Google
Google

Yahoo! aandelen

Wilt u Yahoo! aandelen kopen?

Yahoo aandelenYahoo! Inc. ook wel Yahoo! staat voor (Yet Another Hierarchical Officious Oracle), staat bekend om de gelijknamige zoekmachine. Daarnaast beschikt Yahoo! ook over Yahoo! Mail en is daarmee één van de marktleiders, naast Outlook.com en Gmail.

Yahoo! is opgericht in 1995 en is gevestigd in Sunnyvale, Californië. In 1996 kreeg Yahoo! een beursnotering. Momenteel werken er 11.700 werknemers bij Yahoo!.

De afgelopen jaren vielen de prestaties van Yahoo! tegen. De omzet is al 5 jaar achter elkaar aan het dalen. De winst staat ook erg onder druk en Yahoo! wordt door sommigen dan ook wel omschreven als de V&D van het internet. Yahoo! heeft in het verleden wel een goede investering gedaan. In augustus 2005 investeerde het bedrijf namelijk $1 miljard in Alibaba. De investering is erg goed uitgepakt en Yahoo! wist hierdoor het eigen vermogen flink te spekken.

Alle activiteiten die niet tot de kern van Yahoo! behoren staan op dit moment in de verkoop. De ontslagvergoeding van werknemers is gewijzigd en ook zijn er pas geleden zo’n 1500 medewerkers de deur uit gestuurd. Beleggers geven CEO Marissa Mayer de schuld van de slechte resultaten en het is nu afwachten hoe deze situatie zich verder zal gaan ontwikkelen.

 

Cijfers van Yahoo!

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $45,2 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $29 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk $4,9 miljard en -$4,3 miljard. Het grote verlies van $4,3 miljard heeft te maken met een grote afboeking goodwill ($4,5 miljard). Hoe dan ook, Yahoo! doet het op dit moment erg slecht en het bedrijf lijkt het tij maar niet echt te kunnen keren. Uit de jaarcijfers van 2015 hebben we ook de volgende cijfers weten te halen:

 

Yahoo! aandelen

Interesse om deze aandelen te kopen? Het is bij aandelen kopen altijd verstandig om u te verdiepen in de technische en de fundamentele kant van het bedrijf. Zorg ervoor dat u weet hoe de prijsontwikkeling zich in het verleden heeft verhouden tot de winst van de onderneming. Ga vervolgens ook echt goed kijken naar de fundamenten van de onderneming. Het is goed om de balans, de winst- en verliesrekening, de ratio’s en andere kengetallen door te nemen.

Als er naar de cijfers van Yahoo! wordt gekeken, kunnen we vaststellen dat deze multinational er echt alles aan moet doen om de winstgevendheid te vergroten. We zien een slechte koers/winstverhouding en een winst per aandeel die in de negatieve zone zit. Zorg er als belegger bij dit aandeel echt voor dat u zeker van uw zaak bent als u bij een bepaalde koers instapt. Een hold advies is voor deze aandelen op zijn plaats. Zorg er ook zeker voor dat u rekening houdt met de korte en lange termijn trends van dit aandeel. Het kan voorkomen dat er nog geen daling zal plaatsvinden op de korte termijn, maar deze daling is echter niet uit te sluiten.

 

Hoe kunt u Yahoo! aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in deze aandelen. Handel met een demo-account met €20.000,- demogeld of neem de grote stap en ga beleggen met echt geld. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Yahoo! aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google