Wilt u ExxonMobil aandelen kopen?

ExxonMobil is een Amerikaanse olie- en gasproducent en is ontstaan in 1999 door de fusie van Exxon en Mobil. ExxonMobil is geëvolueerd van Amerikaanse marketeer van kerosine tot de grootste beursgenoteerde petroleum- en petrochemische onderneming wereldwijd.

Het bedrijf is vandaag de dag actief in het grootste gedeelte van de wereld. ExxonMobil is vooral bekend door grote merknamen zoals: Esso, Exxon en Mobil. Bekende tankstations waar ExxonMobil het moederbedrijf van is. ExxonMobil is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld.

ExxonMobil kopen of verkopen? CFD-broker Plus500! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

ExxonMobil aandelen kopen

Het kopen van ExxonMobil aandelen kan interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in ExxonMobil aandelen kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de ExxonMobil aandelen voor een bedrag van 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. En bekijk ook zeker wat de plannen van concurrenten zijn, zoals Shell en Chevron.

 

Bijdrage van olie- en gaswinning

De bijdrage van olie- en gaswinning aan de totale winst van het concern was ruim 75% van 2008 tot en met 2012. In dezelfde periode schommelde de totale productie rond de 4.5 miljoen vaten olie per dag. Het gasaandeel was ongeveer 40%. Niet alleen is ExxonMobil betrokken bij alle vormen van olie- en gaswinning op het land, maar ook ter zee. Bovendien op conventioneel en niet-conventioneel niveau. Tot dat laatste behoren bijvoorbeeld de winning van olie uit teerzanden, schalieolie en schalie gas.

 

Belangrijke projecten

ExxonMobil is betrokken bij belangrijke projecten. Voorbeelden zijn: de gaswinning in Nederland middels een 50% belang in de Nederlandse Aardolie Maatschappij, teerzanden in Canada en in de Golf van Mexico. Of bijvoorbeeld het gasveld North Field in Qatar en in het verre oosten van Rusland bij Sachalin. Het concern beschikt voor de zogeheten downstream activiteiten over ruim 32 raffinaderijen in 17 landen. Zij verwerken dagelijks ruim 5 miljoen vaten. Bijna de helft van de capaciteit staat in Noord-Amerika. Voornamelijk in Louisiana en Texas evenals de kust van de Golf van Mexico. Er staat nog 30% van de capaciteit in Europa, de rest van het Midden- en Verre Oosten.

 

De multinational maakt de producten die modern transport, krachtsteden, smeerindustrie en petrochemische bouwstenen genereren die leiden tot duizenden consumptiegoederen. ExxonMobil is nauw betrokken bij gas- en olieproductie in ruim 40 landen. In ruim 120 landen worden de geraffineerde producten verkocht.

 

Chemieactiviteiten

De activiteiten op het gebied van chemie zijn geconcentreerd in 3 regio’s. Ze worden gevormd door: Rotterdam, Singapore en de Noord-Amerikaanse raffinaderijen aan de Golfkust. ExxonMobil heeft een raffinaderij in de haven van Rotterdam. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ongeveer 25 miljoen ton aan chemicaliën.

 

Laatste kwartaal 2017

Het laatste kwartaal van vorig jaar wist ExxonMobil de winst sterk te verhogen. Het bedrijf profiteerde vooral van een flinke financiële meevaller door de Amerikaanse belastinghervormingen. Er werd een nettowinst gerealiseerd van ruim 8 miljard dollar. Het jaar ervoor was dat in dezelfde periode een bedrag van ruim 1.5 miljard dollar. De totale omzet bedroeg 66.5 miljard dollar. Het jaar daarvoor was dat, in dezelfde periode een bedrag van 56.4 miljard dollar.

 

Meer investeren

Eind 2017 kondigde ExxonMobil aan dat het bedrijf meer dan 50 miljard dollar zou gaan investeren in de VS om de olieproductie te verhogen. Alleen al dit jaar wordt er 24 miljard dollar gestoken in projecten van het bedrijf. Volgend jaar zal dat een bedrag van 28 miljard dollar moeten zijn en in de daaropvolgende jaren gemiddeld 30 miljard dollar. Dat is opvallend, aangezien de branchegenoten juist minder uitgeven. De oliegigant verwacht een verdubbeling van de winst voor 2025. De voorwaarde daarbij is dat de olieprijzen minimaal op het huidige niveau blijven.  

Beleggen in ExxonMobil

U kunt zelf ook beleggen in ExxonMobil. Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van het Amerikaanse bedrijf. Door direct een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 kunt u direct meedoen met handelen in ExxonMobil aandelen. Plus500 staat bekend als een klantvriendelijke en betrouwbare online broker. Niet alleen kunt u beleggen in aandelen, maar ook in obligaties of bijvoorbeeld in grondstoffen. Wilt u liever eerst oefenen? Dat kan met een demo account. U krijgt dan de beschikking over 40.000 fictieve euro’s. *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een hefboom van 10. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 1.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over het bedrijf en in dit geval dus ExxonMobil. Bekijk ook zeker wat de concurrentie doet. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.