Crypto Trading Bots

Er gaat best veel tijd zitten in het verhandelen van crypto. Tijd die je eigenlijk niet hebt, dus heb je hulp nodig. Er moet een manier zijn om het traden automatisch te laten gebeuren. En dit is absoluut niet onmogelijk. Wist je dat er crypto trading bots zijn? De woorden crypto trading hebben logischerwijs allang geen geheimen voor je. Echter het woord bot. Dit is afkomstig van het woord robot.

Maar niet eentje die fysiek thuis bij je komt om je te helpen. Het gaat in deze om een unieke software. Je hebt keuze uit verschillende trading bots die jou kunnen assisteren bij het verhandelen van cryptocurrencies. Het doel is zoveel als mogelijk omzet en zo min mogelijk verlies. Dat is ook het belangrijkste doel van de bots. Het leuke vooral aan zo een bot, is dat je al jouw crypto exchange accounts met zo een bot kunt beheren.

Je kunt zo tegelijkertijd, simpel en snel handelen in BTC, ETH, LTC en ook in andere cryptovaluta.

Bitcoin bot

Zoals je weet is Bitcoin ‘s werelds eerste, populairste en grootste cryptocurrency. Het verbaasd daarom niet dat je met de meeste bots crypto Bitcoin kunt verhandelen. Het is ook eerder aangegeven dat een bot zo gebouwd is, om op meerdere accounts te worden gebruikt. Je kunt sowieso gemakkelijker jouw Bitcoin handel aanpakken met een van deze bots.

Voor je kiest voor een bot, is het belangrijk dat jouw handel in Bitcoin plaatsvindt op een betrouwbare exchange. In Nederland kun je kiezen voor accounts op onder andere Bitvavo, Bitcoin Meester, Binance of Litebit. Over het algemeen biedt het best crypto trading platform voldoende veiligheidsmaatregelen tegen hackers. Bitcoin is de duurste en meest gewilde cryptocurrency wat hoge risico’s van cybercriminelen met zich meebrengt.

Wanneer je een crypto bot kiest, is het daarom verstandig en bot te kiezen zonder API-toegang om Bitcoins op te nemen. Ook is het handig dat het IP-adres van de bot, niet zichtbaar is. Daarnaast is het van belang te weten dat een bot steeds bijgesteld moet worden, voor wijzigingen op de markt. Om dit snel en efficiënt aan te pakken, is het goed om de mobiele app van de crypto bot te installeren.

Om je in je keuze te helpen, zijn de beste bots voor Bitcoin op dit moment Cryptohopper, 3Commas en Zignaly. Cryptohopper wordt hierbij beschouwd als geschikt voor de beginner.

Crypto trading bot

De voordelen die een bot jou bieden en vooruitzichten op het boeken van winst, zijn uiteraard belangrijk voor je. Jammer genoeg biedt het gebruik van een bot geen garantie dat je winst zult maken. Omdat het toch maar een software blijft. Bovendien geven crypto platformen meestal aan dat het risico van verlies altijd aanwezig is. Het is niet anders bij de bot. Hou daarom rekening met de volgende punten bij het uitkiezen.

Ga voor een crypto bot waarbij je niet direct hoeft te betalen en jou de optie biedt andere cryptohandelaren te volgen. Zorg ervoor dat de bot die je kiest, back testing mogelijk maakt. Zo kun je met historische data zelf verhandelingsstrategieën analyseren. De indices die de crypto bot bezit zijn daarom belangrijk. Ook welke coins onderzocht worden en hoe de marktkapitalisatie meegenomen wordt in de index.

Crypto bot

Welke is het best, crypto trading bot kiezen? Een cloud gebaseerde bot. Waarom? Het werkt beter dan een server bot, die vereist dat jouw server of pc altijd aan moet zijn. Let ook bij jouw keuze voor een crypto bot dat het een is met de meest actieve trading community op Discord, Reddit of Telegram. Het is ook belangrijk gebruik te maken van de ondersteuning en tutorial van de crypto bot. En let erop dat je een belasting software kunt koppelen aan de crypto bot die je kiest.

Zo sla je meerdere vliegen in een klap, want je hebt het belastinggedeelte automatisch ingebouwd. En bespaar je jezelf ongewenste verrassingen. Controleer ook de achtergrondinformatie van de ontwikkelaars van de bot. Controleer ook eerst als de bot die je wilt gebruiken dezelfde marktstrategieën uitvoert, die jij wenst. De kosten moet je zeker ook eerst controleren en als je voldoende ondersteuning krijgt als gebruiker.

Tenslotte biedt de crypto bot uitkomst, zeker als je een marktstrategie hebt die 24 uur doordraait. Indien het nog niet zo is, kies voor betrouwbare exchanges, met zoveel als mogelijk bescherming. Dit geldt ook voor de crypto bot die je kiest. Ga de kosten na dat deze niet hoog liggen en dat je bijvoorbeeld ook gratis gebruik kunt maken van de bot. Dit biedt jou de mogelijkheid alsnog te wisselen van bot.

Om je in je keuze te helpen, zijn de beste bots voor Bitcoin op dit moment Cryptohopper, 3Commas en Zignaly. Cryptohopper wordt hierbij beschouwd als geschikt voor de beginner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.