Eurocommercial Properties aandelen

Eurocommercial Properties, ookwel ECMPA is een Nederlands vastgoedfonds met een notering in de AMX. Het fonds bezit vastgoed in de vorm van winkelcentra’s in drie verschillende regio’s, namelijk: Frankrijk, Italië en Zweden. Eurocommercial Properties bevindt zich als vastgoedfonds in dezelfde categorie als Klepierre, Nieuwe Steen Investments, Unibail-Rodamco, Vastned Retail, WDP en Wereldhave.

 

 

 

Eurocommercial Properties is een koopwaardig aandeel dat zeker de moeite waard kan zijn om in uw portefeuille op te nemen. Om dit aan te tonen gaan we ons eens goed verdiepen in dit fonds en de mogelijkheden die dit fonds u te bieden heeft. Mocht u nog vragen hebben over onze analyse, is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Eurocommercial Properties verwachtingen – De toekomst van Eurocommercial Properties

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Eurocommercial Properties verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Eurocommercial Properties

Eurocommercial Properties is in 1991 opgericht en het vastgoedfonds wist in 1992 een eerste stukje vastgoed in Frankrijk toe te eigenen. In 1994 werden er activiteiten in Italië verricht en in 2001 is Eurocommercial Properties zich ook gaan bezighouden met de Zweedse markt. In het verleden werd er geïnvesteerd in kantoorpanden, maar deze activiteiten zijn volledig verkocht. Het vastgoedfonds richt zich nou alleen nog maar op de exploitatie van winkelcentra. Hieronder zijn de regio’s te zien waar het vastgoed zich bevindt.

Regio's ECP

Bron: factsheet Eurocommercial Properties

Momenteel werken er 82 mensen bij dit vastgoedfonds. Ze zorgen er voor dat de huurinkomsten netjes worden betaald en verwerkt. Er gaat ook veel tijd zitten in het selecteren van nieuwe locaties die mogelijk kunnen worden geëxploiteerd. Er wordt dus sowieso altijd grondig onderzoek gedaan voordat er wordt overgegaan tot nieuwe investeringen. Eurocommercial Properties heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en dit is te merken aan de hoge bezettingsgraad van ruim 99%. Het vastgoedfonds zorgt ervoor dat de winkelcentra vrijwel altijd bezet zijn. Dit komt de cashflow ten goede.

Eurocommercial Properties kopen of verkopen?

Dit vastgoedfonds is een zogeheten dividend aristocraat. Het fonds heeft sinds zijn oprichting nog nooit het dividend verlaagd. Zelfs in moeilijke jaren en bij jaren waarin de vastgoedmarkt er erg slecht voor stond, wist Eurocommercial Properties het dividend te handhaven. Het dividendrendement wijkt natuurlijk wel van dag tot dag af vanwege koersschommelingen.

Bron: Eurocommercial Properties > Financials > Dividend

Per 31 december 2016 beschikte het fonds over €37,34 aan eigen vermogen per aandeel (IFRS). De aangepaste netto activa waarde per aandeel (NAV) komt zelfs uit op €43,- per aandeel. Deze aanpassing is gedaan vanwege waardestijgingen. Als u de aandelen onder deze koers koopt, bent u dus eigenlijk spekkoper.

Uiteindelijk is het rendement op aandelen vooral gebaseerd op toekomstige ontwikkelingen van de winst. We moeten dus proberen de winst per aandeel over de komende jaren vast te stellen. Over 2017 wordt een winst verwacht van €2,26. Wij denken dat deze winst in 2018 tot 2020 kan worden geëvenaard en in deze periode mogelijk zelfs kan oplopen tot €2,50. Dit is mogelijk door hogere huurinkomsten en nieuw geopende winkelcentra. Bij een hogere winst per aandeel, komt de koers/winstverhouding alleen maar lager te liggen. Dit betekent dat u in feite uw inleg steeds sneller kunt terugverdienen.

Eurocommercial Properties is goed gepositioneerd en beschikt over een hoge bezettingsgraad. Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat dit vastgoedfonds ooit nog een keer wordt overgenomen door bijvoorbeeld Unibail-Rodamco of een ander groter fonds. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar consolidatie is altijd mogelijk in deze markt.

Het enige lastige in dit verhaal is de ontwikkeling van de rente. Eurocommercial Properties beschikt over een gezonde balans, maar moet toch zo nu en dan bij de bank aankloppen voor een lening of een herfinanciering van kapitaal. Investeren in grote winkelcentra kost nou eenmaal veel geld. De afgelopen jaren hebben vastgoedfondsen kunnen profiteren van de dalende rentes. Het is nu de vraag of deze rentes nog lange tijd zo laag blijven of dat ze langzaam aan weer zullen gaan stijgen. Bij hogere rentes kan de winst per aandeel van het vastgoedfonds onder druk komen te staan.

Koersdoel

Een koers van €40 per aandeel is op dit moment best realistisch. Er is dus nog wel wat upside mogelijk. Mocht de koers de komende maanden verder dalen, dan kan het zeker slim zijn om in dit fonds te gaan beleggen. Zorg er wel voor dat u de rentes in de gaten blijft houden, want die kunnen roet in het eten gooien.

Eurocommercial Properties aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Eurocommercial Properties? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Eurocommercial Properties koers, de verwachtingen en toekomst van Eurocommercial Properties en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Eurocommercial Properties aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Eurocommercial Properties aandelen. Als je Eurocommercial Properties aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Eurocommercial Properties– Wat is de waarde van aandelen Eurocommercial Properties?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Eurocommercial Properties kost. Het aandeel Eurocommercial Properties is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is ECMPA.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Eurocommercial Properties aandeel te kopen.

Eurocommercial Properties kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Eurocommercial Properties aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Eurocommercial Properties en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Eurocommercial Properties. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Eurocommercial Properties kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Eurocommercial Properties aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.