Google
Google

Vodafone aandelen

Wilt u Vodafone aandelen kopen?

vodafone aandelenVodafone Group plc is een Britse multinational die gevestigd is in London. Na China Mobile is Vodafone de grootste mobiele telefoon provider ter wereld. De multinational heeft 90.000 mensen in dienst.

In 2014 wist Vodafone een omzet van 42,2 miljard pond te behalen. De bijbehorende winst hiervan was 5,7 miljard pond in ditzelfde boekjaar. Doordat Vodafone een Engels bedrijf is, is de multinational ook in de FTSE100 genoteerd. Vodafone beschikt over een eigen vermogen van 66,1 miljard pond, op een totaal vermogen van 122,6 miljard pond. De solvabiliteit van Vodafone is dus voldoende.

 

Vodafone aandelen

De aandelen van Vodafone bleken erg volatiel te zijn. De afgelopen tijd zijn er dan ook redelijke fluctuaties te zien. Het gaat hierbij om een koers van €200 tot €250 per aandeel. Desondanks deze fluctuaties is het ook goed om vast te stellen dat het hierbij wel om een periode gaat van 4 jaar. Over een korte termijn gezien, zijn de aandelen dus niet al te volatiel.

De aandelen van de telefoonprovider zijn deels wel in trek bij analisten. Zij geven een long of koopadvies voor de Vodafone aandelen. De reden hiervoor is de sterke positie van de provider. De marktomstandigheden zijn ook goed te noemen. Dit alles zorgt er ook voor dat de financiële resultaten in veel gevallen positief uitvallen. Kwartaalcijfers ondersteunen dit dan ook. Om deze redenen is het dus verstandig om Vodafone aandelen te kopen.

Topman Rob Shuter is gematigd positief over het koersverloop van Vodafone voor 2015. Er komen nieuwe concurrenten bij, maar de verwachting bestaat dat de winstmarge hier niet onder zal lijden. De verwachting is wel dat de omzet zal blijven krimpen, maar dit heeft dus nauwelijks invloed op de winst.

 

Hoe kunt u Vodafone aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met €20.000,- demogeld te beleggen. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Vodafone aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google