Hema aandelen

Hema (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam) is een Nederlandse warenhuisketen. Met ruim 700 filialen en ongeveer 10.000 medewerkers is Hema een grote speler op het gebied van mode, etenswaren, woninginrichting, fotoservice en nog een aantal andere categorieën.

Topman Tjeerd Jegen van Hema zou het ”heel mooi” vinden als de warenhuisketen naar de beurs gaat. Een beursgang is dus niet uitgesloten en zou mogelijk kunnen plaatsvinden.

Hema beursgang

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Hema verwachtingen – De toekomst van Hema

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Hema verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Hema

Hema is opgericht door Leon Meyer en Arthur Isaac. Op 4 november 1926 opende de eerste Hema vestiging zijn deuren in de Kalverstraat in Amsterdam. Al snel volgde een tweede vestiging in de Oude Hoogstraat. Hema groeide uit en opende snel meer vestigingen. Hema werd gezien als een warenhuis voor iedereen. Het assortiment was ruim, maar ondiep. Verder ging het bij het assortiment van Hema om goedkope en praktische producten.

Op dit moment beschikt Hema over zo’n 700 vestigingen verspreid over Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De meeste vestigingen staan echter gewoon in Nederland. Het is interessant om op te merken dat zo’n 250 van de 700 vestigingen eigenlijk franchisenemers zijn. Deze vestigingen dragen wel de Hema naam, maar vallen eigenlijk niet onder het moederbedrijf. Er werken momenteel ongeveer 10.000 mensen bij Hema en de warenhuisketen is dus geen kleine onderneming meer.

Tegenwoordig is Hema onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Hema werd in 2007 door de investeringsmaatschappij overgenomen voor €1,1 miljard. In september 2010 maakte Lion Capital bekend dat er wordt nagedacht over een eventuele verkoop van Hema. Tot nu toe zijn er echter nog geen geïnteresseerden gevonden.

Beursgang van Hema

Topman Tjeerd Jegen van Hema zei dat hij het heel mooi zou vinden als de warenhuisketen naar de beurs zou gaan. De eigenaar van Hema (investeringsmaatschappij Lion Capital) probeerde de warenhuisketen al eens te verkopen, maar dit was tevergeefs. In 2014 maakte Hema een verlies van €189 miljoen. In 2015 werd een verlies van €72,5 miljoen geboekt. Pas als Hema weer winstgevend kan worden, zullen er meer geïnteresseerden zijn voor een eventuele overname.

Het zou kunnen dat Lion Capital geen zin heeft om zolang te wachten. In dat geval zou een beursgang een goede optie zijn. Een beursgang zorgt er ook voor dat er meer kapitaal beschikbaar komt om eventuele nieuwe investeringen te doen.

In mei 2017 werd bekend dat er al op redelijk korte termijn een verkoop van Hema kan gaan plaatsvinden. Het is nog wel even afwachten wanneer dit precies zal gaan gebeuren. Het is nog niet duidelijk wanneer de beursgang precies gaat plaatsvinden. We houden u hier uiteraard over op de hoogte.

Hema aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Hema? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Hema koers, de verwachtingen en toekomst van Hema en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Hema aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Hema aandelen. Als je Hema aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Hema – Wat is de waarde van aandelen Hema?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Hema kost. Het aandeel Hema is te vinden op de Hema, de afkorting op de beurs is Hema.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Hema aandeel te kopen.

Hema kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Hema aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Hema en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Hema. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Hema kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Hema aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.