Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Dell Technologies aandelen

Dell Technologies Inc, beter bekend als Dell Technologies, is gevestigd in Verenigde Staten aan One Dell Way, 78682, te Round Rock. De CEO van het bedrijf is Michael Dell.

 

Het Dell Technologies Inc-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van $40,95, de hoogste koers was $41,05 en de laagste koers was $40,22. De slotkoers was $40,99 en is daarmee met 1,16% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Dell Technologies cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Dell Technologies-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Dell Technologies kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Dell Technologies aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Dell Technologies? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Dell Technologies-koers, de verwachtingen en toekomst van Dell Technologies en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Dell Technologies-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Dell Technologies-aandelen. Als je het Dell Technologies-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Dell Technologies Koers - Wat is de waarde van aandelen Dell Technologies

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Dell Technologies was. The stock Dell Technologies can be found of the abbreviation of the exchange is DELL.

Beurskoers Dell Technologies | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Dell Technologies verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Veel mensen zullen Dell kennen van de computers die zij produceren, mede doordat het bedrijf in eerste instantie werd opgericht als Dell Computer Corporation. Op dit vlak zijn zij marktleider in onder meer de Verenigde Staten. Ook binnen Europa worden de computers van Dell veelvuldig verkocht. Naast computers produceert Dell onder meer servers, netwerkapparatuur en diverse soorten software. Voorheen behoorden ook mobiele telefoons tot het productaanbod van Dell. Daar is het bedrijf echter mee gestopt in 2012. Het bedrijf werd in 1984 opgericht en heeft inmiddels meer dan 100.000 medewerkers. Opvallend is dat het bedrijf in 2013 van de beurs verdween door een overname. Vijf jaar later, in 2018 keerde het bedrijf weer terug als Dell Technologies. 

Verwachtingen van Dell  

Dell heeft haar aanbod in de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Het maakt dat Dell tegenwoordig veel meer doet, dan slechts het produceren van computers. Een interessante ontwikkeling, die het bedrijf bestand maakt tegen een snel veranderende wereld. Computers worden minder belangrijk, in die zin dat er steeds meer vanuit de cloud gewerkt wordt. Met virtuele systemen hoeft een desktop niet meer over de beste hardware te beschikken om zware programma’s te kunnen draaien. Daar komt bij dat consumenten, met name particulieren, vaker voor een tablet kiezen in plaats van een volledige computer. De servers en (virtuele) werkstations die Dell produceert sluiten aan op deze trend.  

Afhankelijkheden van externe partijen  

Niet alles is positief aan de positie die Dell inneemt in de markt. Denk bijvoorbeeld ook aan de afhankelijkheid die speelt tussen Dell en verschillende leveranciers van het bedrijf. In het verleden heeft de wereld al eens te kampen gehad met een tekort aan chips. Iets wat ook de industrie waarin Dell zich bevindt beïnvloedt. Zonder deze chips is de productie van computers en bijvoorbeeld servers immers niet mogelijk. De verwachte sterke toename in de productie van telefoons en tablets maakt dat een dergelijk tekort in de toekomst mogelijk nog eens op zal spelen. In welke mate is Dell hiertegen bestand als producent van computers, servers en netwerkapparatuur?  

Naast de afhankelijkheid van leveranciers, welke overigens voor alle producenten van computers en servers speelt, zijn er diverse grote concurrenten op de markt te vinden. Met name HP wint aan marktaandeel in de laatste jaren. Waar Dell lange tijd de grootste producent van computers was, heeft HP die plek in 2017 van Dell overgenomen. Het is de vraag of het Dell lukt om deze marktpositie terug te veroveren. Aan de andere kant valt dit te relativeren, door te stellen dat Dell een veel breder productaanbod aanbiedt en computers die iets minder belangrijk geworden zijn voor de organisatie.  

De recente beursgang uit 2018 maakt dat het bedrijf over relatief veel kapitaal beschikt om te investeren in nieuwe technologieën en daarmee de ontwikkeling van het bedrijf een nieuwe impuls te geven. Iets wat de positie van het bedrijf ten goede kan komen en daarmee zeer waarschijnlijk ook de koers van het bedrijf zal doen laten stijgen. Bij de beursgang in 2018 werden miljarden dollars opgehaald. Sinds de beursgang heeft het bedrijf in een goed economisch klimaat gezeten, waardoor recente koersbewegingen geen garantie zijn voor een succesvolle toekomst.  

Interessante vragen

We nemen u vandaag mee in de achtergrond van Dell. We hebben het o.a. over de ontwikkelingen van het bedrijf gedurende de jaren. Het bedrijf ging in het verleden al eens naar de beurs. Wat valt daarover te zeggen? Hoe ver gaat het verleden van Dell eigenlijk? En niet geheel onbelangrijk: Is het vandaag de dag een goed bedrijf om in te investeren? Waar kunt u handelen in de Dell aandelen? Het zijn allemaal interessante vragen om eens langs te lopen.

Michael Dell

Dell werd opgericht in 1984 door Michael Dell. Het is een Amerikaanse computerfabrikant die gevestigd is in Texas. Dell produceert o.a. personal computers, servers, werkstations, pda’s, software, monitoren, televisietoestellen en printers. Op het moment van oprichten had het bedrijf van meneer Dell een beurswaarde van slechts 1.000 dollar. Dat was het minimum wat toegestaan was onder de wetgeving in Texas. Vier jaar later kreeg Dell een beursnotering aan de NASDAQ in New York, onder het symbool DELL.

Positie wereldwijd

Aan het eind van 2004 had Dell een marktaandeel van 17%. Sinds 2001 was Dell de mondiale marktleider in de computermarkt tot februari 2007. HP wist Dell op dat moment naar de tweede plaats te stoten. Het tweede kwartaal van 2015 wist Dell een aandeel van 14% in de wereldwijde pc verkopen te bewerkstelligen. Al met al dus een groot en belangrijk bedrijf in de technologie- en computerbranche. Eerder werd Dell van de beurs gehaald. In het volgende kopje vertellen we u daar graag meer over.

2013: van de beurs gehaald

In 2013 werd Dell van de beurs gehaald. Dit deed oprichter Michael Dell samen met de investeerder Silver Lake. De totale waarde van de omruil deal had een waarde van bijna 22 miljard dollar. Van de totale omzet werd dat jaar 50% behaald in de VS. Dell telde toen ruim 110.000 medewerkers. Opvallend is dat het ging om een percentage aan medewerkers wat voor ruim 60% uit het buitenland kwam. Het van de beurs halen van Dell was een operatie van oprichter Michael Dell met hulp van investeerders, die al zorgde voor behoorlijk wat schulden.

 

Mogelijkheden nieuwe beursgang

De mogelijkheden naar een nieuwe beursgang werden begin dit jaar al onderzocht. Enerzijds werd er gesproken over een reguliere beursgang en anderzijds over een mogelijke fusie met dochteronderneming VMware. VMware is een Amerikaans softwarebedrijf en heeft al een beursnotering.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws rondom Dell heeft alles te maken met de terugkeer naar de beurs. De nieuwe deal moet de schuldenlast verlichten. Anderzijds moet het de structuur vereenvoudigen. Het gaat om een totale beursafwezigheid van bijna 5 jaar. En nu dus een herintrede. Opvallend is dat Dell hiervoor een complexe omweg gebruikt. Ze willen namelijk de aandelen overnemen van hun beursgenoteerde softwaredochter VMware.<

Dell Technologies aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Dell Technologies-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Dell Technologies-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie