Coinbase, een Amerikaans bedrijf, heeft niet zo lang geleden bekendgemaakt een IPO te houden voor zijn aandelen. Coinbase is ongeveer acht jaar geleden opgericht en is een digitaal cryptovaluta wisselkantoor. Je kunt dus via Coinbase cryptovaluta onderling omzetten. Het is het grootste cryptovaluta wisselkantoor van Amerika waarbij Brian Armstrong, voormalig Airbnb engineer, en Fred Ehrsam, een Goldman Sachs trader, de oprichters zijn.

Twee jaar na zijn oprichting, in 2014, groeide het bedrijf al uit tot een ruim één miljoen gebruikers tellend bedrijf. Daarnaast investeerden veel verschillende financieringsbedrijven in dit bedrijf. Coinbase biedt twee diensten, wisselkantoor voor diverse digitale valuta en verkoop van cryptovaluta aan particulieren. Voor de verkoop kun je alleen voor Bitcoin, Bitcoin cash, Ether, Ethereum Classic en Litecoin terecht bij Coinbase.

Eind februari, begin maart Initial Public Offering

De koop- en verkoopmogelijkheid voor crypto’s van Coinbase is in meer dan 32 landen mogelijk vanaf 2018. Verder is er een functionerende cryptovaluta wallet in ruim 190 landen. De afgelopen weken is er veel over de Coinbase stock in het cryptovaluta gerelateerd nieuws gesproken. Omdat Coinbase zelf hun IPO (initial public offering) van eind februari/begin maart heeft aangekondigd voor hun aandelen. Dit betekent dat de Coinbase aandelen beschikbaar zullen worden op de markt.

IPO-voorbereiding

De openbare uitgave van aandelen zal veel informatie over de waarde van het wisselkantoor naar buiten brengen. Ook over cryptovaluta die via dit digitaal wisselkantoor worden uitgewisseld. Op basis van de aangekondigde IPO is het belangrijk om de Coinbase stock goed na te gaan om te weten indien investeren in Coinbase aandelen voordelig is. Het aandeel van Coinbase is nog niet beschikbaar op de markt.

Coinbase stock zal hoogstwaarschijnlijk na de IPO ook door brokers beschikbaar zijn voor het publiek. Daarom is het verstandig om nu al een account te hebben bij een online broker, als je wilt investeren in Coinbase aandelen. Je kunt nu al zoeken naar een goede broker die past bij je wensen. Je kunt de online broker zien als intermediaire schakel tussen beurzen en beleggers.

Er zijn wel kosten vanuit de kant van de broker, die hij laag probeert te houden. Bovendien zijn bepaalde handelsproducten gratis. Zoek een broker die niet te veel aan commissies vraagt en die goed gereguleerd is. Met een goed gereguleerde en veilig platform hoef je je geen zorgen te maken over de broker. In Nederland kennen wij de AFM en zo hebben de meeste landen één toezichthouder.

De beleggingen die je doet, wil je altijd kunnen controleren. Het is daarom goed als het handelsplatform van de broker beschikbaar is met een goede mobiele app.

Coinbase stock verwachtingen

De reden waarom Coinbase besloten heeft haar aandelen publiekelijk aan te bieden, is om op de hoge waarde van onder meer Bitcoin te kapitaliseren. De grote stijging in waarde van verscheidene cryptovaluta en de publiciteit die digitale valuta kreeg in de media eind 2020, hebben tot dit besluit geleid. De waarde van aandeel Coinbase zal dus sterk beïnvloed worden door het toekomstig verloop van cryptovaluta.

Zeker is dat de cryptomarkt vluchtig is en dat biedt logischerwijs niet veel zekerheid. De IPO van het grootste crypto wisselkantoor ter wereld zal naar verwachting nog meer leiden tot het omhoogschieten van de waarde van crypto’s. Hierbij geldt wel dat crypto’s en aandelen samengaan. Als cryptovaluta meer mainstream wordt, zal dit positief werken op een stijging in waarde van Coinbase stock.

De hoge waarden en prijsrecords gevestigd door Bitcoin en Ethereum, hebben de ideale gelegenheid voor Coinbase gecreëerd. Voor het beschikbaar stellen van haar aandelen op de beurs. Echter, experts blijven terughoudend en waarschuwen toch voor de vluchtigheid van cryptovaluta. En daarom is het enige wat je kunt doen, afwachten als Bitcoin en andere crypto’s hun waarde niet verliezen. Omdat de prijzen misschien net als in 2018 opnieuw kunnen vallen.

Naast afwachten is het op den duur belangrijk de waarde van cryptovaluta goed te volgen. Zo alleen kun je nauwkeurig anticiperen op veranderingen in de waarde van Coinbase stock. Nadat de IPO is afgerond, kan de waarde van aandeel Coinbase flink stijgen. Dit is het geval als tijdens de Coinbase IPO de waarde van crypto’s stabiel blijft of zelfs gaat stijgen. Het investeren in Coinbase stock is in dit geval een slim besluit.

Daarom is het investeren in Coinbase stock meer voor mensen die in de waarde van crypto’s geloven op lange termijn. Deze mensen hebben het voorover om de koersen van verschillende crypto’s op de voet te volgen. Dit biedt hun een goed beeld van het koersverloop van de Coinbase stock.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *