Gemalto aandelen

Gemalto N.V. is een nieuw bedrijf in de AEX. Het heeft Aperam’s plaats ingenomen op 24 juni 2013. Er is veel kritiek geweest op de beslissing van Euronext om het aandeel op te nemen in de AEX. Met name omdat dit aandeel ook gewoon op de Franse index kan worden gekocht. Gemalto is een Nederlands-Frans bedrijf dat chipkaarten en gerelateerde software en beveiliging produceert. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.  Er werken 10.000 mensen bij Gemalto N.V.

Gemalto N.V. is een wereldleider als het gaat om digitale veiligheid. de onderneming zorgt ervoor dat haar klanten veilige diensten kunnen leveren en professioneel kunnen over komen in deze nieuwe moderne tijd. Het is voor deze ondernemingen uiteraard cruciaal dat veiligheid goed is geregeld. De laatste tijd moet worden gedacht aan Ddos-aanvallen en alles dat hiermee te maken heeft.

Gemalto aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Gemalto verwachtingen – De toekomst van Gemalto

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Gemalto verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

 

Beursagenda Gemalto 2018

  • 02-03: Omzetcijfers kwartaal 4 2017
  • 18-07:  jaarresultaten 2014

Cijfers van Gemalto

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg €4,4 miljard en het eigen vermogen bedroeg €2,5 miljard. Gemalto is dus een multinational die relatief veel eigen vermogen, ten opzichte van het totaal vermogen heeft. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk €3,12 miljard en €134 miljoen. De nettowinst lag hierdoor in 2015 hoger dan de omzet. Dit i.v.m. herwaarderingen. Daarnaast zijn de volgende kerncijfers per aandeel vastgesteld:

  • Eigen vermogen per aandeel: €27,87
  • Koers-/winstverhouding: 36,68
  • Winst per aandeel: €1,51

Gemalto aandelen

De onderneming zit sinds 24 juni 2013 in de AEX, daarvoor zat het bedrijf echter in de Franse index. Hierdoor is er wel een koersverloop te vinden van het aandeel in de voorgaande jaren. In 2009 begon Gemalto met een flinke opmars. Het aandeel steeg behoorlijk in deze periode. Gemalto heeft het ook erg goed gedaan in 2011 en 2012. Er vond een stijging plaats van 84%. De laatste jaren stijgt Gemalto niet meer zo hard. Er lijkt enige consolidatie plaats te vinden na de flinke koersuitslagen van de afgelopen jaren. Gemalto moet overigens nog veel doen aan de bekendheid bij de Nederlandse belegger. De verwachting is echter dat dit goed gaat komen.

 

Gemalto aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Gemalto? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Gemalto koers, de verwachtingen en toekomst van Gemalto en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Gemalto aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Gemalto aandelen. Als je Gemalto aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Gemalto – Wat is de waarde van aandelen Gemalto?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Gemalto kost. Het aandeel Gemalto is te vinden op de Gemalto, de afkorting op de beurs is Gemalto.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Gemalto aandeel te kopen.

Gemalto kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Gemalto aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Gemalto en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Gemalto. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Gemalto kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Gemalto aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.