Wilt u Dell aandelen kopen?

Computer en technologiebedrijf Dell keert terug naar de beurs. Voor sommige investeerders en potentiële beleggers is dat belangrijk nieuws. Wij van Aandelenkopen.nl springen daar graag op in.

Dat ze terugkeren naar de beurs, is voor velen geen verrassing. De terugkeer gebeurt via de uitruil van de gewone aandelen en contanten voor de zogenoemde tracking stock. De gewone aandelen worden genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Open een account bij CFD-broker Plus500! *CFD-service. 80,5% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Interessante vragen

We nemen u vandaag mee in de achtergrond van Dell. We hebben het o.a. over de ontwikkelingen van het bedrijf gedurende de jaren. Het bedrijf ging in het verleden al eens naar de beurs. Wat valt daarover te zeggen? Hoe ver gaat het verleden van Dell eigenlijk? En niet geheel onbelangrijk: Is het vandaag de dag een goed bedrijf om in te investeren? Waar kunt u handelen in de Dell aandelen? Het zijn allemaal interessante vragen om eens langs te lopen.

 

Michael Dell

Dell werd opgericht in 1984 door Michael Dell. Het is een Amerikaanse computerfabrikant die gevestigd is in Texas. Dell produceert o.a. personal computers, servers, werkstations, pda’s, software, monitoren, televisietoestellen en printers. Op het moment van oprichten had het bedrijf van meneer Dell een beurswaarde van slechts 1.000 dollar. Dat was het minimum wat toegestaan was onder de wetgeving in Texas. Vier jaar later kreeg Dell een beursnotering aan de NASDAQ in New York, onder het symbool DELL.

 

Positie wereldwijd

Aan het eind van 2004 had Dell een marktaandeel van 17%. Sinds 2001 was Dell de mondiale marktleider in de computermarkt tot februari 2007. HP wist Dell op dat moment naar de tweede plaats te stoten. Het tweede kwartaal van 2015 wist Dell een aandeel van 14% in de wereldwijde pc verkopen te bewerkstelligen. Al met al dus een groot en belangrijk bedrijf in de technologie- en computerbranche. Eerder werd Dell van de beurs gehaald. In het volgende kopje vertellen we u daar graag meer over.

 

2013: van de beurs gehaald

In 2013 werd Dell van de beurs gehaald. Dit deed oprichter Michael Dell samen met de investeerder Silver Lake. De totale waarde van de omruil deal had een waarde van bijna 22 miljard dollar. Van de totale omzet werd dat jaar 50% behaald in de VS. Dell telde toen ruim 110.000 medewerkers. Opvallend is dat het ging om een percentage aan medewerkers wat voor ruim 60% uit het buitenland kwam. Het van de beurs halen van Dell was een operatie van oprichter Michael Dell met hulp van investeerders, die al zorgde voor behoorlijk wat schulden.

 

Mogelijkheden nieuwe beursgang

De mogelijkheden naar een nieuwe beursgang werden begin dit jaar al onderzocht. Enerzijds werd er gesproken over een reguliere beursgang en anderzijds over een mogelijke fusie met dochteronderneming VMware. VMware is een Amerikaans softwarebedrijf en heeft al een beursnotering.

 

Laatste nieuws

Het laatste nieuws rondom Dell heeft alles te maken met de terugkeer naar de beurs. De nieuwe deal moet de schuldenlast verlichten. Anderzijds moet het de structuur vereenvoudigen. Het gaat om een totale beursafwezigheid van bijna 5 jaar. En nu dus een herintrede. Opvallend is dat Dell hiervoor een complexe omweg gebruikt. Ze willen namelijk de aandelen overnemen van hun beursgenoteerde softwaredochter VMware.

De aandelen zijn op dit moment bijna 17 miljard dollar waard. Ze moeten de waarde weergeven van VMware, waarin Dell een controlebelang heeft. VMware zal de aandeelhouders daarbij betalen via een speciaal dividend van 11 miljard dollar. Dell vult aan met aandelen en cash. In totaal gaat het zoals gezegd om een deal van bijna 22 miljard dollar. In 2016 had Dell via de miljardenovername van opslagspecialist EMC ook een controlebelang verworven in VMware. Ook die deal resulteerde uiteindelijk voor een berg aan schulden, wederom!

 

Reden nieuwe beursnotering

De reden van Dell voor de nieuwe beursnotering is o.a. om meer mogelijkheid te creëren voor het terugdringen van de schuldenlast. Zoals u in de vorige koppen heeft kunnen lezen, zijn die er nog steeds. Op dit moment ligt de schuld nog op bijna 53 miljard dollar. Dit komt mede door grote overnames en door de aankoop van EMC. EMC is een bekend dataopslagbedrijf. Met de overname van EMC is Dell wel het grootste private technologiebedrijf ter wereld geworden.

 

Dell aandelen

Aandelenkopen.nl is er om het kopen van aandelen makkelijker te maken voor u. En dus ook om het kopen van Dell aandelen in de toekomst te vereenvoudigen. Wilt u er graag als eerste bij zijn wanneer de Dell aandelen te koop zijn? Dat begrijpen wij maar al te goed. We doen er alles aan u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, zodat u niets mist rondom Dell. Hoe u alvast een goede start kunt maken, vertellen we hieronder.

 

Het is verstandig om alvast een persoonlijke account aan te maken bij de CDF-broker Plus500. Met deze broker wordt het mogelijk om op overzichtelijke wijze te handelen in verschillende aandelen. En dus ook in Dell aandelen. Meedoen op de beurs kan dan al vanaf 100 euro.

Handelen in Dell CFD’s kan interessant zijn, wanneer u kapitaal heeft waar u geen plannen mee heeft. Ook willen we u graag attenderen op een technische en fundamentele analyse. U heeft dan een beter inzicht in Dell op financieel en beleidstechnisch vlak. Bekijk de plannen van Dell voor de toekomst. Kijk dus zeker niet alleen naar de prestaties van dit moment. Op die manier bent u goed op de hoogte en kunt u overdachte beslissingen maken. Let op: CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.