Goud kopen via crypto

De mens beschouwt goud al heel lang als zeer waardevol. Dit blijkt uit heel oude vonsten gedaan die het gebruik van dit edelmetaal, zelfs 40.000 BC, bewijzen. Er werden ook munten uit goud en zilver geslagen waarbij de edelmetalen direct als wettige betaalmiddelen gebruikt werden. Natuurlijk met een bepaalde verhouding tussen goud en zilver. De rol van goud in ons financieel wereldsysteem is nog altijd niet veranderd.

Daarnaast heeft goud de afgelopen jaren een concurrent erbij voor waarde opslag, namelijk Bitcoin. Deze cryptocurrency is nu veel waard. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen zich afvragen als zij met Bitcoin in goud kunnen beleggen.

Goud kopen? Dit kan het beste bij GoldRepublic!

Waarom in goud beleggen?

Een investering in goud betekent nog steeds een waardevaste investering. Dit is handig als waardevermindering van fiatgeld optreedt doordat de economie op instorten staat. Natuurlijk de wereldeconomie meegeteld. Goud heeft door de eeuwen heen bewezen steevast voor waarde te blijven zorgen. Ongeacht voor welke moeilijke omstandigheden de mens moest staan.

Op het niveau van een individu is beleggen in goud een ideale manier voor het beheer van het eigen vermogen. Er zijn enkele betrouwbare Nederlandse dienstverleners bij wie je terechtkunt zoals, The Silver Mountain of GoldRepublic. Het goud waarin je belegt, zit goed beveiligd in een kluis in Zwitserland. De reden hiervoor is dat de Nederlandse overheid bij wet goud in beslag zou kunnen nemen bij een financiële crisis. De Nederlandsche Bank bezit, als dekking tegen crises, zelf ook over een goudvoorraad.

Goud werkt in dit opzicht niet alleen als dekking, maar bepaald ook de financiële kracht tussen landen onderling. Bij een wankele wereldeconomie, is het land met de grootste goudvoorraad het sterkst. In ons land zou de overheid het goud van burgers kunnen opeisen om de financiële positie van Nederland te verbeteren. Dat is de reden waarom individuen hun goudinvesteringen laten bewaren in een buitenlandse jurisdictie. Uiteraard niet binnen de Europese Unie.

Goud kopen? Dit kan het beste bij GoldRepublic!

Is Bitcoin een nieuw goud?

Hoewel Bitcoin vanaf 2009 gelanceerd is, zou het pas na acht jaren in 2017 de eerste noemenswaardige prestatie neerzetten. De prijs kwam dichtbij $ 20000. Drie jaren daarna, in het laatste kwartaal van 2020 is Bitcoin nog hoger gestegen in waarde. En nog meer in het begin van 2021 waarbij de prijs ruim $ 60.000 werd. Je begrijpt dat deze ontwikkeling mensen wereldwijd uit de financiële wereld heeft verrast.

Men is gaan nadenken over Bitcoin waarbij velen het typeren als een digitale vorm van goud. Voor een gezond financieel systeem is verscheidenheid van belang. Niet alleen investeren in Bitcoin is belangrijk, maar ook andere beleggingsinstrumenten. Meerdere veilige optie voor het beheer van het vermogen. En het is bewezen door grote spelers zoals Dan Morehead, Paul Tudor Jones en Raoul Pal. Samen met hun hebben ook anderen in goud en in Bitcoin geïnvesteerd. Zij adviseren de gewone burger hun voorbeeld te volgen.

Kun je met Bitcoin beleggen in goud?

Bij de betrouwbare Nederlandse bedrijven The Silver Mountain of GoldRepublic kun je beleggen in goud met fiatgeld. In Singapore is er nog een bonafide optie hiervoor, namelijk Bullionstar, een Zweeds bedrijf. Je kunt bij dit bedrijf aankloppen om met je Bitcoins anoniem te investeren in goud. Verder is het ook nog een optie die buiten de EU ligt voor het veilig investeren in goud. Ben je dus Bitcoin bezitter dan kun je via een erkende exchange, beleggen met je Bitcoins in goud bij Bullionstar.

Er zijn nog meer opties, zoals Vaultoro. Dit is een cryptocurrency gold exchange met onder andere een goudopslag in Zwitserland. Door deze exchange kunnen mensen gemakkelijk goud verhandelen met Bitcoin en omgekeerd.

Vind je het toch veiliger om het goud dat je hebt gekocht thuis in een kluis te bewaren. In Nederland kun je dan terecht bij Holland Gold. Dan rijst onmiddellijk de vraag van waarom niet bij GoldRepublic. De reden is dat Holland Gold wel Bitcoin accepteert als betaalmiddel.

In ieder geval is het belangrijk dat goud altijd heeft gezorgd voor gezonde financiën. Ook is belangrijk om te weten dat Bitcoin nu steeds belangrijker wordt, naast goud. Je kunt nu bij verschillende bedrijven in de wereld met Bitcoins betalen om te investeren in goud. Een van zulke bedrijven is Bullionstar van Zweden, gevestigd in Singapore. Vaultoro in Zwitserland is een andere. Liefst in Nederland investeren? Bezoek ons eigen Holland Gold.

Er is nog een belangrijke tip van grote marktspelers aan de burger. Zij geven aan dat het goed is om 5% tot 10% van je vermogen in edelmetalen te beleggen. Het grootste deel van dit percentage in goud.

Goud kopen? Dit kan het beste bij GoldRepublic!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.