Crypto lending

Je kunt op allerlei manieren jouw gekochte of gemijnde crypto gebruiken om winst te maken. Crypto lending is een van deze manieren. Crypto lending is een proces dat je vanuit twee kanten kunt bekijken. Zo is er de kant van de persoon die leent en de kant van de persoon die uitleent. Zowel de persoon die uitleent als de persoon die leent, heeft de mogelijkheid om winst te maken. Logisch is wel dat de persoon die leent, rente veschuldigt is aan de persoon die uitleent.

Het is uiteindelijk een vorm van passief inkomen. Echter, hoe boek je winst door crypto te lenen of uit te lenen?

Wat is Bitcoin lending precies?

Bitcoin lending nemen we eerst onder de loep, omdat het de populairste cryptocurrency is. Veel investeerders willen winst maken met Bitcoin. Als je Bitcoin bezit, kun je Bitcoin uitlenen, rente erover innen en winst maken. Het uitlenen van je Bitcoin wordt ook wel Bitcoin P2P lending of peer-to-peer lending genoemd. Als je Bitcoin wilt lenen of uitlenen, is voorwaarde dat je een account hebt op een platform dat dit ondersteunt.

De platformen Binance, Nexo, Celcius Network en BlockFi zijn nu de bekendste voor een crypto lening. En ook voor Bitcoin lending. Je kunt met een account op een van deze platformen als gebruiker een overeenkomst sluiten voor een Bitcoin lening. Hou er wel rekening mee dat de rente voor Bitcoin lending verschillend is voor elk platform. De rente kan verschillen in percentages van 0,5% tot 8% op jaarbasis.

Er zijn risico’s verbonden aan Bitcoin lending dus is het belangrijk is om deze goed door te nemen. Een van de risico’s is dat de rente aangegeven wordt met de afkorting EAY, Estimated Annual Yield. Dit betekent dat de rente een geschatte of verwachtte rentepercentage is over een jaar. Uiteindelijk kan de werkelijke rente verschillen van de rentepercentages die eerst genoemd zijn.

Nog een risico is indien je de uitgeleende crypto nog steeds in eigen beheer hebt. Of indien je het beheer over je crypto, door het uitlenen, verliest. Want de mogelijkheid bestaat er dat je om bepaalde gegronde redenen de lening wilt stopzetten. Het is van belang dat je deze optie hebt. Geadviseerd wordt dat je het beheer over je eigen fondsen altijd behoudt.

Hoe werkt Crypto lending?

Het is mogelijk om rente te verdienen door je crypto uit te lenen via een platform. En als je crypto wilt lenen? Hoe verdien je eraan door te lenen? Je kunt met crypto lenen ook winst maken, waarbij je inderdaad rente betaalt. Toch is het zo dat je winst kunt maken en wel op twee manieren.

Bij de eerste manier kunt crypto lenen en deze verkopen wanneer de prijs stijgt, op een later tijdstip. Je moet hierbij wel de zekerheid hebben dat de prijs van deze crypto zal stijgen in de toekomst. De rente los je keurig af volgens de overeenkomst. Tegen de tijd dat de prijs stijgt van de crypto, verkoop je het met winst voor een voordelige prijs. Je hebt rente betaalt maar je houdt winst over.

In het geval van de tweede manier, werk je met het dalen van de prijs van crypto in de toekomst. Hierbij leen je de crypto en verkoopt het meteen. Tegen de tijd dat de waarde daalt naar wens, koop je de crypto opnieuw op voor het aflossen van de rente. De rente is minder dan wat je verdiend hebt, dus winst. Van belang hierbij is de ontwikkelingen op de cryptomarkt op de voet te volgen.

Hoe kun je rente op crypto ontvangen?

Crypto uitlenen, is een vorm van passief inkomen creëren. Omdat je rente ontvangt voor de crypto die je hebt uitgeleend. Het is passief, omdat er niet veel werk in zit. Je moet een overeenkomst sluiten met iemand anders op een lending platform, zoals Binance en dat is het enige. Daarna moet je alleen nagaan wanneer je rente binnenkomt met de overeenkomst in gedachte. Het kan per dag, per week of per maand zijn.

Trouwens, het passief inkomen kan zowel door de persoon die uitleent als door de persoon die leent, gegenereerd worden. Daarom wordt crypto lending steeds populairder, ongeacht aan welke kant van het proces je zit. Al met al is belangrijk bij het uitlenen is dat je goed nagaat hoe de overeenkomst is opgemaakt. Verlies hierbij nooit de controle van het beheer over je uitgeleende crypto.

Als je crypto leent, moet je zekerheid over wat de ontwikkelingen zijn van de crypto in kwestie. Je zult nooit 100% zeker zijn, maar met analyses en voorspellingen van experts is het te doen. En door de cryptomarkt goed te blijven volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.