Wilt u Fiat aandelen kopen?

Fiat heet tegenwoordig Fiat S.p.A., maar wordt in veel van de gevallen nog aangeduid met de voor velen bekende afkorting van vier letters. FIAT stond voor Fabbrica Italiana Automobili Torino. Men geeft hiermee de oprichtingslocatie van het bedrijf al direct weg, aangezien het bedrijf in 1899 werd opgericht in Turijn.

De Fiat Group heeft belangen in een aantal verschillende diensten, uitgeverijen en het bouwen van machines, waardoor men veel groter is dan alleen een autofabrikant. Dankzij deze brede oriëntatie weet het aandeel zich doorgaans op een stabiele wijze te ontwikkelen.

Fiat kopen/verkopen? CFD aanbieder Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Fiat

De geschiedenis van Fiat gaat terug tot in 1899. Het was destijds Giovanni Agnelli die besloot om een autofabriek op te starten en daar zelf de directeur van te worden. In 1900 slaagde hij er voor het eerst in om 24 auto’s te produceren, waarmee het begin van het uiteindelijke concern een feit was. Fiat werd vooral succesvol vanwege de deelname aan autoraces, waarmee het bedrijf ervoor zorgde dat het consumenten wist te overtuigen van de kwaliteit van de verschillende modellen die het bouwde. Al in 1908 maakte Fiat de overstap naar Amerika, waardoor het bedrijf flink verder kon groeien en het mogelijk werd om de basis te leggen voor het bedrijf zoals we dat vandaag de dag kennen.

Dat neemt echter niet weg dat er in 2010 door de aandeelhouders is besloten tot een splitsing van de onderneming, in twee verschillende bedrijven. Het gaat hierbij om Fiat SpA waarin alle autoactiviteiten zijn ondergebracht, naast Fiat Industrials dat zich richt op de overige activiteiten. Ten derde is er nog Fiat Powertrain Technologies dat zich bezighoudt met onder andere motoren voor industriële toepassingen. Binnen Fiat SpA zijn onder andere automerken als Ferrari en Maserati aanwezig, waardoor de onderneming zich op een aantal verschillende onderdelen van de autobranche toe kan leggen.


 

De gehele autosector is op dit moment laag gewaardeerd. Beleggers vrezen dat er nog veel investeringen moeten worden gedaan om de overschakeling naar elektrisch rijden te maken. Productieprocessen omzetten is niet eenvoudig en traditionele autobouwers moeten flink aan de slag om de overschakeling naar elektrisch rijden te maken.

Het is natuurlijk vervelend dat aandelen in deze sector wellicht een zware toekomst tegemoet gaan zien. Tegelijkertijd kunnen we vaststellen dat autobouwers al laag gewaardeerd zijn. U betaald dus sowieso niet de hoofdprijs en de kans is  daardoor groot dat Fiat aandelen de komende jaren toch mooie rendementen op gaan leveren.

 

Hoe kunt u Fiat aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Fiat aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u Fiat opzoeken en het aandeel in de gaten houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Fiat aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld