WeTransfer aandelen

WeTransfer: potentiële beursganger of toch niet?

WeTransfer aandelenWeTransfer heeft u vast zelf ook wel eens gebruikt. Een bestand wat te groot is om via de e-mail te sturen? Geen probleem, want dan is er altijd nog WeTransfer. WeTransfer is een gratis online platform waarmee bestanden op makkelijke wijze uitgewisseld kunnen worden. Er kunnen bestanden worden geüpload tot een grootte van 2 GB. De bestanden kunnen vervolgens naar maar liefst 20 adressen worden verzonden.

Hoewel WeTransfer vandaag de dag nog niet meedoet met de beurs, is de verwachting voor deelname in de toekomst behoorlijk groot. Het is in ieder geval verstandig om een demo account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt dan oefenen met 40.000 fictieve euro’s. Door een uitgebreid overzicht van indicatoren en grafieken kunt u inzicht krijgen in beleggen. Zo verbeterd u de handelskwaliteit en kunt u deze later inzetten wanneer het mooie WeTransfer naar de beurs gaat.

 

Opgericht in 2009

WeTransfer werd in 2009 opgericht door twee mannen van Nederlandse bodem. Het gaat om Ronald Hans en Bas Beerens. Samen wilden ze een platform creëren waarmee iedereen gratis, overal ter wereld, grote bestanden op eenvoudige wijze kon versturen. Dat hen dat aardig gelukt is, blijkt vandaag de dag maar weer eens! Het team van zo’n 100 medewerkers is verspreid over kantoren in de VS (Los Angeles) en Nederland (Amsterdam). Het platform wordt vandaag de dag wereldwijd gebruikt en is beschikbaar in 9 talen.

 

Enkele statistieken

Wanneer we kijken naar enkele statistieken van het platform, dan vallen er een aantal opvallende zaken te concluderen. Zo heeft het platform meer dan 2,3 miljoen transfers per dag. Het gaat om een totaal gebruikersaantal van maar liefst 20 miljoen mensen. Er zijn maandelijks meer dan 50 miljoen transfers. WeTransfer heeft natuurlijk een enorme doelgroep. Eigenlijk gaat het om iedereen die grote bestanden wil versturen. Het kan dan gaan om foto’s, video’s, documenten, muziek, presentaties en andere grote bestanden die niet per mail verzonden kunnen worden. Veelal is het binnen de mail slechts mogelijk om tot 25 MB aan bijlage te versturen.

De belangrijkste doelgroep is de gebruiker van 25 tot 34 jaar, zo blijkt. Het percentage aan zakelijk gebruik is tweemaal zo groot als het privégebruik. Zoals gezegd komt een groot deel van de inkomsten uit advertenties. Eigenlijk is de hele WeTransfer pagina één grote advertentie. De inkomsten van WeTransfer komen voor 60% uit adverteerders en voor 40% uit betaalde accounts (WeTransfer +).

WeTransfer Plus account

Met een Plus account heeft de gebruiker de mogelijkheid om bestanden te sturen tot een max van 10 GB. Ook krijgen de gebruiker dan een persoonlijke URL. Bovendien kunnen notificatiemails gepersonaliseerd worden met een logo of foto. Ook worden de bestanden bijvoorbeeld bewaard wanneer je dat wilt (tot een max van 50 GB). Een dergelijk account kost 120 euro per jaar. Op dit moment zijn er al 15.000 mensen die het Plus account gebruiken.

 

Concurrentie WeTransfer

De belangrijkste concurrenten van WeTransfer zijn Ge.tt, Mijnbestand.nl, Dropbox en SoShare. Net als WeTransfer zijn dit bedrijven waar het mogelijk is om grotere bestanden te versturen. Belangrijke partners van WeTransfer zijn de ABN Amro Bank en Amazon. En voorbeelden van adverteerders zijn: Audi, Mercedes, Lexus, Emirates Airways en Qatar Airways.

 

Toekomst WeTransfer

In de toekomst kan er ook geld worden verdient via een beursgang. De Britse Gordon Willoughby (CEO) ziet het bedrijf binnen een jaar of twee à drie naar de beurs gaan. Inmiddels is het bedrijf een zogeheten scale-up geworden. Met de scale-up wordt simpel gezegd bedoelt dat het gaat om een succesvolle start-up die de eerste vijf jaar heeft overleefd en minstens 5 miljoen dollar omzet heeft gedraaid. De focus nu ligt daarom ook zeker op de uitbreiding van het team en het managen van het team.

 

Mogelijke beursgang

WeTransfer is op dit moment nog niet beursgenoteerd. Wel is de verwachting er dat het gaat veranderen binnen nu en drie jaar. Mocht er dus meer informatie over een eventuele beursgang naar buiten komen, dan houden we u hier uiteraard over op de hoogte. Tot die tijd kan het interessant zijn om alvast een account aan te maken bij de CFD-aanbieder Plus500. CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen

 
Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.