Crypto index

Zowel de ervaren belegger in cryptocurrency als de beginnende belegger in cryptocurrency kunnen hulp gebruiken. Beiden moeten de tijd hebben om de cryptomarkt te volgen en ook zichzelf op de hoogte houden van het recente nieuws. Tijd heb je niet altijd, maar je kunt dam een cryptocurrency index fund gebruiken. Verhandel je Bitcoin, dan heb je een Bitcoin index nodig. Het doel is vooral om risico’s te minimaliseren.

Doordat er veel cryptovaluta zijn, is het complex aan te wijzen in welke je het best kunt investeren. Je kunt het wel vereenvoudigen met een crypto index, zoals de Bitcoin index van een fonds voor Bitcoin. Door zo een fonds kun je beleggen in crypto. En hoe is het dan gemakkelijk voor je? Wat gebeurt er precies?

Coin index bitcoin

Eerst moet je toch weten waar een crypto index vandaan komt en wat het inhoudt. Een crypto index komt van een indexfonds en is een type beleggingsfonds of exchange-traded fund (ETF). Het bevat een portefeuille die gevormd is met bepaalde cryptocurrency om een financiële-marktindex voorbij te streven of om deze te volgen. Het is te vergelijken met de Standard & Poor’s 500 Index (S&P 500).

De BTC/USD index is een bekend voorbeeld van een BTC-index. Deze index geeft de onderlinge verhouding weer tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar.

Bitcoin index graph

Het creëren van een brede marktblootstelling, lage bedrijfskosten bevorderen en een lage omloopsnelheid aanhouden. Dit zijn onder meer de doelen van zo een index-beleggingsfonds. Een crypto index fonds streeft ernaar tenminste hetzelfde rendement als de markt te halen. Dezelfde risico’s worden hierbij meegenomen waarbij het crypto index fonds probeert de markt te kopiëren.

Hoe wil het crypto index fonds dit bereiken? Door bijvoorbeeld in de top 30 cryptovaluta van Coinmarketcap te investeren. Omdat dit bedrijf de top cryptovaluta in de wereld volgt waarbij een notering op Coinmarketcap ook belangrijk is voor cryptovaluta. Daarom zorgt het crypto index fonds er dan altijd voor de top 30 in bezit te hebben, rekening houdend met veranderingen in deze top 30.

Door gebruik te maken van een index graph, kun je de prijsgeschiedenis van crypto en de recente prijsontwikkelingen gemakkelijk volgen. Met een index graph wordt de gemiddelde prijs van een index op ’s werelds toonaangevende beurzen aangegeven. Zo geeft de BTC-prijs index de gemiddelde prijs weer voor Bitcoin op de top wereldwijde beurzen.

Je kunt de gemiddelde prijs van cryptocurrency Bitcoin gemakkelijker analyseren met de Bitcoin chart index. Deze graphs worden door experts van het fonds gebruikt om onder andere een marktstrategie te formuleren.

Wat is een crypto index?

Elke crypto-index wordt gevormd door een selectie van cryptovaluta, die samengebracht en gemeten worden op marktkapitalisatie. Je kunt de marktkapitalisatie van een cryptovaluta berekenen door het aantal eenheden van de cryptovaluta te vermenigvuldigen met de huidige marktwaarde vergeleken met de Amerikaanse dollar. Wanneer een cryptocurrency in waarde stijgt, stijgt de marktkapitalisatie.

Daarom stijgt de waarde van de crypto-index, waarbij het omgekeerde gebeurt, wanneer de waarde van cryptocurrency daalt vergeleken met de Amerikaanse dollar. De waarde van de crypto-index zal dan dalen. Door te handelen met een cryptomand heb je meerdere voordelen, dan wanneer je in meerdere individuele cryptovaluta investeert.

De cryptomand biedt het voordeel van een meer kosteneffectieve manier om in cryptocurrencies te handelen. Zonder eerst een aparte positie op elke individuele coin te hoeven openen, kun je hiermee de cryptovaluta sector in zijn totaliteit bekijken. Handelen met een crypto-index draagt voor een deel bij aan het spreiden van jouw risico’s. Omdat je niet een enkele cryptovaluta wordt blootgesteld.

Het is belangrijk om te weten dat verspreid beleggen en CFD’s voor cryptocurrency, speculatieve producten zijn met een hoog risico. Zo kun je behoorlijke verliezen leiden als gevolg van hoge volatiliteit samen met hefboomwerking. Maar met de crypto index kun je achter de gemiddelde prijs komen voor een bepaald type cryptovaluta, bijvoorbeeld Bitcoin.

Cryptofondsen ontwikkelen verschillende indices. Door deze fondsen kun je gemakkelijker investeren in crypto, doordat deze fondsen ervaren zijn in het gebruik van crypto indices. Met een crypto index heb je het voordeel jouw risico te verspreiden. En om zo de kans op verliezen te verlagen. En toch is het tenslotte belangrijk dat je er rekening mee houdt dat cryptocurrency speculatieve producten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.