Douwe Egberts aandelen

Douwe Egberts, wie kent het nou niet? Douwe Egberts is een oeroude Nederlandse onderneming die koffie verwerkt en verhandelt. Naast koffie houdt Douwe Egberts zich ook bezig met thee en andere levensmiddelen. Douwe Egberts is van plan om naar de Amsterdamse beurs te gaan. Gezien de geschiedenis, de grote bekendheid, de mooie resultaten en de huidige bedrijfsvoering zijn we ervan overtuigd dat dit een ontzettend interessante beurskandidaat is!

Douwe Egberts aandelen kopen is mogelijk via CFD-broker Plus500. Plus500 zal de aandelen aanbieden zodra deze op de markt verschijnen. U krijgt dan gelijk de mogelijkheid om in de aandelen te handelen. Een account aanmaken kost maar enkele minuten en is niet moeilijk. Ook leuk om te weten: Plus500 biedt de mogelijkheid om met een demo-account te handelen. U krijgt dan de beschikking over €40.000,- demo-geld en kunt oefenen tot u erbij neervalt!

Douwe Egberts

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Douwe Egberts verwachtingen – De toekomst van Douwe Egberts

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Douwe Egberts verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Douwe Egberts

Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses verhuisden in 1753 naar Joure (Friesland) om daar een winkel in koloniale waren te beginnen. De handel in chocolade, kruidenierswaren en zuidvruchten waren in de beginjaren de belangrijkste activiteiten In 1780 werd de winkel overgedragen naar zoon Douwe Egberts.

Douwe Egberts wist grote successen te behalen door meer focus te leggen op koffie, thee en tabakswaren. Door ook buiten Joure te gaan verkopen wist het bedrijf een mooie groei te realiseren. In 1919 kreeg het bedrijf een 2e vestiging in Utrecht. Vanwege grote groei moest het bedrijf naar een nog groter pand aan de Keulsekade, daar is Douwe Egberts tot de dag van vandaag nog steeds gevestigd.

Douwe Egberts heeft op dit moment ruim 7.000 medewerkers en is eigenaar van meerdere merken zoals:

  • Douwe Egberts (koffie)
  • Senseo (koffie)
  • Van Nelle (koffie)
  • Laurentis (espresso)
  • Pickwick (thee)

Douwe Egberts beursgang

De Financial Times verwacht dat Douwe Egberts een beurswaarde van zo’n 1,5 tot 2 miljard euro gaat krijgen. Er zal voor 700 miljoen euro aan nieuwe aandelen worden uitgegeven, aldus de FT, dat de documenten heeft ingezien. Daarmee zullen schulden worden afbetaald.

De Douwe Egberts beursgang zal de grootste van 2020 worden. Het belooft dus een flink spektakel te worden! Op dit moment is JAB Holdings eigenaar van JDE Peet’s. JDE Peet’s is weer eigenaar van Douwe Egberts. Het is de bedoeling dat JAB Holdings een deel van de aandelen in Douwe Egberts gaat verkopen. Zo komt er weer meer liquiditeit beschikbaar binnen de holding.

Douwe Egberts en de Coronacrisis

Tot nu toe lijkt Douwe Egberts weinig last te hebben van de Coronacrisis. Concurrent Nestlé rapporteerde pas geleden de eerste kwartaalcijfers 2020. De koffie-activiteiten waren in dat kwartaal met 3,9% gestegen. De effecten van het Coronavirus lijken de koffiemarkt dus nauwelijks te raken. Opzich begrijpelijk, koffie blijft voor veel mensen een eerste levensbehoefte.

Douwe Egberts aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Douwe Egberts? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Douwe Egberts koers, de verwachtingen en toekomst van Douwe Egberts en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Douwe Egberts aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Douwe Egberts aandelen. Als je Douwe Egberts aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Douwe Egberts – Wat is de waarde van aandelen Douwe Egberts?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Douwe Egberts kost. Het aandeel Douwe Egberts) is te vinden op de Douwe Egberts, de afkorting op de beurs is Douwe Egberts.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Douwe Egberts aandeel te kopen.

Douwe Egberts kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Douwe Egberts aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Douwe Egberts en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Douwe Egberts. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Douwe Egberts kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Douwe Egberts aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.