Gilead Sciences aandelen

Gilead Sciences

Gilead Siences is een biofarmaceutisch bedrijf dat gevestigd is in Amerika. Het is in 1987 opgericht door een arts genaamd Michael Riordan. De primaire focus van het bedrijf lag voornamelijk op antivirale geneesmiddelen. Er was een sterke motivatie om een geneesmiddel te vinden tegen de dengue (ook bekend als knokkelkoorts) aangezien hij dit zelf had opgelopen.

De missie van Gilead Siences is “zorg verbeteren voor patiënten over de hele wereld die aan levensbedreigende ziekten lijden”. Sinds 1992 staat het bedrijf genoteerd aan de NASDAQ en maakt het deel uit aan de aandelenindex S&P 500.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Gilead Sciences verwachtingen – De toekomst van Gilead Sciences

Ondanks dat Gilead Sciences niet “het vaccin” voor COVID-19 heeft maakt het bedrijf wel enorme stappen om te groeien. De aandelenkoers is in de loop aan het eind van 2020 stevig gedaald. De verwachting is dat deze koers nog omhoog zal klimmen aangezien het bedrijf flink aan het groeien is, maar dit is nooit zeker te zeggen.

In de wereld van geneesmiddelen is er altijd de dreiging van expirerende octrooien. Gilead Sciences speelt hierop in door ambitieuze overnames te doen. Met Gilead’s paraplu van farmaceutische bedrijven heeft het bedrijf een pijplijn die het concurrentievoordeel zal kunnen behouden.

Als Gilead Sciences het toch voor elkaar krijgt om een volwaardig COVID-19 vaccin te produceren zal het bedrijf enorm gaan groeien. Dit kan ook gaan lijden tot groei van de aandelen van Gilead Sciences. Als tip geef ik daarom de ontwikkeling van Remdesivir en de potentie op een werkend vaccin in de gaten te houden. Het blijft altijd een Risico om in dit bedrijf te investeren, maar de overnames zijn veel belovend dus misschien is dit aandeel het risico waard.

Wat gaat Gilead Siences doen in de toekomst?

In deze tijd met COVID-19 wordt de aandacht veel gericht op farmaceutische bedrijven en de geneesmiddelen voor het virus, maar welke toekomst staat er voor Gilead Siences te wachten?

  • Geneesmiddelen pijplijn

Gilead Siences is enorm aan het groeien als het gaat om medicijnen. Dit komt voornamelijk door de vele overnames die het bedrijf doet. Zo heeft het bedrijf in 2020 Immunomedics overgenomen voor zo’n 21 miljard dollar.

Ook heeft Gilead Siences een deel van Galapagos gekocht. Dit is een medicijn producent gevestigd in België. Met deze overnames breidt het bedrijf het medicijn assortiment uit en dit belooft potentiele groei.

  • Remdesivir

Door dit medicijn is Gilead Siences in 2020 waarschijnlijk het meest in het nieuws. Het medicijn is in 2016 op de markt gebracht tegen Ebola en Marburg-virusinfecties. In 2020 bleek het medicijn ook effect te hebben tegen COVID-19 infecties. Het was zelfs het eerste medicijn dat werd goedgekeurd als virusremmer tegen corona door het Europese medicijn agentschap.

Toch werd Remdesivir door de Wereldgezondheidsorganisatie ontraden. Dit met de reden dat het “geen significant effect” zou hebben.

Wel wordt het medicijn enorm veel gebruikt en Remdesivir brengt veel groei mee voor Gilead Siences.

Gilead Sciences aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Gilead Sciences? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Gilead Sciences koers, de verwachtingen en toekomst van Gilead Sciences en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Gilead Sciences aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Gilead Sciences aandelen. Als je Gilead Sciences aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Gilead Sciences – Wat is de waarde van aandelen Gilead Sciences?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Gilead Sciences kost. Het aandeel Gilead Sciences is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is PLTR.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Gilead Sciences aandeel te kopen.

Gilead Sciences – Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Gilead Sciences aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Gilead Sciences en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Gilead Sciences. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Gilead Sciences kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Gilead Sciences aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.