Wilt u Colruyt aandelen kopen?

Colruyt is een multinationale onderneming, op het gebied van supermarkten. Het bedrijf is afkomstig uit België, maar is ook over de grens actief. Colruyt is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf, opgericht in 1925 door Franz Colruyt.

Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich enorm uit weten te breiden, al staat er nog altijd een lid van de familie aan de top van het bedrijf. Het gaat om J. Colruyt, de CEO van het bedrijf. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Halle, maar de supermarkten van Colruyt bevinden zich uiteraard door heel het land en ook over de grens in andere landen.

Colruyt kopen/verkopen? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Colruyt

Inmiddels heeft Colruyt verschillende bestuurders gehad, maar zij waren altijd lid van de familie. Het was in 1958 Jo Colruyt die het stokje van zijn vader overnam en het bedrijf verder uit begon te bouwen. Sinds 1994 is het Jef Colruyt die er de leiding heeft. Hij is de zoon van Jo en heeft de nadruk nog meer op de lage prijzen en de sobere inrichting weten te leggen. Dit bleek een goede keuze, aangezien het ertoe heeft weten te leiden dat het bedrijf de omzet kon vergroten en meer winkels kon openen.

Daarnaast is Colruyt de eigenaar van een aantal andere winkelketens. Het gaat bijvoorbeeld om Dreamland en Codi-France in Frankrijk. Verder is de Colruyt de eigenaar van Okay, DreamBaby, Dream, Bio-Planet, Spar en Druco. Dankzij de verschillende winkelketens slaagt Colruyt erin om diverse markten te bedienen en zichzelf minder afhankelijk te maken van de verschillende specifieke markten. Dit zorgt er onder andere voor dat de aandelenkoers minder afhankelijk is van de ontwikkelingen binnen bepaalde markten. In combinatie met de geografische spreiding zorgt Colruyt er op die manier voor dat u kunt rekenen op een stabiele koers van het aandeel, waardoor u kunt rekenen op een aantrekkelijk rendement.

Het aandeel van Colruyt heeft zich de laatste jaren positief ontwikkeld. De koers van Colruyt schommelt de laatste tijd  behoorlijk stabiel rond de €40. Het lijkt erop dat de koers van het aandeel het de komende tijd weer iets beter zal gaan doen, waardoor de aandeelhouders kunnen rekenen op een aantrekkelijk rendement. Colruyt kan de toekomst positief tegemoet zien en lijkt bezig met een plan om zich verder uit te breiden en er daarmee voor te zorgen dat ook de aandeelhouders kunnen rekenen op interessante ontwikkelingen. Het is voor hen immers van belang dat Colruyt waarde toe blijft voegen.

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-!

Koop/verkoop hier direct uw Colruyt CFD’s *CFD service. 76,4% verliest geld