Yahoo! aandelen

Wilt u Yahoo! aandelen kopen of verkopen?

Yahoo aandelenYahoo! Inc. ook wel Yahoo! staat voor (Yet Another Hierarchical Officious Oracle), staat bekend om de gelijknamige zoekmachine. Daarnaast beschikt Yahoo! ook over Yahoo! Mail en is daarmee één van de marktleiders, naast Outlook.com en Gmail.

Yahoo! is opgericht in 1995 en is gevestigd in Sunnyvale, Californië. In 1996 kreeg Yahoo! een beursnotering. Momenteel werken er 11.700 werknemers bij Yahoo!.

De afgelopen jaren vielen de prestaties van Yahoo! tegen. De omzet is al 5 jaar achter elkaar aan het dalen. De winst staat ook erg onder druk en Yahoo! wordt door sommigen dan ook wel omschreven als de V&D van het internet. Yahoo! heeft in het verleden wel een goede investering gedaan. In augustus 2005 investeerde het bedrijf namelijk $1 miljard in Alibaba. De investering is erg goed uitgepakt en Yahoo! wist hierdoor het eigen vermogen flink te spekken.

Alle activiteiten die niet tot de kern van Yahoo! behoren staan op dit moment in de verkoop. De ontslagvergoeding van werknemers is gewijzigd en ook zijn er pas geleden zo’n 1500 medewerkers de deur uit gestuurd. Beleggers geven CEO Marissa Mayer de schuld van de slechte resultaten en het is nu afwachten hoe deze situatie zich verder zal gaan ontwikkelen.

 

Over Yahoo

Yahoo is een Amerikaans bedrijf dat werd opgericht in 1995 om het zoeken op internet te vereenvoudigen. Om precies te zijn, een portaalwebsite dat nieuws, entertainment en financiële informatie leverde. Vandaag de dag doet Yahoo dat in grote lijnen nog steeds. Concurrenten zoals Google en Facebook gingen echter sneller vooruit. Daardoor moest Yahoo manieren gaan zoeken om meer waarde uit het bedrijf te halen. Het onderzocht o.a. de verkoop van het grote belang van het bedrijf Alibaba en Yahoo Japan, echter werd dat pad wegens fiscale doeleinden toch verlaten.

 

Alleen een zoekmachine?

Op zijn hoogtepunt was Yahoo meer dan 100 miljard euro waard. Hoewel Yahoo in Nederland nooit echt groot geworden is, kennen veel mensen het wel als bekende zoekmachine. Toch doet het internetbedrijf nog veel meer dan dat. Denk o.a. aan Yahoo Mail, Yahoo Games, Altavista, Delicious en Flickr. Yahoo Mail behoort samen met Hotmail tot de marktleiders op het gebied van gratis e-maildiensten. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over Yahoo en dan vooral over de producten van het bedrijf. Om te beginnen, waar staat Yahoo eigenlijk voor?

 

Beursnotering Yahoo

Yahoo is de afkorting van Yet Another Hierarchical Officious Oracl. Niet alleen Google, maar ook Yahoo maakte een debuut op de schermenbeurs NASDAQ, onder de naam YHOO. De beursgang leverde maar liefst 32 miljoen dollar op. Tijdens de IPO had Yahoo nog geen 50 man aan personeel. In 2016 werd het internetbedrijf overgenomen door Verizon, de Amerikaanse telecomprovider. Tegenwoordig functioneert Yahoo voor een deel onder de naam Altaba. Verderop vertellen we daar wat meer over.

 

Flink datalek

Tussen 2013 en 2016 kampte Yahoo met een flink datalek. Het Amerikaanse bedrijf kwam daardoor natuurlijk zelf negatief in het nieuws. Het werd bekend dat de e-mailadressen en wachtwoorden van 500 miljoen Yahoogebruikers waren buitgemaakt tijdens een hack. Absoluut geen goede zaak. Yahoo wist ervan, maar bracht het twee jaar later pas naar buiten. Het liep uit op een boete van maar liefst 35 miljoen dollar.

 

Verizon en Altaba

Nadat het lek aan het licht kwam, betaalde Verizon uiteindelijk 350 miljoen minder voor de overname. Er werd halverwege 2017 een bedrag van 4,48 miljard dollar betaald. Het overgebleven deel van Yahoo veranderde zijn naam in Altaba. Met andere woorden, een deel van Yahoo gaat inmiddels verder onder Altaba. Het gaat dan vooral om het aandeel van 16% dat Yahoo in Alibaba heeft. Evenals een portfolio aan patenten. Altaba is een Amerikaans investeringsfonds met o.a. een aandelenbelang van circa 15% in de Chinese internetgigant Alibaba. Een grote speler dus.

 

Nieuwe start?

Sinds het enorme datalek is Yahoo behoorlijk uit de gratie geraakt. Het bedrijf opereerde de afgelopen jaren toch wel in de luwte. En dat terwijl Yahoo in het verleden zelfs een van de grootste namen in de technologie industrie was. Hoewel de gebeurtenis rondom het datalek bij veel investeerders en beleggers wel degelijk tot wantrouwen heeft geleid, lijkt er weer meer interesse te komen voor Yahoo.

