Wilt u HTC aandelen kopen?

HTC aandelen kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Klik direct op deze link om uw eerste HTC aandelen te kopen. Beleggen in deze multinational kan hoe dan ook erg interessant voor u uitpakken!

HTC is één van de bekendste merken op het gebied van smartphones en tablets. Deze Taiwanese producent van smartphones en tablets heeft veel toestellen uitgebracht. Hieronder vallen: Touch HD, Desiere S, 7 Trophy, de One X en de WP 8X. Op dit moment is de HTC One het belangrijkste toestel en wordt door veel mensen met plezier dagelijks gebruikt.

HTC aandelen kopen/verkopen? CFD’s bij Plus500!*80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over HTC

HTC Corporation is in 1997 opgericht door Cher Wang en Peter Chou. In de eerste jaren van het bestaan van HTC richtte de multinational zich op pda’s (personal digital assistents). Dit werden ook wel zakcomputers of handpalmcomputers genoemd. Pda’s kunnen ook wel als de voorloper van de smartphone worden beschouwd. In de eerste jaren werkte HTC met Windows Mobile, maar na verloop van tijd werd de overstap gemaakt naar Android.

HTC heeft het tot 2012 erg goed gedaan. Door flinke concurrentie van Samsung en Apple is het bedrijf in de problemen gekomen. In de jaren 2013 tot 2015 ging het weer wat beter door het nieuwe vlaggenschip de HTC One. In 2015 had HTC door deze telefoon in Nederland nog een marktaandeel van 7%. Sinds 2015 is het marktaandeel behoorlijk ingestort.

Marktaandeel smartphones NederlandDeze tabel laat de marktaandelen van de belangrijkste 10 Smartphone producenten in Nederland zien. Op dit moment komt HTC niet eens voor in deze top 10. De HTC 10 en andere goedkopere Desire’s heeft voor HTC nog niet het gewenste resultaat gebracht.

Op dit moment heeft Samsung het grootste marktaandeel in Nederland met een percentage van 41,6%. Op de tweede plaats vinden we Apple met een marktaandeel van 28,2%. Als we verder kijken zien we nog Huawei, LG, Sony, Nokia, Acer, Microsoft en Motorola. Een opvallende nieuwkomer is het Franse bedrijf Alcatel. Alcatel is goed bezig met de 1016 Dual Sim en de 1035 X.

Het marktaandeel van HTC is op dit moment in Nederland te verwaarlozen. In andere landen doet deze producent het nog wel goed, maar het is goed om te vermelden dat de resultaten nog wel wat kunnen worden verbeterd. HTC heeft daarom een nieuw model op de markt gebracht. Meer over deze telefoon weten? Maak in de onderstaande video kennis met de HTC One A9.

 

Interesse om te beleggen in HTC? Het is natuurlijk geen goed teken dat het marktaandeel van deze producent in Nederland valt te verwaarlozen. Misschien is het daarom niet zo slim om in dit bedrijf te beleggen. Aan de andere kant zien we ook dat de prijs van het aandeel al flink in elkaar is gestort. Het is nu dus niet zo dat u een heel duur aandeel in uw bezit gaat krijgen.

Is HTC een koopje? Als deze producent erin slaagt om nieuwe mooie producten op de markt te brengen, is dit aandeel eigenlijk erg koopwaardig. Met een koers/winstverhouding die op lage niveaus ligt is het aandeel goed betaalbaar. Het is hieronder direct mogelijk om het koersverloop van HTC te bekijken. Klik op de printscreen om direct te worden doorgestuurd naar een broker waar u deze aandelen kunt aanschaffen.

HTC aandeel