Budgetteren in 2017

het-jaar-2017Begin met budgetteren!

Wat zijn uw nieuwe voornemens voor 2017? Minder onnodige spullen kopen? Meer geld overhouden? Beter omgaan met uw geld? Als deze voornemens in uw lijstje staan, is het een goed plan om u te verdiepen in het budgetteren.

We helpen u hier op weg bij het maken van een budget. Bekijk ook onze besparingstips om in 2017 nog meer geld over te houden! Zo kunt u meer sparen en beleggen. Langzaam maar zeker kunt u dan steeds meer financieel stabiel of zelfs financieel onafhankelijk worden!

 

Waarom budgetteren?

Budgetteren klinkt saai, maar is het zeker niet! Het is echt heel gaaf om uw eigen financiën op orde te krijgen. We kunnen er moeilijk over doen, maar geld is gewoon heel belangrijk in deze wereld. U moet er voor uzelf daarom ook voor zorgen dat u een expert wordt op het gebied van budgetteren en geld beheren.

Door uw eigen persoonlijke financiën onder de loep te nemen is het mogelijk om inzichtelijk te krijgen hoeveel geld u te besteden heeft en waar dit geld allemaal heen gaat. Een euro kan maar één keer worden uitgegeven en een budget zorgt ervoor dat deze euro altijd zo efficiënt mogelijk wordt benut. Door goed te budgetteren wordt er eindelijk duidelijk hoeveel geld er in komt en hoe dit wordt besteed.

Uit onderzoek is gebleken dat 79% van de huishoudens geen overzicht van hun inkomsten en uitgaven heeft.

Het maken van een begroting hoeft u maar een paar uur tijd te kosten. Het is dan ook erg zonde dat maarliefst 79% van de huishoudens geen budget maakt. Ze missen hierdoor het nodige inzicht dat bij geld gewoon heel belangrijk is. Niet budgetteren is gewoon dom. Zorg ervoor dat u wel een mooi budget heeft voor het jaar 2017!

 

Hoe budgetteren?

Een begroting maken hoeft niet heel moeilijk te zijn. Zorg ervoor dat u al uw financiële gegevens bij de hand heeft, zo kunt u snel een goede begroting samenstellen. Begin vervolgens met het in kaart brengen van al uw inkomsten en uitgaven over de periode van een jaar. Smeer al deze gegevens vervolgens uit over 12 maanden. Door alle kosten per maand te noteren, zorgt u ervoor dat er een stabiel budget ontstaat, waarin er ook reserveringen worden opgenomen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een budget te maken waarbij de werkelijke uitgaven van de bepaalde maand worden meegenomen. Dan ontstaat er een liquiditeitsbegroting of cashflowoverzicht. Zo’n overzicht is ook zeker de moeite waard om te maken!

Tegenwoordig zijn er handige online programma’s die u goed op weg helpen bij het maken van overzichten. Denk bijvoorbeeld aan Afas Personal. Dit is een online huishoudboekje, waar alle geldzaken veilig en gratis op 1 plek samen kunnen komen.

Het maken van een begroting kunt u natuurlijk ook op papier of in Excel doen. Zorg er vooral voor dat u het voor uzelf werkt en duidelijk is. Vergeet geen posten en loop de begroting ook nog een paar keer na om er zeker van te zijn dat u alles heeft meegenomen in het overzicht.

Tip: Het is slim om te werken met grafieken, cirkeldiagrammen en andere grafische vormen van weergave. Zo maakt u de begroting zo overzichtelijk mogelijk.

voorbeeld-van-een-budget

 

Besparingstips

Budgetteren begint met het creëren van inzicht door het maken van een begroting. Heeft u voldoende inzicht? Dan heeft u ook vast al een idee waar u op kunt gaan besparen. Schrap die dure abonnementen, verander uw verzekeringen, doe die tweede auto weg en bespaar honderden euro’s in 2017! Wilt u in 2017 veel geld besparen op uw uitgaven? Neem dan onze besparingstips goed door.

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.