 

Nieuwe chat-app

Dat heeft mede te maken met het feit dat het Amerikaanse bedrijf inmiddels weer van zich laat horen. Ook is er vorig jaar o.a. een nieuwe chat-app gelanceerd onder de naam Squirrel. Het is een app die werkt op basis van privé uitnodigingen. De gebruiker maakt chatkamers aan, waarvan de link vervolgens gedeeld kan worden met familie en vrienden. De toekomst zal uitwijzen wat er verder nog gaat gebeuren rondom Yahoo.

 

Breed scala producten

Op de homepagina van Yahoo staat een breed scala aan producten en kenmerken. Ze verbinden de gebruiker o.a. met het nieuws, reizen, shoppen, TumbIr, e-mail en Flickr. Voor ieder wat wils dus. Yahoo’s zoekmachine is mogelijk gemaakt door het welbekende Bing. Echter beheert Yahoo het ontwerp en de resultaten die weergegeven worden op de Search Engine Land.

 

Yahoo Mail

Yahoo Mail is een prominente gratis e-mailprovider met veel inbox opslag, snelle uploadtijden en een handige mobiele app. Zo is de e-mail van de gebruiker gemakkelijk en toegankelijk. En dan is er ook nog Yahoo News. Deze biedt de gebruiker meerdere perspectieven om te helpen het verhaal van alle kanten te bekijken. Er wordt samengewerkt met diverse nieuwspartners en er is een originele rapportage door het team van journalisten. De app is te downloaden via de Play Store.

 

Yahoo Finance

Yahoo Finance is een van ’s werelds grootste nieuwssites voor beleggers en liefhebbers van financieel nieuws. De bezoeker vindt er realtime aandelenkoersen en marktinformatie. Inmiddels is er ook een functie toegevoegd die cryptovaluta handel op het platform mogelijk maakt. Voor die functie ging Yahoo een partnerschap aan met Tradelt, een platform dat integreert met brokeragediensten om op te treden als een hub voor het verhandelen van financiële activa.

 

Yahoo zelf uitproberen

Wanneer u geïnteresseerd bent in hetgeen Yahoo nog meer aanbiedt, is het verstandig om eens naar de website te surfen. Heel veel nieuws over Yahoo gaat u via de Google zoekmachine helaas niet vinden. Daarom is het handig wanneer u zelf het e.e.a. uitprobeert. Hieronder vertellen we u wel alvast hoe u Yahoo aandelen in de beleggingsportefeuille kunt opnemen. Dat kan bijvoorbeeld wanneer u een stijging van het Yahoo aandeel voorziet.

 

Cijfers van Yahoo!

Als er naar de jaarcijfers van 2018 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $45,2 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $29 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2018 respectievelijk $4,9 miljard en -$4,3 miljard. Het grote verlies van $4,3 miljard heeft te maken met een grote afboeking goodwill ($4,5 miljard). Hoe dan ook, Yahoo! doet het op dit moment erg slecht en het bedrijf lijkt het tij maar niet echt te kunnen keren. Uit de jaarcijfers van 2018 hebben we ook de volgende cijfers weten te halen:

 

Yahoo! aandelen

Interesse om deze aandelen te kopen? Het is bij aandelen kopen altijd verstandig om u te verdiepen in de technische en de fundamentele kant van het bedrijf. Zorg ervoor dat u weet hoe de prijsontwikkeling zich in het verleden heeft verhouden tot de winst van de onderneming. Ga vervolgens ook echt goed kijken naar de fundamenten van de onderneming. Het is goed om de balans, de winst- en verliesrekening, de ratio’s en andere kengetallen door te nemen.

Als er naar de cijfers van Yahoo! wordt gekeken, kunnen we vaststellen dat deze multinational er echt alles aan moet doen om de winstgevendheid te vergroten. We zien een slechte koers/winstverhouding en een winst per aandeel die in de negatieve zone zit. Zorg er als belegger bij dit aandeel echt voor dat u zeker van uw zaak bent als u bij een bepaalde koers instapt. Een hold advies is voor deze aandelen op zijn plaats. Zorg er ook zeker voor dat u rekening houdt met de korte en lange termijn trends van dit aandeel. Het kan voorkomen dat er nog geen daling zal plaatsvinden op de korte termijn, maar deze daling is echter niet uit te sluiten.

 

Hoe kunt u Yahoo! aandelen kopen of verkopen?

Yahoo aandelen kopen? Dat kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke en betrouwbare online broker die ontzettend veel beleggingsproducten heeft. Door eenvoudig uw persoonlijke account aan te maken, kunt u direct starten met handelen in Yahoo aandelen. Er bestaat ook een mogelijkheid te beleggen met een oefenaccount. Met deze demo account krijgt u een flink fictief vermogen. Ideaal om mee te experimenteren. Wilt u starten met echt geld? Denk dan zeker aan het doen van een technische- en fundamentele analyse voor Yahoo. Onthoud dat er sprake is van een CFD-risico en 76,4% van de mensen geld verliest.

 

Geef een reactie

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.