Wilt u Esprit aandelen kopen?

Esprit is een van de bekende kledingfabrikanten, die over heel de wereld actief is. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong, dichtbij de diverse productiefaciliteiten die ervoor zorgen dat we onder andere in de Westerse wereld gebruik kunnen maken van voordelige kleding. De kleding van Esprit kent een behoorlijk scherpe prijs, maar is aan de andere kant van goede kwaliteit. Esprit zorgt op die manier voor een bijzondere combinatie van prijs en kwaliteit.

De laatste jaren komt er meer en meer commentaar op de manier waarop de fabrikanten omgaan met de productie van de kleding. Dit is iets dat Esprit zich aantrekt en waar men nu aan probeert te werken.

Esprit aandelen kopen/verkopen? Open een account bij Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Esprit

Esprit is een bedrijf dat over heel de wereld bekend staat om de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Aan de andere kant heeft het merk te maken met een wat stoffig imago, dat er onder andere voor zorgt dat het lastig blijkt om onderscheidend te zijn ten opzichte van de andere merken die er beschikbaar zijn. Dit zorgt er onder andere voor dat Esprit een hevige strijd voert met andere merken die in het verleden erg populair waren. De prijs lijkt een steeds belangrijker argument te worden om toch kleding van Esprit aan te blijven schaffen.

Met het oog op de toekomst zal Esprit moeten werken aan het eigen imago en meer onderscheidend moeten zijn. Daarnaast probeert het merk meer voet aan de grond te krijgen in de verschillende groeimarkten. Het voordeel hiervan is dat er meer geografische spreiding ontstaat, waardoor Esprit de mogelijkheid krijgt om het aandeel nog meer stabiel te maken en te werken aan een weg omhoog. Tot dat moment kunt u als belegger een stabiele investering doen in Esprit, een bedrijf waar ongeveer 10.000 mensen werken. Vanuit het hoofdkantoor in Hong Kong zal Esprit echter op zoek moeten naar nieuwe mogelijkheden om opnieuw te kunnen groeien.


 

Het aandeel van Esprit heeft zich de laatste jaren op een behoorlijk turbulente manier ontwikkeld. Ongeveer 10 jaar geleden had het aandeel een waarde van €25 – €30. Vervolgens slaagde Esprit er net voor de economische crisis in om de waarde van het aandeel op te laten lopen tot boven de €100. Dat bleek een hoogtepunt dat het merk echter niet zomaar meer kon evenaren. De waarde van het aandeel liep terug tot minder dan €40, waarmee er sprake was van een behoorlijke vrije val, die in ongeveer een jaar plaatsvond.

Sindsdien heeft het aandeel van Esprit zich nog niet direct goed te weten herstellen. De waarde van het aandeel daalde in 2010 en 2011 verder naar ongeveer €10. Vervolgens heeft het aandeel deze waarde langere tijd vast kunnen houden, maar hebben er geen noemenswaardige stijgingen meer plaatsgevonden. Dat betekent voor dit moment dat Esprit een stabiel aandeel vormt, maar het niet meevalt om hiermee een interessant positief rendement te maken. De kans is groot dat het aandeel van Esprit niet nog veel verder onderuit zal gaan, maar de kans is aan de andere kant klein dat er snel een flinke stijging plaats zal vinden.

 

Hoe kunt u Esprit aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Esprit aandelen. Als u bij de broker bent ingelogd, kunt u Esprit opzoeken en het aandeel in de gaten gaan houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! *CFD service. 80,5% verliest geld