Maak gebruik van de ‘Buy The Dip strategie!’

de-buy-the-dip-strategieBent u een belegger met een lange beleggingshorizon van bijvoorbeeld 20 jaar en heeft u uzelf een beleggingsdoel gegeven dat nog ver in de toekomst ligt? Erg fijn! U heeft dus nog jaren de tijd om deze wel hele interessante strategie te volgen.

De ‘Buy The Dip strategie’ houdt in dat er bij een daling van aandelen moet worden bijgekocht om zo de gemiddelde gekochte prijs per aandeel te verlagen. Er wordt bij de strategie dus slim gebruik gemaakt van de zwakke periodes van de beurs. Elke keer als de beurs zo’n 5% tot 10% lager staat moet u bijkopen, maar u bepaalt natuurlijk zelf of u zich goed voelt bij het kopen van aandelen op bepaalde niveaus.

Als u deze strategie op een goede manier toepast, is het mogelijk om uw aandelen elke keer met een flinke korting bij te kopen. Door dus op koopjes te jagen, vergroot u uw rendement enorm. Er is dus erg veel rendement mogelijk door op een slimme manier met uw aankopen om te gaan.

Begin hier direct met de Buy The Dip strategie! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Hoe werkt de Buy The Dip strategie?

Buy the dip is een bekende strategie in de financiële branche. De ene persoon doet het liefst niets anders en de ander hanteert liever de buy en hold strategie. De naam buy en hold zegt eigenlijk al genoeg. Een aandeel wordt dan langere tijd vastgehouden. Bij de buy the dip gaat het net even anders. De kans is groot dat u er nog niet zoveel over weet. Het is ook wat ingewikkelder dan bepaalde andere strategieën. Tijd om u er eens wat meer over te vertellen!

Bij de Buy The Dip strategie koopt u elke keer een klein plukje aandelen bij als de beurs daalt. U kunt zelf bepalen bij hoeveel procent daling u dit doet. Het grote voordeel van deze strategie is dat u in principe elke aankoop met korting koopt. U jaagt bij deze strategie dus op koopjes. In het echte leven is dat ook slim om te doen! Sommige beleggers kopen gek genoeg altijd als aandelen erg hoog staan, omdat ze bijvoorbeeld een tip van een analist of andere belegger kregen. Soms kan dit goed uitpakken, maar toch is het zonde, want wellicht kon u het aandeel veel goedkoper in uw bezit krijgen.

Het kopen op basis van dips is gebaseerd op de zogeheten marktfluctuaties. Door de aandelen te kopen na een dip, kopen de beleggers hoofdzakelijk aandelen tegen een lagere verkoopprijs. Er zijn verschillende handelsstrategieën. Vooral wanneer de markt overkocht is, lijkt de buy the dip strategie te werken. Het kan een winstgevende strategie zijn voor traders die betrouwbaar omkeringen kunnen identificeren.

Om deze strategie zo duidelijk mogelijk te weergeven, hebben we de onderstaande afbeelding bij dit artikel toegevoegd. U ziet hier de koers van de AEX over de periode van één jaar. Er waren in deze periode maar liefst 8 duidelijke koopmomenten. Als u bij al deze momenten uw aandelen had gekocht, had u een goede gemiddelde inkoopprijs gehad en was u zeker van goede rendementen.

Buy the dip koopmomenten

 

Deze strategie is dus echt super als u een lange beleggingshorizon heeft en als u er zeker van wilt zijn dat u niet elke keer op de hoogste punten in de markt uw aandelen koopt. Toch zijn er bij deze strategie ook een aantal nadelen. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met hogere transactiekosten, omdat u elke keer een plukje aandelen koopt en niet gewoon simpelweg alle aandelen in één keer aanschaft.

Het is bij deze strategie ook belangrijk dat u de markten in de gaten blijft houden. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat de beurs ineens instort, het zou dan zonde zijn als u deze nieuwe ronde van aankopen helemaal mist. Het is bij deze strategie dus wel een pre als u gedisciplineerd blijft en ook daadwerkelijk elke keer bij een daling van bijvoorbeeld 5% uw aandelen bijkoopt.

 

Discipline en geduld

De buy the dip is een slimme strategie wanneer u een lange beleggingshorizon heeft. Met andere woorden: u draait nog even mee. En wanneer u er zeker van wilt zijn dat u niet telkens op de hoogste punten in de markt uw aandelen koopt. Toch heeft deze strategie ook een aantal nadelen. U heeft bijvoorbeeld te maken met hogere transactiekosten. Dit komt omdat u elke keer een beetje koopt en niet gewoon simpelweg alle aandelen in één keer aanschaft.

Daarnaast is het enorm belangrijk dat u de markten in de gaten blijft houden. Stel dat de beurs namelijk zou instorten en u deze nieuwe ronde van aankopen volledig mist. Dat zou natuurlijk enorm zonde zijn! Het is dus zaak om extra gedisciplineerd te blijven. Koop bijvoorbeeld standaard op een daling van 5% uw aandelen bij. Behoud ten alle tijden het geduld en doe uw research. Het kan gerust een aantal maanden duren voordat er een duidelijke daling plaatsvindt.

Naast hogere transactiekosten en discipline is het ook belangrijk dat u geduld heeft, want het kan natuurlijk voorkomen dat het wel maanden duurt voordat er een duidelijke daling plaatsvind. Uw geduld wordt uiteindelijk wel worden beloond, want zoals uit onderzoek is gebleken, stijgt de beurs op lange termijn met 6,6%. Bekijk hiervoor vooral de onderstaande afbeelding.

Rentement op aandelen

 

Waar te beginnen met deze strategie?

Als u meer wilt leren over een dergelijke belegstrategie, kan het verstandig zijn om een demo account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld). U kunt dan leren over marktterminologie en werkt aan technieken voor het identificeren van trends. Verschillende indicatoren en grafieken geven u een beter beeld van het aandeel. Ideaal om uw persoonlijke handelskwaliteit aan den lijve te ondervinden. Bovendien leert u snel hoe u het beste kunt meedoen op de beurs.

Heeft u interesse om met deze belegstrategie online aan de slag te gaan? Dat begrijpen wij zeker! We adviseren u onze favoriete CFD-broker Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld). Deze broker geeft u de mogelijkheid om in duizenden verschillende beleggingsproducten te handelen. U kunt bijvoorbeeld valuta’s, grondstoffen, opties, indexen of aandelen kopen.

Het is bij deze CFD-broker *CFD service. 80,5% verliest geld) mogelijk om met behulp van allerlei indicatoren en grafieken inzichtelijk te krijgen wat de koers de afgelopen tijd heeft gedaan. Dat is natuurlijk belangrijke informatie voor het in en uitstappen. Zo bent u er zeker van dat u goede analyses kunt maken en de beste beleggingsbeslissingen kunt maken.

Aanmelden is erg eenvoudig en het is al binnen 5 minuten mogelijk om een account te openen bij deze CFD-broker *(CFD service. 80,5% verliest geld). Eerder hebben we het al gehad over het openen van een demo account. U heeft dan de mogelijkheid om te beleggen met 40.000 euro aan demogeld. Oefenen wordt u zo wel erg makkelijk gemaakt!

 

We behandelden deze keer de ‘Buy The Dip strategie’, maar het is ook slim om onze andere strategieën te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *