Zalando aandelen

Koop hier uw Zalando aandelen!

ZalandoZalando aandelen is een Duitse webshop voor kleding, schoenen en mode-accessoires. Zalando is opgericht in 2008 en heeft zich sindsdien goed ontwikkeld. Zalando is nu actief in: Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Spanje, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Polen.

De beursgang van Zalando vond op 1 oktober 2014 plaats. De beursgang zorgde ervoor dat er meer kapitaal werd opgehaald en op deze manier kon er verder worden geïnnoveerd en uitgebreid. Op dit moment heeft Zalando te maken met een lange netto winst en het wordt een uitdaging om de winstgevendheid te vergroten.

 

Over Zalando

Zalando is ooit van start gegaan met de verkoop van online schoenen. Het grote succes van het bedrijf ontstond, op het moment dat het besloot gratis verzendingen en gratis retouren aan te gaan bieden. Dit heeft er onder andere toe geleid dat Zalando ook kleding is gaan verkopen. De uitbreiding naar onder andere Nederland is niet onopgemerkt gebleven, met name vanwege de schreeuwerige manier van presenteren. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Zalando een belangrijke speler binnen de online verkopen is geworden, die nu verder uit wil breiden en bijvoorbeeld het online pashokje wil introduceren.

Zalando wil binnen Europa verder groeien en haar positie op die manier versterken. Hier zijn flinke investeringen voor nodig, die men wil financieren met een beursgang. Ook de plannen voor het digitale pashokje vragen om een enorme investering. Zalando hoopt op die manier de volgende stap binnen het online winkelen te kunnen zetten, die er onder andere voor moet zorgen dat het aantal retouren flink af zal gaan nemen.

Zalando maakt een enorme omzet, maar de winst is aan de andere kant beperkt. Dat heeft vooral te maken met het aantal retouren, iets waar het digitale pashokje verandering in aan moet gaan brengen. Op het moment dat consumenten hun kleding online kunnen passen heeft Zalando de mogelijkheid om de verhouding tussen de winst en de omzet te verbeteren. Dit komt dan ook de koers van het aandeel weer ten goede. Wat dat betreft zorgde de beursgang voor een kapitaalinjectie die het bedrijf de mogelijkheid gaf om 150 nieuwe programmeurs aan te stellen en samen te werken aan een van de grootste innovaties binnen het online bestellen van kleding en schoenen.

 

Koop/verkoop hier uw Zalando CFD’s! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Cijfers Zalando

Zalando verkoopt zijn producten in 15 verschillende Europese landen. De omzet bedroeg in 2014 €2,21 miljard, hierbij werd een winst geboekt van 47,1 miljoen. Ongeveer de helft van de omzet komt uit de verkoop van schoenen. De voornaamste reden dat de winst op lage niveaus ligt is dat gratis verzenden en hoge advertentiekosten voor een flinke kostenpost zorgen. Ook komen retouren nog vaak voor en dit heeft ook geen positieve invloed op de cijfers van Zalando. De meeste omzet behaalt Zalando in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Inmiddels zijn er 13,7 miljoen klanten die de producten van Zalando met enige regelmaat bestellen.

 

Beursgang Zalando en Zalando aandelen kopen!

De beursgang van Zalando vond op 1 oktober plaats op de beurs van Frankfurt. De waardering van Zalando kwam toen op zo’n €4 a €5 miljard uit. Als u interesse heeft in de Zalando aandelen, is het verstandig om u aan te melden bij de broker Plus500. Zodra Zalando daar de beurs gaat zal het mogelijk zijn om deze aandelen te verhandelen. Aandelenkopen.nl houdt Zalando in de gaten en we houden u op de hoogte, mochten er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.