Cryptocurrency handelen

Handelen in cryptocurrency is een manier om financieel voordeel te halen. De behoefte is er bij je om te investeren want je kunt extra geld goed gebruiken. Toch is het belangrijk dat je weet dat net zoals de kans er is om winst te maken, het risico voor verlies ook echt aanwezig is. Logischerwijs is het advies daarom dat je niet direct grote bedragen tegelijk investeert.

Bovendien kun je het best beginnen geld te investeren dat je bereid bent te verliezen.

Handelen in crypto

Het is al een tijdje mogelijk te betalen met verschillende cryptocurrencies. Met je bezit aan cryptocurrency of door erin te investeren, kun je ook geld verdienen. Hieraan zijn er risico’s verbonden zoals bij de traditionele aandelenmarkt. Bovendien heeft het traden in cryptovaluta nog een risico en dat is dat de cryptomarkt heel volatiel is. De prijzen kunnen snel dalen en ook weer snel stijgen.

Deze scherpe prijswisselingen van de cryptomarkt, maken dat het niet verstandig is om veel geld als beginner te investeren. Vooral niet al je spaargeld hiervoor gebruiken, maar juist een goede voorbereiding doen is belangrijk. Je kunt hierbij werken met een doelen van wat je wil bereiken met je investering. Mocht het toch voorkomen dat je verlies lijdt, dan verlies je niet alles in een keer.

Een ander belangrijk verschil tussen de cryptomarkt en de traditionele aandelenmarkt is dat de cryptomarkt 1X24 uur doorloopt. De traditionele aandelenmarkt werkt in tegenstelling tot de cryptomarkt met openings- en sluitingstijden.

Crypto handelen

Wat is cryptocurrency handelen? Het is simpel gezegd het verhandelen van virtueel of digitaal geld met een exchange of uitwisseling. Uiteraard heb je uitgebreid informatie nodig over hoe handelen in cryptocurrency plaatsvindt. Voor je start, is een account op een betrouwbare exchange nodig. Omdat er veel verschillende exchanges zijn, waaronder ook onbetrouwbare.

Een goede internationale en betrouwbare exchange is Binance. In Nederland is een goede en betrouwbare exchange Bitvavo. Als je een account aanmaakt op een betrouwbare exchange, wordt gevraagd om jouw identiteit te verifiëren. Dit is nodig om je account uiteindelijk goed te keuren. Het is voor je privacy natuurlijk een beetje lastig, maar betrouwbare uitwisselingen moeten zich nu eenmaal houden aan wetten en regels.

Zo vermijden zij onder meer witwaspraktijken. Daarom is de verificatie van de identiteit van gebruikers nodig. Als jouw account op de uitwisseling is goedgekeurd, wordt vaak ook een wallet dienst aangeboden. Deze wallet op de exchange heeft een adres waarnaar je jouw gekochte crypto kunt sturen. Of crypto die je al bezit. Heb je veel en verschillende crypto, dan doe je goed eraan om te investeren in een hardware wallet.

Het deel van je crypto vermogen dat je niet zult verhandelen, kun je het best op je hardware wallet opslaan. Cybercriminelen hebben veel minder kans deze te stelen, omdat het offline opgeslagen zit.

Tenslotte is het verstandig om alle beveiligingslagen aan te maken die je kunt aanmaken voor je account. Jouw voorbereiding is rond en kun je kijken hoe handelen in crypto verder eruitziet.

Bitcoin handelen Nederland

Je account is nu gereed. Het nieuws staat bol van Bitcoin dus wil je ook handelen in Bitcoin. In Nederland hebben veel mensen ook hiervoor gekozen, omdat je Bitcoin in veel andere soorten cryptovaluta kunt omwisselen. Bitvavo wordt aanbevolen voor beginners, omdat het gezien wordt als de gemakkelijkste in gebruik.

Je kunt op acht verschillende manieren geld versturen naar je Bitvavo account. Met de creditcard, iDEAL en de SEPA-bankoverboeking. Je kunt in ruim 50 verschillende cryptovaluta handelen. Als je je account hebt voorzien van euro’s, kun je cryptocurrency ermee kopen zoals Bitcoin. De Bitcoinprijs is intussen wel sterk gestegen.

Echter, het is niet verplicht een hele Bitcoin te kopen. Je kunt in een deel van een hele Bitcoin investeren. Met de gekochte Bitcoin, kun je andere cryptocurrency kopen. Wanneer de prijs van deze cryptocurrencies stijgt, kun je deze verkopen en zo winst maken. Je zet deze winst om naar euro’s en stort het terug op je bankrekening. Je hebt dan geld verdient met het verhandelen van crypto.

Denk eraan dat er transactiekosten horen bij het omwisselen en versturen van fiatgeld en crypto. Je hoeft je winst in cryptovaluta niet om te zeten, kunt ervoor kiezen deze op te slaan op je hardware wallet. Zodat je het op een later tijdstip kunt verkopen wanneer echt aantrekkelijk is om dat te doen.

Crypto verhandelen is een spannende activiteit. Toch moet je je hoofd erbij houden. Een goede voorbereiding is van belang met vastgestelde doelen. Investeer via betrouwbare exchanges zoals Bitvavo en Binance. Stel alle veiligheidsmaatregelen in om je account te beveiligen en werk met een sterk wachtwoord. Het is tenslotte ook goed om een hardware wallet te hebben voor veilige opslag van je crypto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.