedrijf moest zich bij de opstart gaan richten op medische producten en persoonlijke verzorging. In 1944 kreeg Johnson & Johnson een notering aan de beurs van New York. Vandaag de dag is J&J het grootste en meest breed georiënteerde zorgbedrijf ter wereld. Johnson & Johnson is met ruim 250 bedrijven actief in ruim 60 verschillende landen.

 

Johnson & Johnson aandelen kopen

Het kopen van Johnson & Johnson aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in J&J-aandelen kan simpelweg door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 *(*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.). Hier kunt u al beleggen in J&J-aandelen voor een bedrag van 100 euro. Plus500 *(*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.) maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse voor Johnson & Johnson.

 

Drie divisies

De activiteiten van het Amerikaanse zorgbedrijf zijn onderverdeeld in drie divisies. De belangrijkste en meest winstgevende divisie is Farmaceutica. Deze divisie is goed voor een ruime 50% van de totale winst voor belastingen. Een percentage van ruim 35% komt uit de divisie Medische Apparatuur. Hieronder vallen o.a. de protheses en chirurgische hulpmiddelen. De laatste en kleinste divisie is Consumentenproducten. Bekende merken hierbij zijn: Listerine (mondwater) en Tylenol (pijnstiller). Als laatste divisie neemt het een kleine 10% van de winst voor belastingen voor zijn rekening.

Het Amerikaanse medische bedrijf had in het vierde kwartaal van vorig jaar een beduidend hogere omzet dan een jaar eerder. De hogere omzet kwam o.a. door een toegenomen verkoop van medicatie tegen kanker. Daarentegen moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Hierdoor werd een miljardenverlies geleden.

 

Medische apparatuur, medicijnen en verzorgingsproducten

De producent van medische apparatuur, medicijnen en verzorgingsproducten steeg van 11,5% naar een bedrag van ruim 20 miljard dollar. Johnson & Johnson profiteerde daarnaast ook van de overname van Actelion (Zwitserse farmaceut) en van gunstige wisselkoerseffecten. Er verscheen weliswaar een min van bijna 11 miljard dollar onder de streep. De reden was een last van bijna 14 miljard dollar voor de belastingwijzigingen. Een jaar eerder werd een winst van bijna 4 miljard dollar behaald.

 

Totale omzet 2017

De totale omzet van vorig jaar kwam uit op 76,5 miljard dollar. Voor dit jaar verwacht Johnson & Johnson een omzet van rond de 80 miljard dollar evenals een stijgende winst per aandeel. Alex Gorsky (topman J&J) is tevreden met de invoering van de nieuwe belastingwetgeving in de VS. Het bedrijf wordt daarom in staat gesteld om meer te investeren in innovatie.

 

Tweede kwartaal 2018

Het afgelopen kwartaal boekte Johnson & Johnson een omzet van bijna 21 miljard dollar. Er werd groei gerapporteerd in alle drie de divisies. Zo groeide de divisie Medische Apparatuur met een wereldwijze omzetstijging van bijna 4%. Verschillende analisten verwachten een totale omzet over dit jaar van ruim 81 miljard dollar. Er wordt een nettowinst gegeven van bijna 22 miljard dollar.

 

Johnson & Johnson behoort tot de zogeheten dividend aristocrats. Dit aangezien het bedrijf sinds 1962 het dividend, elk jaar, heeft verhoogd. De consensus van het resultaat per aandeel ligt voor dit jaar op een winst van ruim 8 dollar. Op basis van die gegevens komt de koers/winstverhouding op 15,5 uit. De verwachting van het dividend ligt op 3,59 dollar. Het dividendrendement van J&J ligt dan op 2,85%. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten en dienstensector ligt op een magere 1%.

Beleggen in Johnson & Johnson

Johnson & Johnson is vandaag ’s werelds toonaangevende bedrijf in de gezondheidszorg. Het concern heeft meer dan 265 werkmaatschappijen in meer dan 60 landen. Het biedt werk aan ongeveer 125.000 mensen. Beleggen in J&J kan daarom een interessante beslissing zijn. Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van het Amerikaanse zorgbedrijf. Door direct een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 *(*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.)kunt u direct meedoen met handelen in J&J-aandelen.

Plus500 staat bekend als een klantvriendelijke en betrouwbare online broker. Niet alleen kunt u beleggen in aandelen, maar ook in obligaties of bijvoorbeeld in grondstoffen. Wilt u liever eerst oefenen? Dat kan met een demo account. U krijgt dan de beschikking over 40.000 fictieve euro’s. Ideaal wanneer u eerst eens wilt experimenteren met beleggen, voordat u met echt geld gaat handelen.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 *(*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.) werkt met een hefboom van 10. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 1.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over het bedrijf en in dit geval dus Johnson & Johnson. Bekijk ook zeker wat de concurrentie doet. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.