Euronext aandelen

Euronext N.V. kennen we vooral als het bedrijf achter de beurs in Nederland, maar het is daarnaast de eigenaar van onder andere beurzen in Brussel en Parijs. Wat dat betreft is de onderneming een stuk groter dan veel beleggers weten.

De AEX is de meest belangrijke graadmeter aan de beurs van Amsterdam, maar het is van belang om er rekening mee te houden dat het Euronext NV is dat de beurs daadwerkelijk in handen heeft. De AEX is niet meer dan de graadmeter van de 25 grootste fondsen aan de beurs, die goed weergeven hoe Nederland zich ontwikkelt.

Euronext

Euronext ging in juni 2014 naar de beurs. De onderneming kreeg op Amsterdam, Brussel en Parijs een notering. Euronext bracht 42,1 miljoen aandelen uit, dit is 60,15% van alle aandelen. De prijs van een aandeel lag tussen €19,- en €25,-.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Euronext verwachtingen – De toekomst van Euronext

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Euronext verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Amsterdam, Brussel en Parijs

Euronext NV is de partij achter de beurs in Nederland, maar het is daarnaast ook de eigenaar van de belangrijke beurzen in bijvoorbeeld België en Frankrijk. Net als in Amsterdam is er ook in bijvoorbeeld Brussel sprake van een nationale beurs, waar het mogelijk is om aandelen van bedrijven uit en in België te verhandelen. Hetzelfde geldt voor de beurs in Parijs, die zich richt op de Franse markt. Dankzij Euronext NV hebben we de mogelijkheid om aandelen aan te kopen, hierin te handelen of deze aan de andere kant juist weer van de hand te doen. Wat dat betreft is Euronext NV het bedrijf dat het handelen mogelijk maakt, uiteraard via de verschillende brokers waar we vervolgens als particuliere beleggers gebruik van kunnen maken.

LIFFE en BVLP

Euronext NV is doorlopend bezig met de uitbreiding van de mogelijkheden tot handelen, onder andere door nieuwe beurzen in te lijven en er daarmee voor te zorgen dat de invloed van de onderneming toeneemt. Euronext NV heeft onder andere de London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) over weten te nemen, net als de Bolsa de Valores de Lisboa e Porto (BVLP). Dit heeft ervoor gezorgd dat de onderneming nu actief is in Nederland, België en Frankrijk, maar daarnaast ook in Engeland en Portugal. Wat dat betreft lijkt Euronext NV er duidelijk op uit te zijn om de beurzen in Europa voor een steeds groter deel over te nemen, waarbij het westen van dit continent prioriteit lijkt te hebben.

Grootste Europese marktplaats

Inmiddels is Euronext NV erin geslaagd om de combineerde beurzen tot de grootste Europese marktplaats voor aandelen te maken. De invloed is groter dan die van nationale beurzen uit andere landen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om grotere institutionele beleggers aan te trekken. Zij doen graag zaken met Euronext NV en zorgen er daarmee voor dat ze de mogelijkheid hebben om aandelen van diverse ondernemingen aan te schaffen. Des te groter het aantal mogelijkheden om te handelen, des te aantrekkelijker Euronext NV zich kan presenteren, waardoor de onderneming verder door kan groeien.

Nederlands recht en vestiging in Amsterdam

Euronext NV is actief in een aantal verschillende landen in Europa, maar dat neemt niet weg dat er nog altijd een Nederlands tintje aan zit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de onderneming ooit is opgericht onder het Nederlands recht. Inmiddels heeft de onderneming zich uit weten te breiden naar een aantal andere landen en is de invloed van het Nederlandse deel wat afgenomen. Er is echter nog altijd sprake van een hoofdvestiging in Amsterdam. Wat dat betreft speelt Nederland een belangrijke rol voor Euronext NV en mogen we trots zijn op het feit dat we deze onderneming binnen de landsgrenzen hebben.

Euronext aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Euronext? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Euronext koers, de verwachtingen en toekomst van Euronext en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Euronext aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Euronext aandelen. Als je Euronext aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Euronext – Wat is de waarde van aandelen Euronext?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Euronext kost. Het aandeel Euronext is te vinden op de Euronext, de afkorting op de beurs is Euronext.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Euronext aandeel te kopen.

Euronext kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Euronext aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Euronext en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Euronext. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Euronext kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Euronext aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.